Politika

DPS Tivat spreman na saradnju sa partijama koje dijele njihove programske ciljeve

Demokratska partija socijalista saopštila je da su otvoreni za saradnju sa svim poličkim subjektima u Tivtu koji dijele njihova strateška opredjeljenja i programske ciljeve, a to su očuvanje bogatog istorijskog nasljeđa i nastavak usvajanja evropskih vrijednosti, koji se zalažu za unaprjeđenje vladavine prava i njegovanje multinacionalnog i multivjerskog sklada, kojima je najvažniji, odnosno jedini cilj uspjeh i naredak Tivta i države Crne Gore.

“I pored neprimjerenog predizbornog ambijenta i uplitanja crkvenih organizacija, kojima ne priliči da se bave politikom, a kamoli da aktivno učestvuju u formiranju političkih subjekata i kreiranju njihovog djelovanja, medijske hajke pojedinih medijsko-političkih grupacija i nezapamćenog miješanja nekih centara van Crne Gore, ne možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom”, saopštili su iz OO DPS-a Tivat.

To, kako su dodali, nameće obavezu ozbiljne unutarpartijske analize i konsekventno, preduzimanje odgovarajućih koraka u pravcu konsolidacije i jačanja DPS Tivat u narednom periodu u svim njenim segmentima na lokalnom nivou.

“Ono na šta možemo biti ponosni, to su rezultati i zavidan nivo razvoja, koji je ostvario Tivat u proteklom periodu. Ponosan na svoju istoriju, danas se Tivat prepoznaje širom svijeta kao savremeni mediteranski grad, koji svojim građanima već sada nudi dobar kvalitet života i koji privlači investitore i goste sa svih meridijana, uspjeh koji niko ne može osporiti. I to je tek početak, jer potencijal Tivta je mnogo veći i potrebno je još puno rada, mudrosti i znanja, kako bi se nastavilo u istom smjeru i pravcu, uz učešće svih dobronamjernih stanovnika i prijatelja grada”, ističu u partiji.

Demokratska partija socijalista je i 2016, u trenutku kada je osvojila apsolutnu vlast, pozvala partije koje dijele slična programska opredjeljenja, kako bi što šira koalicija vodila grad u pravcu uspjeha i prosperiteta.

“Danas želimo da ponovimo isto, otvoreni smo za saradnju sa svim poličkim subjektima koji dijele naša strateška opredjeljenja i programske ciljeve, a to su očuvanje bogatog istorijskog nasljeđa i nastavak usvajanja evropskih vrijednosti, koji se zalažu za unaprjeđenje vladavine prava i njegovanje multinacionalnog i multivjerskog sklada, kojima je najvažniji, odnosno jedini cilj uspjeh i naredak Tivta i države Crne Gore”, navode u DPS-u.

Smatraju da je, u tom cilju, danas više nego ikada, važno staviti sve ostale programske razlike po strani, ostaviti različita viđenja u vezi nekih razvojnih izazova za konstruktivnu raspravu i iznalaženje najboljih rješenja, ali postići jedinstvo u vezi najvažnijeg pitanja, čuvanja osnovnih, najdragocjenijih vrijednosti, “koje smo godinama zajedno stvarali i po kojima je Tivat jedinstven na širim prostorima”.

“Ukoliko do toga ne dođe i ukoliko u ovom trenutku prevladaju kratkoročni politički ili lični interesi i formira se lokalna vlast na praktično nepostojećem konstruktivnom zajedničkom imenitelju, osim promjene vlasti po svaku cijenu, DPS Tivat će nastaviti djelovati kao jaka opoziciona partija i sasvim sigurno u kratkom periodu ponovo pobijediti na izborima za lokalni parlament. Zbog Tivta, za Tivćane”, poručuje OO DPS Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maki
Gost
Maki

tutu papa…..

Sefket
Gost
Sefket

Mr Java iz stripa “Marti Misterija” predvodnik.

LAUDA
Gost
LAUDA

Da ste sastavili listu bez ovih što su na slici mozda biste i napravili bolji rezultat. Ovo su sve ljudi koji su ukopali Tivat zadnjih par godina. Poznati po aferama svih oblika.

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ako dje dps treba da pobijedi to je tivat 🙂

Maki
Gost
Maki

tutu papa

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Gubitnici

Montenegro
Gost
Montenegro

Muci nesreco

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Što ste ćarili ćarili ste i nikad više.Zbogom dps.

Snjeg
Gost
Snjeg

Da vam nije bilo dps-a bili biste najsiromasniji grad na primorjui selendra.

Sefket
Gost
Sefket

Tivat je i u SFRJ bio bogat grad. Prosjecni dohodak je bio na drugom mjestu. Posle Celja.

Send this to a friend