Politika

DPS: Odluka o povratku u parlament razumna i odgovorna

FOTO: Portal RTCG

Odluka pojedinih opozicionih stranaka da se vrate u parlement politički je razumna i odgovorna prema biračima i građanima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Mihailo Anđušić.

On je kazao da ohrabruje najava pojedinih opozicionih stranaka da će se vratiti u skupštinske klupe i tim potezom stvoriti uslove za početak ozbiljnog političkog djelovanja, od kojeg uspješno bježe već više od deset mjeseci.

„Takva odluka bila bi politički razumna i mogla bi se tumačiti kao vid odgovornosti prema biračima koji su ih birali, kao i prema građanima koji već 11-i mjesec plaćaju poslanike koji se ne pojavljuju na svojim radnim mjestima“, naveo je Anđušić u saopštenju.

Uprkos tome, kako ističe, začuđuje najave političkih grupacija Demos i URA da planiraju formiranje zajedničkog poslaničkog kluba.

„S obzirom na to da predstavnici URA redovno ponavljaju da nema povratka u parlament, nameće se logično pitanje: koju funkciju ima formiranje kluba poslanika osim da se na taj način, pored nezarađenih plata, izvuku i naknade za klub koje bi građane koštale još nekih dodatnih 15-ak hiljada EUR“, naveo je Anđušić.

On je ocijenio da je takvo ponašanje posebno apsurdno i licemjerno, jer su upravo funkcioneri Abazovićeve stranke najradikalniji zagovornici bojkota, “ali se ne libe da ostvaruju sva svoja prava kao da redovno obavljaju svoj posao”.

“Tome u prilog idu i sve češći zahtjevi poslanika upravo ovih političkih grupacija da im parlament plaća troškove života u Podgorici, iako tu instituciju gotovo i ne posjećuju”, kazao je Anđušić.

On je podsjetio da je od početka 26. saziva ovog parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada parlamenta, koštao crnogorske gradjane skoro dva i po miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Olivera
Gost
Olivera

Da vrate prvo 2 i po miliona eura gradjanima CG pa onda da se vrate, e tako bi trebalo da bude !

Tina
Gost
Tina

Mislili su da ce ako oni bojkotuju da ce parlament prestati sa radom zbog njih ?? Oni nijesu politicke figure koje bi zavrijedile da se ista zbog njih prekida !

Nikolas
Gost
Nikolas

Ovo je neka nova vrsta bojkota, da bojkotujes na sav glas a da primas platu..pa to mogu samo ovi iz DF-a !

Una
Gost
Una

Da im nijesu rekli iz Rusije vracajte se ne bi se oni vartili jos, sad ce opet da pocnu sa njihovim izigravanjem zrtvi sto je svima vec dosadilo.

1234
Gost
1234

Zasto bi se vratili kada imaju preca posla da pljuju po Dps jedino to znaju

Cao
Gost
Cao

Protiv drzave su, a hoce pare od nje.. ne dolaze u Parlament, pa samim tim ne postuju ni svoje birace.. sa druge strane pokusavaju da obmanjuju javnost o nekom.tzv humanitarnom radu.. gospodo, smijesni ste..

Cao
Gost
Cao

Malo vam je para kvazi humanitarci? Ne mozete sve da renovirate? Sto je bilo?

Cao
Gost
Cao

Konacno su se sjetili da udju u Parlament.. ali neka ucestvuju u radu, a ne u pravljenju klubova…

Uskok
Gost
Uskok

Opozicija konstantno predstavlja sebe kao zrtvu ! Sve su, samo ne to ! Dosta je bilo !

Omegle
Gost
Omegle

Dobro si im rekao andjusicu, onako kako je ! Bravo !

Fossil
Gost
Fossil

Nesposobne grupacije primitivnih ljudi koje cine nasu opoziciju se opet pikazuju u pravom svijetlu. Nista novo i nista iznenadjujuce !

Maldita
Gost
Maldita

Toliko vremena van Parlamenta, ali olate se uredno uzimaju, bez izuzetka ! Kad su tako “posteni” sto nisu i od plata odustali?

Jola
Gost
Jola

URA je nevladina organizacija koja je stvorena sa jednim ciljem, a to je da prikupi dodatna sredstva za bogacenje odredjenih clanova.

Dama
Gost
Dama

Mislim da je razumno sto hice da se vrate, ali samo zbog toga da te plate zarade , a ne da bojkotuju a sa druge sttane ne bojkotuju novac !

Herl
Gost
Herl

Pa znali smo zasto je URA stvorena, nista novo..aa sad zajedno sa Demosom pokusavaju da izvuku dodatna sredstva..

Buda
Gost
Buda

Oce nece.Prifalilo im malo reklame,jer ne znaju gradjani koga su birali.Bravo Andjusicu,vidimo dobro ko je opozicija.Da sto valjaju nebi bili opozicija sve ove godine.

Vaso
Gost
Vaso

A ,Mandušiću,je li razumna i odgovorna odluka DPSa o pljački i pohari Crne Gore?

Pravedni
Gost
Pravedni

Ne Madušiću (Vuče) nego Anđušiću aaa ha ha haaa ?????????

Svašta
Gost
Svašta

Vaso, vi je harate evo dva vijeka

Zennn
Gost
Zennn

Samo argumenti. Bravo mlado momce.

DerrY
Gost
DerrY

Tako je, treba istrajati na ovoj prici. Sve same cinjenica. Bravo mladi momci, pravubpricu gurate. Radite svoj posao i sve je ok.

Bakina Kuhinja
Gost
Bakina Kuhinja

Vala su ka đeca , ljutnja oko toga sto nisu izbore dobili , ljutnja oko sudjenja , majko sveta cijeli je svijet protiv njih , i jos da moraju da sjede u neudobne jeftine poslaničke klupe

Bakina Kuhinja
Gost
Bakina Kuhinja

A zasto bi se vraćali uopste u parlament kad im je cijela kampanja bila radi dobijanja poslaničke plate , a ne poslaničkog uticaja , mnogo njih boli uvo sto ce sa drzavom bit , dok god se ima za kola stanove odijela i koktele …

cinik
Gost
cinik

Bravo Andjušiću! Ko je ovaj?

Gospodin
Gost
Gospodin

I ja se pitam ko je ovaj anonimus?

Svašta
Gost
Svašta

Gospodin, ako si gospodin trebalo bi da znaš, ali…

Dragutin
Gost
Dragutin

Ko je god bojkotovao do sad a sad se vrati…. pa taj je baš zapečatio političku sudbinu.
Ajmo DF, još taj potez vam.je ostao. Uć ćete u minus s glasovima. 🙂

Send this to a friend