Politika

DPS Pljevlja: Rudnik uglja Pljevlja nova žrtva podjele plijena od strane aktuelne vlasti

Iz OO DPS Pljevlja saopšteno je da  se na prekjuče održanoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja Pljevlja krčmile su se i dijelile pozicije kao da je ovo preduzeće nekom ostalo u đedovinu. Navode da su izabrani su novi članovi Odbora direktora, od kojih je samo jedan zaposlen u ovom preduzeću i na taj način ima dodira sa njim, saopšteno je iz DPS-a.

“Ostali članovi su zaposleni na drugim mjestima, ali zajedničko za sve njih je da dolaze kao predstavnici iz redova partija nove parlamentarne većine. Ovo je novi nedvosmislen primjer zloupotrebe od strane aktuelne vlasti kao i protivupravne podjele funkcija po dubini”, navode u saopštenju.

Iz pljevaljskog DPS-a su podsjetili na obećanja premijera Krivokapića po kojima je najavio zapošljavanje u javnom sektoru isključivo na osnovu kvaliteta pojedinaca.

“Podsjetimo na riječi iz obećanja premijera Krivokapića da će se imenovati i u javnom sektoru zapošljavati u načelu sa kompetentnosti, kvalitetom pojedinca, da će se birati na konkursima i obavljati razgovor/intervju sa potencijalnim kandidatima. Možda je upravo ovo posljednje navedeno i jedino ispoštovano, samo što se ti razgovori vode na partijskim sastancima, sjednicama i kolegijumima”, ukazuju u saopštenju.

Iz DPS-a Pljevlja dodaju da formiranjem nove Vlade, javna preduzeća, ustanove, uprave, sekretarijati i druga mjesta u javnom sektoru, postala su plijen za gladna i nezaježljiva usta partijskih činovnika koja je teško zadovoljiti.

“Njihova stranačka knjižica, postala je jedini mjerljiv i bitan dokument koji služi umjesto CV-a i najbolji kriterijum u prioritetu za zapošljavanje”, naglašavaju.

Smatraju da će rezultat rada ovih partijskih uhljeba biti jednako dobar kao što je i ovaj sadašnji koji iskazuje Vlada Crne Gore na svim poljima.

“Dok će sama Vlada nastaviti sa dosadašnjom praksom zapošljavanja jer je to, jedini način njenog opstanka i trajanja, odnosno uslov DF-a i predmet ucjene, pošto je poznato da ovaj politički subjekt, nakon što je dobio zabranu ulaska u Vladu, intenzivno uhljebljuje svoje rođake, kumove, stranačke aktiviste i po dubini i po širini”, zaključuju iz DPS-a Pljevlja.

Send this to a friend