Politika

DPS: Osuđujemo prikazivanje afirmativnog filma o ratnom zločincu Osmanu Rastoderu

Foto: Bošnjački kulturni centar Sandžak

Demokratska partija socijalista saopštila je da osuđuje prikazivanje afirmativnog filma o ratnom zločincu Osmanu Rastoderu koji je prikazan 21.07. u prostorijama Bošnjačkog kulturnog centra „Sandžak“ u Petnjici.

Iz te partije podsjećaju da je Osman Rastoder tokom Drugog svjetskog rata bio organizator i komandant muslimansko-fašističke milicije u tadašnjem srezu Beranskom.

“Tokom rata Rastoder je, prema dokazima i izjavama svjedoka, kao vođa muslimansko-fašističke milicije počinio niz ubistava, paljenja kuća i pljačkanje imovine. Zbog toga ga je Zemaljska komisija za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača 25. decembra 1945. godine proglasila za ratnog zločinca”, naveli su u saopštenju.

Zato je, ističu u DPS-u, promovisanje Osmana Rastodera nedopustivo i predstavlja, smatraju oni, direktan napad na antifašističke vrijednosti na kojima je nastala savremena Crna Gora.

“Pozivamo i nadležne organe da utvrde da li je projekcijom ovoga filma došlo do kršenja zakona”, navode u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aci
Gost
Aci

Samo se mi bavimo prosloscu, gladujmo I budimo zadnja rupa na svirali.

Musliman
Gost
Musliman

Treba da se prikaze takav film,sa komplet dokumentacijom koja se posjeduje,da bi se sagledalo sa objje strane i doslo do istine. Ne znam onu stranu koju su o Osmanu pisali komunisti i cetnici,niti sam gledao ovaj film ,ali znam da se musliman u tom vremenu morao braniti od tih istih cetnika koji su nedaleko od Osmanovog kraja pocinjeli Genocid limskom… Više »

Laktoza
Gost
Laktoza

To je pravi dps ! Bravo 🙋‍♂️

ex yu
Gost
ex yu

Šta je ovom narodu svi uzdižu nekakve nacističke junake joji su se borili sa italijanima i njemcima.Znate li vi razlikovati sa i protiv.Oni koji su bili protiv i ginuli za slobodu bili su na nišanu fašista a ne na fotografijama sa širokim osmjehom.Osudimo jednom četnike,ustaše balije,muslimansku miliciju ili ti kako su se još zvali.

Fap
Gost
Fap

👏👏👏👏👏

Send this to a friend