Politika

DPS: Ovakvu zloupotrebu moštiju Svetog Vasilija ne pamti Crna Gora

Najava Mitropolita Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti zloupotrijebljene u svrhu povećanja broja prisutnih na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, a sve u cilju pritiska na crnogorsku vladajuću većinu, nezapamćen je čin koji pokazuje da za njega nema svetinja, da on sve koristi za sopstvenu promociju, što može zasluživati samo prezir i od strane vjernika, poručili su iz Demokratske partije socijalista.

<<<Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na sabor u Nikšiću<<<

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije najavio je danas da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra. Tog dana MCP organizuje sabor zbog najavljenog usvajanja inoviranog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Ovakvu zloupotrebu, čak i moštiju Svetog Vasilija, ne pamti Crna Gora. U pravoslavnom svijetu niko nije toliko daleko otišao, da koristi mošti jednog takvog sveca za političke ciljeve. I to protiv sopstvene države. Ovim Mitropolit dokazuje da je za njega Ostrog samo fabrika para koje se koriste za antidržavne i anticrnogorske ciljeve, za sve što je suprotno od onoga što bi vjera i njegova misija trebalo biti”, tvrde iz DPS-a.

Ovom prilikom pozivaju građane da ne nasijedaju na ovakve provokacije, kojima smo odoljeli i u turbulentnijim vremenima 90-tih, kad je država Crna Gora bila u sasvim drugoj poziciji.

317

avatar
1000
135
182
0
 
186
Trt milojkaPosrbicaCGVCernozemskiUSASasa V
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Koga li ce mjesto arkana doves sa hekleriima kaplar risto

VCernozemski
Gost
VCernozemski

Drzali ste zmiju uvezenu….. u njedrima poodavno ……

USA
Gost
USA

Moramo promijenit pod hitno ime. Puno je vremena proslo od 1878 kad se nazvasmo Gora Crna…Klimacke promjene su puno uticale na sve vecem zelenilu nasih Gora koje vise nijesu crne tako da bi bilo dobro da dobijemo ime koje zasluzujemo Gora Zelena

Sasa V
Gost
Sasa V

Stop spc fasizmu

Sasa V
Gost
Sasa V

Stop srpskom fasizmu

FATIC
Gost
FATIC

SPC JE INSTRUMENT VELIKOSRPSKE POLITIKE U CRNOJ GORI

D porto melez
Gost
D porto melez

Zvala sola zvao moj đed.

D porto melez
Gost
D porto melez

Trebao je onaj mali iz berana da dođe da igra košarke u bar pošto je trenirao košarku.

D porto melez
Gost
D porto melez

Sola je tražila da me sklone. A ambasada odreagovala zvao moj đed.

Ljubo Hn
Gost
Ljubo Hn

Svakako da ce velika vecina Bokelja doci u Niksic.
Niko nije oskrnavio CG kao sto je to uradio DPS.

D porto melez
Gost
D porto melez

Možete naći na internet denara ličim malo na foto robot 😅😅😅😅😅😅😅

Velja gora
Gost
Velja gora

Ovakvu zloupotrebu drzave od strane jedne politicke partije , zvane Savez komunista Crne Gore,a onda preimenovane u DPS, ne pamti Istorija civilizacija

R.Srpska
Gost
R.Srpska

Ne bih se zacudio da sutra Amfilohije ako mu plate ne odnese Sv Vasilija u Gucu na sabor trubaca. Slava mu i milost i Boze mi oprosti!

xxy
Gost
xxy

Boze mi oprosti ,kad bi Amfilohije poklonio imovinu Manastira pored mora DPS tajkunima ,Manastira Savina,Manastira Praskavica,Manastira Rezevici, Manastir Arhandjela Mihajla na Miholjskoj Prevlaci itd ne bi se oni sekirali za kosti SV.Vasilija i dje ih Amfilohije nositi.

Komita
Gost
Komita

totalna privatizacija crnogorskih svetinja i kulturnh dobara od strane uzurpatorske srpske crkve. drzava mora ovime stati na kraj.

vukomita
Gost
vukomita

SVETOSAVCI NE SKRNAVITE SVETINJU NE CINITE CUDA,TO NEBI NI TALIBANI ILI ISIL CINJELI,CRNOGORCI U PAMET SE POKUSAVAJU DA NAM OGADE SVE STO JE SVETO I NASE…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Sta to tebe briga sta srbi i crnogorci rade svojim svetinjama.

Send this to a friend