Politika

DPS upozorio vlast u Novom: Ne igrajte picigin sa lopticom odgovornosti

U našoj opštini sve kasni, neizvjesnostima nema kraja, a uprkos bučnim najavama da će sposobni kadrovi vladajuće koalicije “odraditi” sve zadate aktivnosti od interesa za grad, rupe su tolike da u njih sami propadaju, kažu u Demokratskoj partiji socijalista Herceg Novi, ističući da je jedna od rupa i ovogodišnji Praznik mimoze.

U opštinskom odboru DPS podsjećaju da se u zvaničnom obrazloženju organizatora promotivnih aktivnosti 49. Praznika mimoze, Sekretarijata za kulturu, JUK Herceg festa i Turističke organizacije, ističe da zbog kadrovskih promjena u JUK Herceg festu, ove godine kasni program Praznika mimoze 2018.

“U prevodu, od kada smo došli na vlast, toliko smo zauzeti da nemamo vremena organizovati Praznik mimoze”, navode u toj partiji.

Nova direktorica Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, naglašavaju u DPS-u, izabrana na predlog DF-a, saradnik u nastavi sa svojih 45 ljeta i bez dana radnog iskustva u upravljanju ili kulturi, procijenila je da je važnije da svoje dragocjeno vrijeme troši u Nikšiću, sarađujući u izvođenju nastave, nego u Herceg Novom, pripremajući Praznik mimoze.

“Promotivni materijal nije odštampan na vrijeme, niti su tur-operatorima dostavljene ponude. I dok se svi pravdaju i igraju picigin sa lopticom “odgovornosti” niko i ne pomišlja o punjenju budžeta opštine ili o tome kako će proći oni građani Herceg Novog koji žive od turizma i događaja poput Praznika mimoze. Paunska vlast igoniriše i zahtjeve mjesnih zajednica koje trebaju da organizuju fešte za sve koji posjete Herceg Novi”, navodi se u saopštenju lokalnog odbora DPS.

Tako, dodaju, mjesnoj zajednici Kumbor niko od gradskih otaca nije odgovorio ni nakon više upornih ponavljanja dopisa, kojim se traži sastanak na kojem bi se dogovorile konkretne obaveze.

“Kako ono narod kaže: “stotinu babica – kilava beba”. No, ne bi nas čudilo da na kraju pričitamo kao i za Novu godinu: nikada bolji i nikada spektakularniji javni doček Praznika mimoza nije bio organizovan u Herceg Novom”, zaključuju u DPS-u.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tebra
Gost
tebra

aj ne mlatinjajte vise! sve ste pokrali, a ovaj vasar vam bode oci! ahhahahah imate li im sto konkretno zamjeriti sem ovog trulog praznika

Odiseja
Gost
Odiseja

Prosle godine je HN imao pravi praznik Mimoze, sto kazu – kao ono nekad. I hvala Koprivici koga su dodjosi ocerali jer im nije valjao.

Novi
Gost
Novi

A, bogami ste mrtva trka.

Mirko
Gost
Mirko

Kod nas u NH ne mozes ni biti poznat vise po momizi, uvodi opozicija nove mjere kojih nema ni u Sjevernoj Koreji.

Mirko
Gost
Mirko

Pa dati im vlast nedje! Eee, em sto cemo zbog njih ostati bez palmi nego sad necemo imati ni praznik mimoze nesto po cemu je HN poznat!

Senka
Gost
Senka

Ja ne mogu da vjerujem da nijesu sposobni ni za ovo. Pa znaju li oni sta je Praznik mimoze, da je to tradicija, festa… Znak prepoznatljivosti Herceg Novog. Sram ih bilo!

Janko
Gost
Janko

Sramota je da se ovo radi od tradicionalnog praznika mimoze.

Send this to a friend