Politika

DPS: Medojević mjesečno primi pet naknada za majke

Nakon što je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević kazao da će naknade za majke sa troje i više djece biće ukinute, a penzije i plate zaposlenim u javnom sektoru smanjene, reagovali su iz vladajuće partije. Oni su saopštili da, Medojević mjesečno primi i pet naknada za majke i poručili da ubuduće svaku moguću analizu započne od sebe i svog propalog političkog saveza.

„Kad se elektroinženjer Nebojša Medojević samoproglasi za ekonomskog eksperta, ne može se očekivati ništa drugo nego niz gluposti koje je u stanju da izgovori ne bi li podigao paniku. Naslušali su se građani Crne Gore njegovih “analiza” do sad i svaka se pokazala kao pogrešna, od one iz 2008. godine da se Kombinat aluminijuma “zatvara u ponedjeljak”, do svakodnevnog “sloma finansija” koji Medojević priželjkuje svojoj državi“, tvrde u DPS-u.

Oni dodaju, da se ništa od najava lidera DF-a nije ostvarilo, kao što se, kako tvrde, neće ostvariti ni Medojevićeve današnje laži.

„Sada je jasno čitavoj javnosti kako su i zašto usvojene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u dijelu koji se odnosi na naknade majkama sa troje i više djece – isključivo da bi se Medojević i njemu slični koji su glasali za ovo neodrživo rješenje ogrebali za još koji politički poen preko leđa osjetljivih socijalnih kategorija. Ako se Medojevićevoj današnjoj ponudi da je “DF uvijek tu da artikuliše proteste” doda i sinoćna najava Ranka Krivokapića da “očekuje seriju socijalnih nemira”, očigledno je ko i sa kojim ciljevima zloupotrebljava i gura ispred sebe u prve redove žene, djecu i socijalno ugrožene građane“, navode oni.

Iz DPS-a, tvrde da ako bi se državne finansije i ekonomija posmatrali iz njegove vizure, onda treba uzeti u obzir da, kako dodaju, Medojević već godinu i po dana ne ulazi na svoje radno mjesto u parlamentu, a za to uredno svakog mjeseca prima osnovnu platu od 1700 eura.

„To je svakog mjeseca pet naknada za majke sa troje i više djece prije umanjenja, odnosno čak 11 naknada od po 144 eura. Ukupno, poslanici DF-a koji već godinu i po dana ne obavljaju svoj posao za koji su ih građani birali, mjesečno prime iz državnog budžeta oko 30.000 eura, odnosno oko 90/150 naknada za majke prije njihovog umanjenja. Za godinu i po dana koliko poslanici DF-a i Medojević ne obavljaju svoj posao, a primaju plate od građana, isplaćeno im je iz državnog budžeta preko pola miliona eura ili skoro 1600/3600 naknada za majke. A u onih 100.000 dolara keša koje je švercovao Medojevićev šura i vozač, stane 281/656 naknada za majke“, poručuju iz vladajuće partije.

Send this to a friend