Politika Ivezaj tvrdi da vlast ne radi ništa što je predviđeno

DPS Tuzi: Lokalna vlast stopira rad vrtića, uradili smo sve što je do nas

Uprkos naporima DPS-a u Tuzima da obezbjede djeci dostojan edukativni razvoj, aktuelna vlast kao da čini sve da do toga ne dođe, a nedostatak saobraćajne infrastrukture koja vodi do novog vrtića, uslovila je i odložila početak njegovog rada, tvrdi odbornik DPS-a Simon Ivezaj. 

Saopštenje Ivezaja prenosimo u cjelosti: 

Povodom navoda o rezultatima rada aktuelne lokalne samouprave, odnosno izgradnje vrtića u Tuzima, a u cilju potpune informisanosti javnosti i prezentiranja činjeničnog stanja želim ukazati da je vrtić u vrijednosti od 1,7 miliona eura planiran, finansiran i implementiran od strane Vlade Crne Gore, odnosno resornog Ministarstva prosvjete uz asistenciju prethodne gradske uprave na čelu sa Demokratskom partijom socijalista.

Uprkos hvalospjevu aktuelne vlasti, opšte poznata je činjenica da je koalicija predvođena DPS-om, prepoznavajući interes građana a posebno značaj obrazovanja budućih generacija ustupila na korišćenje zemljište na kojem se vrtić danas nalazi, kao i oslobodila plaćanje komunalija u vrijednosti od 400.000 eura. Stoga, bez naše inicijative i dobrog menadžmenta, Tuzi danas ne bi imale vrtić.

Zbog čega aktuelna vlast nije uradila ono što je predviđeno, obećano, te za šta postoje opredijeljena finansijska sredstva nije jasno. A odgovor na pitanje da li je riječ o neznanju, neažurnosti ili političkom inatu ostaviću građanima Tuzi da procijene.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kot
Gost
Kot

Pa nije zemlja bila DPS ova već državna a mi smo svi njeni građani. Nijesu je oni donijeli sa venere da je poklone. Vrtić je za djecu sviju nas pa i članova dps-a tako da je nisu oni gradili za nas a nisu ni dali pare iz svoga džepa nego su radili sa državnim parama. Nije država nihova više nego… Više »

Miljes
Gost
Miljes

Nikad nece ni napraviti,njima je samo dps u glavu

Send this to a friend