Politika

DPS poručio Perović: Shvatite, na dobro građana Jokić je prošlost

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor poručio je predsjednici Skupštine opštine Dragici Perović da mora shvatiti da je na dobro građana Vladimir Jokić prošlost.

<<<Perović: U Kotoru je na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija<<<

“Panika i jeftini populizam u redovima bivše koalicione vlasti ni danas nisu zaobišli građanke i građane Kotora. Tako smo  čuli “profesionalno” a i “političko” viđenje situacije u Kotoru, od strane, još uvijek aktuelne, predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović. Lijepo je znati da u profesionalnom dijelu, u svojstvu predsjednice SO, jednaku pažnju posvećuje legalno pristiglim zahtjevima kao i onima koje čita iz medija”, kazali su u DPS-u.

Oni se, kažu, ne nadaju tome da će predsjednica Skupštine opštine Kotor početi svoj posao da obavlja profesionalno i u skladu sa zakonom, na šta, kako ističu, upućuje i njeno iskrivljeno shvatanje političke volje kotorskih glasača.

“Pitamo se da li 4.014 glasova odnosno 12 odborničkih mandata, koliko je kotorski DPS osvojio na lokalnim izborima 2016. godine, tumači kao glasačko tijelo svoje partije? Jer Perović najveći politički subjekat u Kotoru karakteriše kao – “ugašeni“?!  Iz navedenog možemo zaključiti da gospođi Perović brojevi nisu jača strana, pa se tako zabrojala i zaboravila da je 18 od 33 odbornika smijenilo Vladimira Jokića sa mjesta Predsjednika Opštine, ili se možda čudi da u ovom postupku nisu korišteni njihovi flomasteri u boji – kao dokazani vrhunac njihovog međusobnog (ne)povjerenja i pojmanja demokratije”, kazali su u DPS-u.

Apsurdno je, ističu, da Perović danas objašnjava pojam političke korupcije.

“Predsjednica Skupštine, koja sjednice SO gotovo i da nije sazivala, paradoksalno se poziva na poštovanje zakona, iako su joj Statut i Poslovnik bili mrzno štivo koje od početka nije poštovala. Ipak, građanke i građani Kotora, uvjerili su se i putem dopisa Ministarstva javne uprave, da je normalno i redovno funkcionisanje opštine Kotor i svih lokalnih organa i službi, isključivo u nadležnosti lokalnog parlamenta kojim još predsjedava upravo Perović”, saopštili su iz lokalnog DPS-a.

Zato Perovićevoj poručuju da mora da shvati da je na dobro građana Kotora Vladimir Jokić prošlost.

“Na kraju vaše vladavine, makar se ponašajte časno i odgovorno prema građanima i zakažite što hitnije sjednicu na kojoj će se izabrati novi predsjednik, a organi lokalne vlasti konstituisati i napokon profunkcionisati. To od vas traži parlamentarna većina i većina građana Kotora”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enesa Rozaje
Gost
Enesa Rozaje

Pazi molim te,za dobro Kotorana… Ovo Dps da izjavi? Imaju li imalo postenja,da poslije samih sebe ovo kazu? Sta ste vi dps napravili od Kotora,a biste opet bez izbora? Nema,samo izbori,narod bokeski se pita!

Goran
Gost
Goran

Mačka mala, ne znaš ti što se u tvoje Rožaje dešava, a kamo li što se narod bokeški pita. Izbori su bili i 18 ljudi koji su na izborima dobili mandate su odlučili. Što ti tu nije jasno?

mojsije
Gost
mojsije

Pokusali su da obecanjima gradjanima Kotora o blogostanju zivljenja i na kraju nikome nista,naime pustos i neizvjesnost.Normalno ,kraj je ocekivan.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Taman ste joj rekli kako jeste,i mi smo u budvu muke mucili sa njihovim gradonacelnikom krapovicem ,oni zaista nemaju dobrih kadrova

Leart
Gost
Leart

Zar ne moze ova perovicka kao predsjednica opstine da potpise plate onim 700 radnika ?

Opstina Kotor
Gost
Opstina Kotor

Nije ona podpredsheenica opstine vec uskoro smijenjena predsjednica Skupstine opstine !!! A bivsi gradonacelnik jokic na dan njegove smjene umjesto da deponuje potpis nekome ko ce biti u opstini i ko bi potpisao plate i racune on brze bolje pise otpusno pismo podpredsjedniku Nedovicu iz SDP a …znaci mislio je o osveti a ne o radnicima i gradjanima Kotora !!!… Više »

Komita
Gost
Komita

Ima li vece ironije da se oni zovu demokratama a bukvalno nijednu odluku ne donose demokratski

Opstina Kotor
Gost
Opstina Kotor

Bas tako a koliko je odluka donio mimo zakona kogao je i budzet donijet !!

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ko je ova ? Ja kolko znam jokicu je opstinu vodila ona jonica sto posle opali iz svih topova po ranku?

Liberal
Gost
Liberal

Standardna prica demokrata ,dps u kotoru je ugasen kolko je i milo gotov i koliko je petoclana predizborna POBJEDNICKA konvencija mladena bojanica kojeg su podrzavali zaista bila pobiednicka 😉

Stefo12
Gost
Stefo12

Vjerujte mi za dobro svih je da je onaj u proslosti

Rafaello
Gost
Rafaello

Svaku opstinu do sad opozicija je unazadila, tako da ni ovo nije nista novo.

Iskra95
Gost
Iskra95

Jokic i opozicija su proslost, gradjani Kotora vise ne stoje uz njih!

Kinez
Gost
Kinez

Nezadovoljstvo gradjana je veliko, sto je i ocekivano posle niza neispunjenih obecanja, donosenja odluka bez prethodne saglasnosti ostalih odbornika, samovoljno postupanje itd. Opozicija, a posebno plagijatorova partija, su izgubili nase povjerenje.

Enesa
Gost
Enesa

Nadam se da ce sad na celu Kotora doci neko ko ce iskreno da prepozna potrebe gradjana i da ce odluke da donosi uz konsultaciju sa ostalim odbornicima, za razliku od Jokica koji je zanemarivao tudja misljenja.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Opozicija je imala svoju priliku i nije opravdala nase povjerenje, sve sto su uspjeli jeste da nasu opstinu dovedu do politicke krize.

Marelica
Gost
Marelica

Gradjani su nezadovoljni stanjem u Kotoru, prije svega zbog odluka koje su se donosile na ustreb nase opstine! Vrijeme je za promjene na bolje, sad kad je Jokic smijenjen.

GUX
Gost
GUX

Građanima Kotora je muka od vašeg “dobra” u zadnjih 30 godina!I to shvatite!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Da se opozicija ponasa odgovorno prema gradjanima? Mislim da to od njih ne mozemo ocekivati.

Pisar
Gost
Pisar

Dragici je prošlo njenuh 5 minuta, na sreću Kotora.

Send this to a friend