Politika

DPS: U Pljevljima radimo za dobrobit građana

Demokratska partija socijalista u Pljevljima, pa i u cijeloj Crnoj Gori nastavlja sa radom za dobrobit svih građana, svjesna da su upravo građani ti koji nam svaki put ukazuju sve veće povjerenje i tako dokazuju da smo na ispravnom, evropskom putu savremenih država i gradova, poručeno je iz OO ove partije u Pljevljima.

Kako su istakli, sjednica Vlade Crne Gore u Pljevljima je po mnogima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji opštine.

“Započeti projekti remedijacije na Maljevcu i u Gradcu, rekonstrukcija puteva Pljevlja-Metaljka, Vrulja-Mijakovići, Pljevlja-Mihajlovica, konkretne ponude za rekonstrukciju prvog bloka TE Pljevlja sa toplifikacijom grada, vrijednosti preko 100 miliona eura su pored urađenog u poslednjih pet godina, projekti koji će Pljevlja pozicionirati na mapi modernih razvijenih gradova. Takođe izgradnja nove bolnice kao savremenog medicinskog servisa će u potpunosti na najsavremeniji način odgovoriti potrebama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite naših građana”, navode iz OO DPS-a.

Nadalje ističu da je uvođenje ekološke naknade čiji će benifiti za lokalni budžet biti dodatnih oko tri miliona eura na godišnjem nivou pored već oko 2,5 miliona povećanih prihoda od poreza na zarade je možda najvažnija odluka donešena za održivo funkcionisanje naše opštine u zadnjih nekoliko decenija.

“Sada sa pravom možemo reći da je naša opština kredibilna da odgovori zahtjevima lokalne zajednice, ali da se i kroz dalju saradnju sa Vladom Pljevlja razvijaju po mjeri njenih građana. Studiozan i prije svega iskren zajednički rad svih struktura lokalne vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalsita, a u partnerskom odnosu sa Vladom, doveo je do finalizacije značajnih odluka koje će u kratkom roku ali i dugoročno značiti nova višemilionska budžetska sredstva, kao i realizaciju već pomenutih velikih infrastrukturnih projekata”, piše u saopštenju.

Send this to a friend