Politika

DPS: Negativno mišljenje Venecijanske komisije nova međunarodna blamaža vlasti

DPS, ilustracija

Negativno mišljenje Venecijanske komisije o izmjenama tužilačkih zakona i stav ovog međunarodnog tijela da je na djelu zloupotreba zakonskih ovlašćenja i podrivanje pravne sigurnosti predstavljaju oštru opomenu ovoj vlasti, da svojim revanšističkim potezima sve više udaljavaju Crnu Goru od evropske agende, saopštila je danas Demokratska partija socijalista.

<<<Venecijanska komisija dala negativno mišljenje na tužilačke zakone<<<

Kako navode u toj stranci, namjera vladajuće većine da uvede politiku u pravosudni sistem, i sa pozicija vlasti optužuje i presuđuje, kosi se sa svim evropskim i civilizacijskim standardima.

“Takođe, ovakav epilog pokušaja nasilne promjene tužilačkih zakona i prilagođavanja ove institucije revanšističkim potrebama Demokratskog fronta i drugih učesnika u vlasti, na direktan način je razotkrio da Vlada i nova parlamentarna većina elementarno ne poznaju pravne propise Evropske unije”, ocjenjuju u DPS-u.

Ističu da je činjenica da su tako pravno nakaradne izmjene zakona uopšte predložene velika blamaža nove vlasti.

“Zato, u narednom periodu, očekujemo seriju pokušaja da se pobjegne od odgovornosti za ovakvu lakrdiju. Prvi je to pokušao da uradi Dritan Abazović kada je, prije neki dan, evropskim poslanicima objašnjavao da on i Vlada nemaju nikakve veze sa spornim predlozima izmjena zakona, već da su poslanici predlagači?! Abazović je samo zaboravio da kaže da su među tim poslanicima bili i oni koji pripadaju njegovoj stranci, a da je i on lično podržao ovaj pokušaj revanšizma uvijen u nelegalne izmjene zakona”, napominju u DPS-u.

Podsjećaju da je DPS tokom prethodnih mjeseci više puta navodio da bi ukidanje Specijalnog državnog tužilaštva dovelo do totalne anarhije u pravnom sistemu, što su, kako kažu, danas i eksperti Venecijanske komisije jasno saopštili.

“DPS očekuje da ove izmjene tužilačkih zakona hitno budu povučene iz skupštinske procedure i da se pravni sistem Crne Gore ne zloupotrijebljava prema revanšističkim prohtjevima i potrebama raznih subjekata u aktuelnoj vlasti. Svaki drugi ishod ozbiljno bi ugrozio pravnu državu ali i evropski put Crne Gore”, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
nepristrasanPutnikHuremPODGORICAcghn
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nepristrasan
Gost
nepristrasan

lepi kakva je to destrukcija crne gore i autodestrukcija . 🙂

Putnik
Gost
Putnik

Moze im se. Nikakav problem.

Hurem
Gost
Hurem

Apostoli kako ste ?bole li vas samari😂😂😂😂✋✋✋✋✊✋✊👊✋✊👊✋✊✋👊✊✋👊

PODGORICA
Gost
PODGORICA

Nikakav problem

cghn
Gost
cghn

izblamira se leposavic ko zna koji put e baci politiku nije za tebe

Send this to a friend