Politika

DPS Šavnik: Da li Adžić sankcioniše ili učestvuje u zloupotrebama?

Šavnik

Nakon našeg jutrošnjeg saopštenja u kojem se obraćamo ministru Adžiću da sa dužnom pažnjom provjeri potencijalne zloupotrebe sa prijavama o promjeni prebivališta, oglasio se Dragan Krsmanović, član Opštinskog odbora SNP-a Šavnik i odbornik, izjavom da je naša partija ,,dovela 200 ljudi pred ove izbore, za sedam, osam mjeseci“, poručili su iz OO DPS Šavnik.

“Bilo bi važno da javnost sazna iz kojih izvora gospodin Krsmanović crpi informacije o tome ko glasa za koju partiju. Da li te informacije dobijaju iz državnih institucija, obzirom da vrše vlast? U samom tekstu jasno je da Opštinski odbor SNP Šavnik raspolaže informacijama za koje svi znamo da nijesu dostupne političkim partijama, pa shodno tome upozoravamo ministra Adžića i na ovu potencijalnu zloupotrebu”, naveli su iz DPS Šavnik.

Tvrdnja Krsmanovića utoliko je, prema njihovim riječima, “zanimljivija” kada se zna da je lansirana iz partije koja je, kako navode,  “prepisala čak 20 odsto odbornika na svojim listama, na čelu sa nosiocima”.

“Naime, sedam lica sa liste FRONT-SNP i šest lica sa liste Demokrate-Evropa sad-Ujedinjena su lica koja za prethodne izbore nijesu kao prebivalište imali Šavnik. Još jednom upućujemo apel ministru Adžiću da uloži dodatne napore da se situacija do detalja razjasni, kako bi javnost imala pravovremenu i tačnu informaciju o dešavanjima u Šavniku”, zaključuju iz šavničkog DPS.

 

Send this to a friend