Politika Tvrde d aimaju veću odgovornost od opozicije

DPS: Rješenja su dobra, s kim smo pregovarali je manje bitno

Demokratska partija socijalista (DPS) kao državotvorna partija, ima veću odgovornost od partija iz opozicije, koje svojim političkim djelovanjem nastupaju, kao da su na političkoj sceni jednokratno – od danas do sjutra, navode iz ove partije.

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti: 

Upravo zbog toga, imajući pred sobom ozbiljan zadatak, kakav je izborno zakonodavstvo, mi se bavimo suštinom, predanim radom na implementaciji preporuka Evropske unije, a ne medijskim prizemnim prepucavanjima, koja zagađuju društveni ambijent u Crnoj Gori i čine da pada ukupno povjerenje u političke partije.

Imali smo svoj jasan cilj i kao mnogo puta do sada, ostvarili smo ga. Ostvarili smo svoj cilj jer smo konačno naišli na spremnost i ostatka opozicije da se pridruži radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Ostvarili smo svoj cilj jer smo sa predstavnicima akademske zajednice i civilnog sektora, ozbiljno i predano radili u okviru radnih grupa Odora, i pripremili kvalitetna rješenja povodom izbornih zakona, što su nedavno prepoznali naši evropski prijatelji.

Ostvarili smo svoj cilj jer će opozicija konačno svoj nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu u okviru Odbora. I naši oponenti su shvatili, ono što odavno tvrdimo, da rad u Parlamentu predstavlja jedini model za stvaranje unaprijeđenog izbornog ambijenta.

Naši evropski partneri, koji su umnogome doprinijeli da se stvore uslovi za dijalog opozicije i vlasti, utvrdili su da postoje samo četiri razlike između prethodne Odluke i prijedloga njene dopune. Međutim, DPS-u je prihvatljiva svaka sugestija opozicije, koja unapređuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem. Nama je važna suština. Ona  se ogleda u tome da treba da radimo, a ne da se medijski, pritom primitivno, nadgornjavamo, kako to čini dio opozicije proteklih dana.

Ne želimo da ulazimo u svađe i infantilna prepucavanja, kada se radi o ovako ozbiljnoj temi. Takođe, vodeći računa o suštini i imajući u vidu da smo svoj cilj postigli, za  sada nećemo saopštavati sa kim smo i na koji način razgovarali i dogovarali ovakva, inače veoma dobra rješenja za sveobuhvatno unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koordinator
Gost
Koordinator

DPS ce na sledecim parlamentarnim izbotima opet POBIJEDITI, jer je najbolja partija i jer realizuje svoj program…
Sta su druge opozicione partije realizovale od svog programa ?

Dzordz
Gost
Dzordz

A sta je dobro kod opozicije koja I kad I’ma vecinu ne umije ili nece da formira vlast

Dzordz
Gost
Dzordz

Opozicija u Crnoj Gori nikad nije ni zeljela biti na vlasti,jedino malo odlomiti od kolaca jer fakticki oni nemaju kapaciteta da bi formirali vlast ,a
za nacinn na koji Oni zaradjuju platu ne treba mnogo pameti

Apis
Gost
Apis

A šta je to dobro, osim mozda za vas? Niste nas ubjedili.

Dzordz
Gost
Dzordz

Pored ove opozicione scene DPS moze vladati do iznemoglosti.Opozicija ustvari nema nikakvih kapaciteta da bi Sam’s vladala pa nista me rade pomolo blate blast I primaju platu.Tako I’m je najlakse jer za bolje kakvi su nijesi izizev rojetkih primjeraka

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Rijetke ste vi demokrate,… zaista ka malo ko na ovom dunjaluku

Istina
Gost
Istina

Svaka čast na kulturi DPS, tako se to radi neka opozicija uči!

Himil
Gost
Himil

Da, da, pokrades državu, unistis privredu, zatvoris fabrike, korupcija i kriminal ma najvišem nivou, i onda izigravas kulturu. Ovi ,,kulturni” će kad odu sa vlasti većinom završiti u zatvoru.

Fileopg
Gost
Fileopg

Stvarno ste gospoda za one što uniješe uličarski rečnik i oblike ponašanja u politički život Crne Gore.

Send this to a friend