Politika

DPS ocijenio da je Javni servis napravio neprofesionalan i neodgovoran potez

Javni servis RTCG

Demokratska partija socijalista danas je ocijenila da prezentovanje istraživanja o zastupljenosti partija koje, navodno, pokazuje privilegovan položaj te stranke na Javnom servisu, predstavlja neprofesionalan, tendenciozan i neodgovoran čin rukovodstva i Savjeta RTCG.

Kako ističu u DPS-u, ne samo što javnosti nije saopšten autor istraživanja, već je metodologija, odnosno način na koji su podaci skupljeni i obrađeni, nepoznata.

Javni servis ne smije da obmanjuje, podsjetili su iz vladajuće partije, već suprotno tome, mora tačno i pravovremeno da obavještava javnost.

“Ko je autor istraživanja, kakve su mu reference i na koji način je “mjerena” zastupljenost političkih partija? Da li su autori istraživanja IPSOS i Telekom, kako danas navodi jedan opozicioni medij, ili iza ovog dokumenta stoji neko drugi?
Da li u navodnu “zastupljenost vladajućih stranaka od 68 procenata” spadaju i naša saopštenja kojima se branimo od grubih neistina koje naša politička konkurencija iznosi kao i izvještaji o aktivnostima Vlade, koji nikakvom metodologijom ne bi mogli da predstavljaju “zastupljenost DPS-a””, upitali su iz Demokratske partije socijalista.

Naglasili su da su rukovodstvo i Savjet RTCG dužni da javnosti odgovore na ova pitanja.

“U suprotnom, ovakav način saopštavanja podataka mogao bi se smatrati pokušajem manipulacije javnim mnjenjem i zloupotrebom Javnog servisa”, zaključuju u DPS-u.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sale
Gost
Sale

A dok su pricali sve sto vama odgovara niste se nikad oglasavali.

Roki
Gost
Roki

A kako to da vam pink ne smeta.

Misel
Gost
Misel

Javni servis bi treba da se ugleda na Pink,dnevne novine,cdm,portal analitiku,pobjedu i da nauce sto je objektivno,nepristrasno,profesionalno novinarstvo.Posebno trebaju da se ugledsju na emisiju argument novinarke koja nije vise mogla da izdrzi u neprofisionalnom javnom servisu pa je presla u profesionalni Pink.

Darko
Gost
Darko

Nece oni ni odgovoriti na ova pitanja, a postali su gori od Vijesti! Zamislite vi samo cinjenicu da Javni servis izadje u javnost sa nekim istrazivanjem koje nema ni autora ni nista, a pricaju protiv DPS-a, pa posle samo da neko kaze kako to nije namjesteno zarad opozicije!

Sasa
Gost
Sasa

Dosao je Javni servis na to da je na usluzi opoziciji i da manipulise javnim mjenjem! To je sramno jer ipak dobar dio novca iz nasih dzepova ide njemu a oni u posljednje vrijeme izvjestavaju tako da svi kodeksi novinarstva su pali u vodu!

Maca
Gost
Maca

Odavno je javnost zgrozena informisanjem javnog servisa i dozom neprofesionalizma istog.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

To je Radi Televizija Ravne Gore. Zadnja dva mjeseca o DPS-u se govorilo samo u negativnom kontestu. I ko god gleda jasno mu je.

apsurd
Gost
apsurd

Kako bi Radojka Rutović nepristrasno i profesionalno to obavila.

Mojsije
Gost
Mojsije

To nije više javni servis ,vec druzina ispolitizirana i vodjena od osoba sumnjive stručnosti i uticaja neformalnih grupa.

Send this to a friend