Politika

DPS Nikšić: Pravosuđe da ne podliježe pritisku provladinih medija

Suočeni sa padom čitanosti, a i onih preostalih standarda struke, provladini mediji još jednom bez ikakvih dokaza, ostrašćeno i iz vizure gorljivih pristalica pogubljene Vlade, predstavljaju “činjenice” o osjetljivom događaju, napadu na vojnika, povodom kojeg detalji tek treba da budu utvrđeni, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

<<<Uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad na vojnike i policajca<<<

“Taman kao kad su prije nekoliko nedjelja požurili da izvijeste o “ničim izazvanom” napadu na novinara – a na kraju se ispostavilo da je priča malo drugačija – ovog puta javnost obavještavaju i o “ničim izazvanom” napadu na člana Vojske Crne Gore. Krivi su isključivo demonstranti, navode režimski mediji, baš kao kada su i prije dva dana pokušavali da iskonstruišu da su krivi, jer je službenik Vlade pokušao da ih pregazi”, navode u DPS-u.

Sve je, ističu, začinjeno i stavom premijera Zdravka Krivokapića, koji u afektivnim stanjima za sve, pa i za demonstracije, optužuje DPS i bivšu vlast.

“Ništa novo. Tek, da poštedimo članove režimskim medija sjekiracije – DPS ni na jedan način ne stoji iza najnovijih protesta. Što ne znači da ćemo ćutati kada se tendencioznim i neistinitim navodima pokušava svaliti krivica na učesnike protesta – naprotiv. Zato, još jednom pozivamo pravosuđe da ne podliježe pritisku i da u svakom pojedinačnom slučaju incidenata utvrdi sve okolnosti i detalje nepristrasno i profesionalno, jer je praksa pokazala da je gotovo uvijek istina, ipak, na suprotnoj strani u odnosu na poziciju provladinih medija”, poručuju iz OO DPS Nikšić.

Send this to a friend