Politika

DPS Tivat usvojio listu za novi sastav Opštinskog odbora

DPS Tivat

Izvršni odbor Demokratske partije socijalista Tivat usvojio je listu sa 73 kandidata za novi sastav Opštinskog odbora.

U Tivtu su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tivat, kojima je
predsjedavao predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Tivat Siniša Kusovac. Sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora prisustvovali su koordinatori u ime Predsjedništva partije Predrag Nenezić i Izvršnog odbora Goran Jevrić.

Iz DPS-a je saopšteno da je na sjednicama razmatrana i usvojena Odluka o broju i načinu izbora članova Opštinskog odbora DPS-a Tivat.

Članovi Opštinskog odbora DPS-a Tivat su upoznati sa prijedlogom delegata za Opštinsku izbornu konferenciju, koju su prijedložili Mjesni odbori.

“Izvršni odbor je jednoglasno usvojio listu sa 73 kandidata za novi sastav Opštinskog odbora, a što je nakon toga na sjednici Opštinskog odbora DPS Tivta takođe jednoglasno usvojeno. Na Opštinskoj izbornoj konferenciji će se od 73 kandidata za buduće članove Opštinskog odbora DPS Tivta izabrati 58 kandidata koji dobiju najveći broj glasova”, ističu u DPS-u.

Napominju da je značajno kadrovsko jačanje DPS Tivta posljednjih godina je doprinijelo da partija na poslednjim lokalnim izborima 2016.godine ostvari rast od 63 odsto u odnosu na lokalne izbore 2012.godine, a nastavak trenda rasta podrške građana Tivta DPS-u je ostvaren i na parlamentarnim izborima održanim 2016. godine i predsjedničkim izborima održanim 2018. godine.

Tako je lista kandidata za novi Opštinski odbor siguran garant novih političkih uspjeha DPS u Tivtu i na njoj se nalazi 30 odsto članica i aktivistkinja DPS u Tivtu, kao i 20 odsto mladih, a široka baza i veliki broj novih članova DPS-a je doprinio da Opštinski odbor jednoglasno usvoji listu kandidata za novi Opštinaki odbor sa 70 odsto novih kandidata koji do sada nisu bili članovi Opštinskog odbora, kao i 60 odsto visokoobrazovanih lica, koji će doprinijeti novoj energiji i održivoj realizaciji razvojnih projekata koji će dodatno unaprijediti život građana Tivta i stvoriti ambijent za ubrzani razvoj Tivta kao prestižne turističke destinacije i van granica Crne Gore i Mediterana.

“Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista Tivat, koja će se održati 22. juna predstavlja važan događaj koji će doprinijeti jačanju sveukupnih kapaciteta našeg Tivta” izjavio je predsjednik OO Kusovac.

Send this to a friend