Politika

DPS smatra da su DF i SNP uradili sve da Berane budu primjer loše vlasti

Berane

Berane nije zaslužilo vlast kakvu je prije četiri godine dobilo, a koalicija DF i SNP koja se iz samo njima znanih razloga prozvala “Zdravo Berane”, uradila je sve da ovaj grad bude primjer loše, neorganizovane vlasti koja ništa za građane nije uradila, saopštili su iz beranske Demokratske partije socijalista.

Oni ističu da je koalicija “Zdravo Berane” zapustila grad, te da je cijeli mandat je posvetila isključivo ispunjenju svoji partijskih i ličnih interesa.

“Berane zaslužuje i više i bolje. Naša izvršna vlast ulaže maksimalne napore da razvije Sjevernu Crnu Goru i učini je motorom crnogorske privrede. Uz dobru saradnju sa Vladom, sigurni smo da ćemo sve što smo zacrtali u našem izbornim programu i ostvariti. Politički avanturisti i rušitelji nemaju šta da traže u našem gradu. Uvjereni smo da će nakon 4. februara Berane krenuti putem oporavka od najgore vlasti koju je ikad imalo. Zajedničkim snagama učinićemo da Berane postane  grad  kakav naše Beranke i Beranci zaslužuju – uređen, perspektivan za mlade, grad šansi i izazova”, poručuju iz DPS-a.

U ovoj partiji tvrde da Berane ima značajne prirodne potencijale i mogućnost da se razvija i napreduje što se po njihovim riječima može ostvariti.

“Dobrim planiranjem i mudrim korišćenjem resursa, izgradnjom komunalne i saobraćajne  infrastrukture, modernih i bezbjednih puteva,  rekonstrukcijom značajnih  istorijskih objekata, uređenjem parkova i sportskih zona kao i mnogim drugim projektima koji su namijenjeni oživljavanju naše opštine, od Berana možemo  napraviti grad pogodan za život, grad sa perspektivom značajnog turističkog mesta, grad u koji će se dolaziti, a ne iz njega odlaziti”, navode iz ove partije.

Uvjereni su da je koalicija DPS – SD – BS okupila sposobne i uglavnom mlade Beranke i Berance koji vole ovaj grad i koji su, kako ističu iz DPS-a  u narednom četvorogodišem periodu spremni da svoje znanje, entuzijazam, kreativnost i energiju ulože kako bi Berane dobilo mjesto koje zaslužuje, a njegovi građani osjetili promjene u kvalitetu života i standardu.

“Da bismo to postigli, moramo da razvijamo naše turističke potencijale jer ako ih na pravi način iskoristimo, oni će osim atrakcije za turiste predstavljati i izvor novih radnih mesta za naše građane. Planiramo da otvorimo kacelariju Investiciono razvojnog fonda kako bi svaka uspješna preduzetnička ideja bila finansijski podržana od države kao i da oživimo biznis zonu na Rudešu. Želimo da mladi ljudi svoju egzistenciju zasnivaju na radu u gradu u kome su se rodili i iz koga su potekli. U tom smislu, omogućićemo da se broj i kvalitet vrtića i škola poveća, otvorićemo novo obdanište, rekonstruisati seoske škole, osnovcima obezbijediti besplatne udžbenike, a studentima prostor za njihove vannastavne aktivnosti koje se realizuju kroz Studentski klub”, zaključuju iz DPS-a.

A.G

 

Send this to a friend