Politika

DPS Tivat: Opštinsko rukovodstvo nesposobno da se bori sa pandemijom

Opština Tivat (Foto: Bokanews)

Proteklih mjesec privrednici Tivta suočeni su sa teškom finansijskom i ekonomskom situacijom izazvanom lošom epidemiološkom situacijom, a koja je zbog nesposobnosti lokalne vlasti da upravlja krizom, ali i nadležnog Ministarstva i Vlade, izmakla kontroli i dovela do zaključavanja grada. Time je ozbiljno dovedena u pitanje egzistencija porodica lokalnih privrednika, ali i porodice njihovih zaposlenih, saopšteno je iz OO DPS Tivat.

“Novo lokalno rukovodstvo je pokazalo da nije sposobno adekvatno odgovoriti izazovima koje je nametnula novonastala situacija, jer od dolaska na vlast nije ponudilo bilo kakve mjere, kojima bi pomogli svojim sugrađanima i privrednicima. Ali, pokazalo se takođe da Vladu i nadležno Ministarsvo finansija uopšte ne dotiču njihovi vapaji i apeli za odobravanje subvencija preduzetnicima i privrednicima našeg grada. To je konkretan dokaz, sa jedne strane, koliko ih predsjednik Vlade i nadležni ministri cijene i uvažavaju, ali i koliko Vladu interesuju problemi građana i privrednika našeg grada. Žalosno je samo što posljedice takvog neodgovornog odnosa i jednih i drugih trpe upravo građani”, poručuju u saopštenju.

S toga, pitaju iz tivatskog DPS-a, što će lokalna vlast konkretno uraditi na planu saniranja teških posljedica zatvaranja grada koje su i sami tražili, kada im je epidemiološka situacija zbog nesposobnosti i nesnalaženja izmakla kontroli.

“Ne samo da nijesu preduzeli ništa na saniranju posljedica epidemije, već je sada već vrijeme da se s pravom postavi pitanje što su to konkretno uradili na ispunjavanju predizbornih obećanja? Koji su to konkretni projekti koji su nastavljeni, započeti ili završeni? Nijedan projekat, nijedna važna odluka, osim onih kojima se stavljaju van snage Odluke prethodne vlasti. Ali zato nova vlast je pokazala da se odlično uvježbala u sazivanju i održavanju pres konferencija, iznoseći na njima, u ovom trenutku, potpuno nerelevantne i ovoj situaciji neprimjerene podatke, prije svega napadajući dosadašnju vlast, jer su se samo time i bavili”, navode u saopštenju.

Umjesto da se bave važnim pitanjima života građana i funkcionisanja privrede grada, dodaju, oni se bave nekim sporednim pitanjima.

“Za punih pet mjeseci otkad su stupili na vlast, osim otvorenog i grubog revanšizma kroz nepravedno i nezakonito otpuštanje kvalifikovanih radnika i sazivanja lokalnih konferencija, nijesu ništa preduzeli da ublaže posljedice krize. Održali su prije nekoliko dana sastanak sa dijelom lokalnih privrednika, gdje su tražili od njih da im sugerišu kako da im pomognu. To samo pokazuje njihovu nekompetentnost, nestručnost i nespremnost da se uhvate u koštac sa konkretnim problemima”, naglašavaju u saopštenju.

Apelovali su na predstavnike lokalne vlasti da preduzmu konkretne poteze kojima će pomoići lokalnim privrednicima.

“Mi im poručujemo da umjesto bavljenja trivijalnim stvarima, konkretno pomognu, prije svega, lokalne privrednike, da saniraju posljedice mjera koje je lokalno rukovodstvo, zajedno sa ministrima iz „ekspertske“ Vlade, donijelo za Tivat i time ozbiljno dovelo u pitanje egzistenciju naših sugrađana”, zaključuju iz DPS Tivat.

Send this to a friend