Politika

DPS: Utvrditi da li Spajić i ko još od ministara ima nezakonito stečeno dvojno državljanstvo

Milojko Spajić

Demokratska partija socijalista danas je saopštila da će podnijeti inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom države.

<<<Perić: Leposavić i Spajić imaju prebivališta i u Srbiji i u Crnoj Gori<<<

“Povodom informacija da najmanje dva ministra u Vladi Zdravka Krivokapića, Milojko Spajić i Vladimir Leposavić, imaju dva prebivališta, u Srbiji i u Crnoj Gori, a imajući u vidu ranija saznanja da su pojedini visoko stranački funkcioneri iz bivše opozicije, a sadašnje vlasti, nakon 2006. godine stekli državljanstvo druge države, i suprotno zakonu zadržali i crnogorsko, kao i informacije koje su se pojavile u javnosti da neki ministri imaju glasačko pravo i u Srbiji, podnijećemo inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom države”, navode u DPS-u.

U toj partiji smatraju da je licemjerno da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donosi odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Prvo utvrditi ko je i zbog cega dao Braticki drzavljanstvo? Pod hitno ukinuti dvojno drzavljanstvo. Ko ima neka bira ili jedno ili drugo. I zna se dje stranac ima pravo radit a dje ne i da li ima pravo glasa ili ne. Ovo nidje u svijetu nema osim kod nas.

Marina cg
Gost
Marina cg

Kazuj….

Send this to a friend