Politika

DPS: Pokušaj DF da kršenje prava građana opravda usaglašavanjem zakona, nastavak je ponižavanja istih tih ljudi

Sa kongresa DPS-a

Iz Demokratske partije socijalista sapštili su da  u prelaznim i završnim odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju propisano je ostvarenje prava osiguranika kome se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem (beneficirani staž) po principu najpovoljnijeg statusa zaposlenih, što jasno ukazuje da je riječ isključivo o pravu po osnovu beneficiranog staža, a ne o prinudi prema hiljadama građana koji su izloženi represiji DF-a i ostatka vladajuće većine.

“Posebno, imajući u vidu da se prisilnim penzionisanjem porodični prihodi obespravljenih građana drastično umanjuju, a oni kao građani ponižavaju, pa je pokušaj DF-a da bezočno kršenje prava građana opravda navodnim usaglašavanjem Zakona o radu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju nastavak ponižavanja ovih građana, ali i čitave crnogorske javnosti”, navode u saopštenju.

Iz DPS-a tvrde da izgovorima lideri Demokratskog fronta pokušavaju da prikriju svoj cilj.

“Ovako bijednim izgovorom lideri DF pokušavaju da sakriju svoj očigledni politički cilj, a to je smjena glavnog specijalnog tužioca, koji ih krivično goni za teška krivična djela. To što u strahu od presude i osvetničkom žaru, opijeni vlašću žrtvuju hiljade građana, to ih se očigledno uopšte ne tiče”, zajključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Martin
Gost
Martin

Zaista to nije nista novo,a ti isti su ih i glasali pa su dobili sto su trazili,a s obzirom i da se niko od gradjana i ne buni onda se dolazi do zakljucka da to i treba tako. Narode ovco

Send this to a friend