Politika

DPS: Podnešena krivična prijava protiv Ćosovića, svako ko na bilo koji način bude ometao predstojeći izborni proces biće procesuiran

Foto: DPS

Demokratska partija socijalista podnijela je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Ćosovića, koji je 30. marta 2023. godine na svom Facebook profilu objavio status kojim poziva na ugrožavanje cijelog izbornog procesa, odnosno predstojećeg drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju, 02. aprila, čime bi istovremeno ugrozio ostvarivanja ustavnog prava svakog građanina Crne Gore – pravo da bira i da bude biran, sopšteno je uz DPS-a.

“Ćosović je na svom Facebook profilu napisao komentar „Mislio sam da među DPS funkcionerima ima inteligentnog oblika života, ali nije tako. Pazite sad, uložiš trud, ogromne pare, sve tajkune da organizuješ dijasporu da dođe da glasa. Onda na samo 50 najjačih birališta gdje dolazi dijaspora prekineš glasanje, izbori se na tim mjestima ponove sljedeće nedjelje, dijaspora ne može opet da dođe i saldo DPS-a je minus nekoliko miliona“. Jasno je da na ovaj način Ćosović poziva na izvršenje krivičnog djela – sprječavanje održavanja glasanja putem podstrekavanja iz člana 189, a u vezi člana 24 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore”, kažu u DPS-u.

Foto: DPS
Foto: DPS

Naglašavaju da je članom 189 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore propisano da ko silom, prijetnjom ili na drugi protivpravan način spriječi ili ometa održavanje glasanja na biračkom mjestu, kazniće se zatvorom do tri godine, a stavom 2 istog člana je propisano da ko ometa glasanje izazivanjem nereda na biračkom mjestu usljed čega glasanje bude prekinuto, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine. Istovremeno, članom 24 istog zakonika propisano da ko drugog sa umišljajem podstrekne da učini krivično djelo, kazniće se kao da ga je sam izvršio.

“Imajući to u vidu, kao i činjenicu da je Ćosović postupao sa direktnim umišljajem, jer je morao znati da na ovaj način ugrožava izborni proces, te da je ovo djelo zabranjeno, stava smo da postoji osnovana sumnja da je isti učinio krivično djelo. Pozivamo nadležno državno tužilaštvo da sprovede radnje iz svoje nadležnosti u pravcu utvrđivanja odgovornosti Ćosovića. Istovremeno, upozoravamo sve učesnike izbornog procesa da će svako ko na bilo koji način bude ometao održavanje predstojećih izbora u najkraćem mogućem roku biti procesuiran”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PješčaniSat1
Gost
PješčaniSat1

Ao, imate vecih problema od ovakvih poput imenovanog. Nisu mjerodavne rijeci covjeka koji je od snp-a, preko URA-e zajahao do evrope sad. Svaki mu posao ovakav. 🤮

Molitva
Gost
Molitva

Molim vlast da ovom Aleksandru udijeli neku fotelju jer se od momka ne može živjet 5 godina kolko botuje. Dajte mu nešto samo da ućiti više

Stanoje
Gost
Stanoje

Ja sam licno simpatizer Milatovica, ali ovo je zaista sramno! Ljudsko dno dna! Ako treba da pobijedi Jakov, neka pobijedi zato sto je bolji, a ne zato sto ce neka budala ili budale sabotirati mjesta dje dijaspora glasa. Nipošto to uraditi! Nek se snage izmjere ljudski i časno!!!

Joma
Gost
Joma

A po čemu bolji. Po prevarama ? Pa jeste bolji za par godina je više prevara uradio nego Milo za 15 godina 😂

Marko
Gost
Marko

A šta ako Dps odgovori istom mjerom, pa prekine glasanje na svim ostalim birackim mjestima… Pa to ponovi onoliko puta koliko treba da budale shvate da to ne treba raditi ! Inace, sve do izbora novog predsjednika stari ostaje na dužnosti ! Do sudnjeg dana !

Tara
Gost
Tara

Milatovicevo-kriminalno drustvo…

Pero
Gost
Pero

To su kadrovi Evrope sad ( laznog naziva)

Darija
Gost
Darija

Ćoske dno dna !

Noname
Gost
Noname

A aps ovakve

mn-a NK
Gost
mn-a NK

Bravoooo

Red
Gost
Red

tzv. osvježenje od 30. avgusta je bolje reci “hladan tus” koji je ozakonio bezvlasce i bahatost raznih likova kojima je prije mjesto na teskoj psihijatriji bez prava izlaska na svjetlost dana, umjesto u prvim redovima politickih strukura pa makar i ovakvih. Zar da nam psihicki bolesnici kroje sudbinu drzave i gradjana?

freeman
Gost
freeman

Omogućiti dijaspori da glasa u predstavištvima u inostranstvu, kao što su to uradile Hrvatska i Srbija

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

To su mafijasi iza tastature, sa drustvenih mreza poznati široj javnosti CG.Litijaši mantijaši polkote samo grlite i ljubite opanke mi nećemo ni lance ni opanke to ste vi.

Kate
Gost
Kate

Mora se odgovarati i za ono što se piše sa tastature

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Ima jedan problem. Covjek nije napravio krivicno dijelo. To sto je rekao ne znaci i da ga je pocinio. Kad bi se za to koznjavalo mali bi nam zatvori bili.

Podgorica
Gost
Podgorica

Jeste, podstrekivanje na krivicna dijela. U Spuz!

etotako
Gost
etotako

podstrekivanje a djelo je skoro isto kao u ucinjeno djelo, kod nekih krivicnih dijela cak sta vise i vise kaznjivo nego samo izvrsenje.

Edw
Gost
Edw

Podstrekavanje na krivično djelo je samo po sebi krivično djelo.

ivan
Gost
ivan

Sad neka u Spuz pusta muziku ovoga ljeta, nema Kamenova nema Turizmijade!

Boba
Gost
Boba

Protiv svakog podnijeti krivične!

Cikotic
Gost
Cikotic

Zasto ne zahtijevate da policija nadgleda izborni proces?
Ohrabreni nesankcionisanjem onih u Savniku,pokusace nesto sigurno.

MilosNk
Gost
MilosNk

Kad ste ih pustili 20 godina da pisu sve i svasta protiv vas nijeste ni sad trebali podnositi krivicnu prijavu. Sad ste se sjetili. Da ste podnosili krivicne protiv Vijesti i slicnih medija ne bi bljuvotine citali svaki dan o vama. Ne razmisljaju svi isto. Postoje ljudi koji citaju i vjeruku onome sto procitaju. To su koristili 20 godina. Proizvod… Više »

Meho🇲🇪🇩🇪
Gost
Meho🇲🇪🇩🇪

Svaka cast,respekt !!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Србијанац,Црна Гора му пружила све,а он би да је руши,стиди се,само толико,даље не бих ишта више додао,јер знамо се

Send this to a friend