Politika

DPS poručio Perović: Shvatite, na dobro građana Jokić je prošlost

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor poručio je predsjednici Skupštine opštine Dragici Perović da mora shvatiti da je na dobro građana Vladimir Jokić prošlost.

<<<Perović: U Kotoru je na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija<<<

“Panika i jeftini populizam u redovima bivše koalicione vlasti ni danas nisu zaobišli građanke i građane Kotora. Tako smo  čuli “profesionalno” a i “političko” viđenje situacije u Kotoru, od strane, još uvijek aktuelne, predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović. Lijepo je znati da u profesionalnom dijelu, u svojstvu predsjednice SO, jednaku pažnju posvećuje legalno pristiglim zahtjevima kao i onima koje čita iz medija”, kazali su u DPS-u.

Oni se, kažu, ne nadaju tome da će predsjednica Skupštine opštine Kotor početi svoj posao da obavlja profesionalno i u skladu sa zakonom, na šta, kako ističu, upućuje i njeno iskrivljeno shvatanje političke volje kotorskih glasača.

“Pitamo se da li 4.014 glasova odnosno 12 odborničkih mandata, koliko je kotorski DPS osvojio na lokalnim izborima 2016. godine, tumači kao glasačko tijelo svoje partije? Jer Perović najveći politički subjekat u Kotoru karakteriše kao – “ugašeni“?!  Iz navedenog možemo zaključiti da gospođi Perović brojevi nisu jača strana, pa se tako zabrojala i zaboravila da je 18 od 33 odbornika smijenilo Vladimira Jokića sa mjesta Predsjednika Opštine, ili se možda čudi da u ovom postupku nisu korišteni njihovi flomasteri u boji – kao dokazani vrhunac njihovog međusobnog (ne)povjerenja i pojmanja demokratije”, kazali su u DPS-u.

Apsurdno je, ističu, da Perović danas objašnjava pojam političke korupcije.

“Predsjednica Skupštine, koja sjednice SO gotovo i da nije sazivala, paradoksalno se poziva na poštovanje zakona, iako su joj Statut i Poslovnik bili mrzno štivo koje od početka nije poštovala. Ipak, građanke i građani Kotora, uvjerili su se i putem dopisa Ministarstva javne uprave, da je normalno i redovno funkcionisanje opštine Kotor i svih lokalnih organa i službi, isključivo u nadležnosti lokalnog parlamenta kojim još predsjedava upravo Perović”, saopštili su iz lokalnog DPS-a.

Zato Perovićevoj poručuju da mora da shvati da je na dobro građana Kotora Vladimir Jokić prošlost.

“Na kraju vaše vladavine, makar se ponašajte časno i odgovorno prema građanima i zakažite što hitnije sjednicu na kojoj će se izabrati novi predsjednik, a organi lokalne vlasti konstituisati i napokon profunkcionisati. To od vas traži parlamentarna većina i većina građana Kotora”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

20 Komentara na "DPS poručio Perović: Shvatite, na dobro građana Jokić je prošlost"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend