Politika

DPS: Vlast u Kotoru djeluje bez ikakvog plana

Kotor

Lokalna vlast u Kotoru već osvjedočeno djeluje bez ikakvog plana, rasipajući novac građana nasumičnim odlukama, navode u Demokratskoj partiji socijalista.

“Kritikovati partije na vlasti koje nešto rade je uglavnom lako, ali još lakše ako iste ne rade baš ništa. To je slučaj sa kotorskom trenutnom vladajućom družinom, čiji se kompletan učinak sveo na mazanje očiju populističkim šminkanjem grada i bombastičnim izjavama u medijima i društvenim mrežama. Srećom, Kotorani to vide. Sve ima svoj rok trajanja, pa i pare koje neplanski trošite. Na kraju, kad se podvuče crta, ništa ozbiljno i konkretno za grad nije urađeno. Da budemo precizni, da bi se vodio grad potrebna su planska dokumenta, ali i tu osnovu u vođenju grada oni nisu u stanju da odrade”, navode u DPS-u.

Lokalna vlast, dodaju, nije bila u stanju da izradi Strateški plan ravoja Opštine, višegodišnji investiocioni plan, program razvoja kulture.

“Ako nema plana, po osnovu čega se išta u gradu radi? Oličenje samovolje i neozbiljnosti. Neodgovorno, amaterski i aljkavo u već poznatom stilu vesele rasklimane koalicije. Jedino opravdanje bi moglo biti to što i sami znaju da te planove neće biti u prilici da sprovode jer će ih građani zasaluženo poslati u opoziocione klupe”, ističu u DPS-u.

To što lokalna vlast nije bila u stanju da sastavi Program razvoja kulture, dovoljno govori koliko uopšte shvatate grad ozbiljno-

“Ili pod vođenjem kulture smatrate punjenje budžeta prvoj kumi, koja ga troši na samoreklamiranje, osrednji kulturni sadržaj i maltretiranje podređenih u instituciji, o čemu se već uveliko govori i “u pjaci”, i u nadležnim službama.Imate pravo da birate ljude sa kojima ćete provoditi vrijeme i birate sebi slične, ali ovaj grad nije vaše igralište ni poligon za probne vožnje po kome, zaprepašćeni stvarnim obavezama lokalne vlasti nekontrolisano udarate u sve oko sebe, uglavnom na štetu Kotora.Ili reagujte, ili se dostojanstveno povucite, prije nego što bude kasno”, zaključuju u DPS-u.

Tagovi

11 Komentara na "DPS: Vlast u Kotoru djeluje bez ikakvog plana"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend