Politika

DPS: Vlast u Budvi u potpunom rascjepu

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović juče je u Skupštini kazao da je nemoćan da učini bilo šta po pitanju izmjena Detaljnih urbanističkih planova Budva centar i Petrovac centar, naglasivši da ga u rješavanju tih gorućih pitanja sprječavaju koalicioni partneri i time pokazao koliko ih uvažava i poštuje, te se ogradio od bilo kakve odgovornosti, saopštili su danas iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista.

U opštinskom odboru DPS Budva kažu da o tome koliko je vlast u rascjepu govori i nemogućnost da se postigne saglasnost za postavljanje dva direktora Javnih preduzeća u Budvi.

“Naime, Rade Bauk (SNP) nije dobio saglasnost Skupštine za direktora Komunalnog preduzeća zbog toga što su odbornici Demokrata bili protiv. Saglasnost za direktora Sportsko-rekreativnog centra, Martina Zenovića (Demokrate) takođe je izostala, ovoga puta zato što su protiv bili odbornici Demokratskog Fronta. Tu se priča nije završila: nakon što je izostala podrška Bauku, odbornik SNP-a napustio je skupštinsko zasijedanje, što je prvi korak ka povlačenju podrške trenutnoj vlasti”, ističu u DPS Budva.

Kako dodaju, povlačenje izvještaja Komisije o dodjeli sredstava za NVO za 2017. godinu, zbog, kako je predsjednik Opštine naglasio, neregularnosti prilikom dodjele sredstava, još jedan je pokazatelj kolika je netrepeljivost između koalicionih partnera.

“Izgleda da je ulazak Crnogorske u lokalnu vlast doprinio samo još dubljem narušavanju već loših odnosa u koaliciji, a obećanje njihovih predstavnika da će stvari “dovesti u red” je zapravo bojazan da će otići sa vlasti prije nego zauzmu obećane fotelje”, smatraju u odboru DPS u Budvi.

Prema njihovim riječima, jučerašnja sjednica Skupštine Opštine je pokazala da je jedini razlog zašto ova družina simulira koaliciju u Budvi – što duži ostanak na vlasti.

“Našu dobronamjernu primjedbu da kapetan brod koji tone napušta posljednji, Krapović juče nije želio da čuje. Ponašao se suprotno od ovog principa. Pretpostavljamo da se ipak bolje razumije u polupodmornice, koje su u njegovom vlasništvu”, zaključuju u opštinskom odboru DPS Budva.

10 Komentara na "DPS: Vlast u Budvi u potpunom rascjepu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend