Politika

DPS: Na prstima jedne ruke može se prebrojati Rakčevićevo pojavljivanje u Skupštini Glavnog grada

Neviđen primjer političkog licemjerja predstavlja današnje reagovanje Luke Rakčevića, ističe Klub odbornika DPS-a, u reagovanju na tvrdnje da je tjeranjem inata gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković oštetio budžet za najmanje 100 hiljada eura.

<<<Rakčević: Tjeranjem inata Vuković oštetio budžet za najmanje 100 hiljada eura>>>

“Radi objektivnog informisanja javnosti navodimo sljedeće činjenice. Glavni grad je, postupanjem u konkretnom slučaju u prethodnim mjesecima apsolutno stao u zaštitu interesa građana koji žive na navedenom prostoru, istrajavajući u namjeri da gradi javni park u urbanoj sredini. Namjerna zamjena teza zanemaruje činjenicu u kojoj, Glavni grad, da bi došao u poziciju da realizuje ovakav projekat, koji je u interesu građana, mora najprije u, skladu sa zakonom, postati vlasnik zemljišta na kojem će se graditi park, a to može postati kupovinom ili razmjenom, a ne licemjernim izjavama, kako misli URA”, navode u saopštenju.

Kao i uvijek, dodaju, gradska uprava se opredijelila za racionalniji pristup – razmjenu. Time se stiče uslov za izgradnju parka u srcu naselja, za koji su, podsjetićaju, predstavnici Građevinskog pokreta URA bili zagovornici, onda kada im je to bio politički interes.

“Kada su uočili da je gradska uprava još ranije preuzela konkretne korake da obezbijedi još jedan ugodan zeleni kutak u Podgorici i da im je, samim tim, promakla politička dobit, onda su se, saglasno njihovoj praksi okrenuli destrukciji kritikujući ono zašto su se i sami zalagali. Što se tiče konkretne odluke o razmjeni imovine i stavljanja van snage DUP-a koji pokriva predmetni prostor, napominjemo da je njihovo donošenje isključivo u nadležnosti Parlamenta, pa su same prijave apsolutno besmislene. A biće veoma interesantno kako će glasati predstavnici Građevinskog pokreta URA. Doduše, pitanje je da li će se Rakčević i pojaviti budući da se na prstima jedna ruke može prebrojati njegovo pojavljivanje u Skupštini Glavnog grada u prethodne dvije i po godine”, navode u saopštenju.

Ukoliko, se ipak pojavi, vidjeće da li će glasati u interesu građana ili interesu lobija i politika koje zastupa.

“Dakle, kada se ozbiljno bavite politikom neophodno je da donosite važne i teške odluke u interesu građana i sredine kojom upravljate. Kada se bavite ličnim interesima, populizmom i demagogijom, onda je ovakvo licemjerje kakvo je danas demonstrirano očekivano. To je ipak teren koji Rakčeviću, rado prepuštamo, a upravljanje Glavnim gradom je posao koji moraju voditi ozbiljni ljudi”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Ovi iz Ure postaju kao mali Medojevici.

Apple 13 6g
Gost
Apple 13 6g

Mugoša je jedini Gradonačelnik.
Sve posle njega farba sadi i maže oči građanima

Marko
Gost
Marko

Tacno. Covjek koji je znao i bio odlucan i drcan ali od prave akcije tj energican. Tada je Posgorica ptosperirala i znao se red. E sada mogyce da je sebi ponesto prigrabio. Mada ako biram prije cu da mi neko da recimo 300€ a sebi yzme 1000€ nego da obojica imamo po 30€, ili nista:).

Send this to a friend