Politika

DPS za obnovu Crnogorske pravoslavne crkve

Demokratska partija socijalista zalagaće se za obnovu Crnogorske pravoslavne crkve, navodi se u prijedlogu novog političkog programa te stranke koji će biti usvojen na 8. Kongresu te partije zakazanom za 30. novembar, piše Pobjeda.

“Radićemo na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve, kao neodvojivog dijela crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta. Naša je dodatna obaveza snaženje crnogorskog nacionalnog identiteta, koji je najviše na udaru onih koji svojim paternalističkim pristupima i negacijom crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta suštinski negiraju potrebu postojanja Crne Gore”, navodi se u prijedlogu programa u dijelu identiteta.

U pitanju je značajna izmjena političkog programa DPS-a kada je u pitanju odnos te stranke prema crkvenom pitanju, imajući u vidu da su na prošlom kongresu u svom političkom programu zapisali da se zalažu za jednu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

“U cilju prevazilaženja podjela u crnogorskom društvu, a poštujući najveće međunarodne standarde, DPS ostaje privržena opredjeljenju da se podjela među pravoslavnim vjernicima može prevazići uvažavanjem istorijskih činjenica, kao i savremenih strateških državnih ciljeva, kroz jedinstvenu i organizaciono samostalnu pravoslavnu crkvu koja će prostor svog djelovanja uskladiti s međunarodno priznatim granicama države Crne Gore”, ističe se u političkom programu DPS-a, koji je usvojen na 7. Kongresu održanom 2016. godine.

Ideju o jednoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori posljednjih godinu dana je zastupao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, ali je ta inicijativa oštro kritikovana i odbačena od strane Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

U novom političkom programu DPS-a podsjeća se da je ta partija u “snaženju crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta, napravila neke važne korake i doprinijela njegovom utemeljenju i definisanju”.

“Ipak, ostao je još jedan iskorak kojim ćemo ispraviti veliku nepravdu učinjenu Crnoj Gori na početku 20. vijeka”, navodi se u prijedlogu programa koji je upućen predsjednicima svih opštinskih organizacija. Dodaje se da je ta stranka pobornik principa razdvojenosti države i vjerskih zajednica, što je ustavni i univerzalni evropski princip.

“Odlučno zagovaramo nemiješanje države u djelovanje vjerskih zajednica koje počiva na religiji. Ali, isto tako, protivimo se miješanju vjerskih zajednica u poslove države. Posebno političkom djelovanju koje je nespojivo s njihovom misijom”, piše u prijedlogu političkog programa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Окле
Gost
Окле

Радите што оћете, зидајте цркве или канцеларије не занма нас, само наше не пипајте, та отимачина би јако лоше завршила по све нас, запамтите.

gag
Gost
gag

je li ovo priznanje da je CG pravoslavna drzava? nije vise gradjanska?

CG_Patrijarh
Gost
CG_Patrijarh

Crna Gora je pravoslavna drzava i mora da vrati sve manastire i crkvena imovina meni Patrijarhu Crnogorskome i nasoj registrovanoj crkvi, Istinska Crnogorska Crkva®. Mi smo registrovani i jedini pravi nasljednici Autokefalne Crnogorske Crkve sa sjedistem u Rozajama.

Hvala i Dovidjenja,

Младен
Gost
Младен

Само не знам са ким сте то мислили да правите Цркву? Пробајте милогорци и нећете добро проћи.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Neka madjo necu moc spavat neka

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Bese li onaj osnivac nvo cpc, pred kraj zivota trazio oprost greha od Patrijarha Pavla?

DUKLJA
Gost
DUKLJA

NIJESAM ČLAN NIJEDNE PARTIJE,ALI VAŠA ODLUKA JE ZA POŠTOVANJE ,SVAKA ČAST.PRED BOŽIĆNE BLAGE DANE CRNOGORCI CRKVU BRANE.KONAČNO DA SE U PUNOM KAPACITETU OSLOBODIMO OKUPATORA.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Možda je “blizo” ali Katolički Božić, naš je u januar

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Za sve treba vremena,koliko je trebalo od 1918godine.Pomoći će nama Sveti Đorđe,Sveti Đorđe i Ilija i Ostroški Vasilija.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zivjela Srpska Crna Gora!

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Živjela nezavisna srbija i nezavisno Kosovo!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dogodine u nis

Tomos
Gost
Tomos

Podrska zaDPS

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Botovi dje ste :DDDD

Tomos
Gost
Tomos

Podrži ti dps, nije problem, ali sada prave “svoju” Crkvu, e tu im kad sam ja u pitanju nadležnost staje…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ja sam Crnogorac i volim samo CPC

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pošto voliš samo CPC, vjerovatno ideš kod gospodina Dedeića na pričest i da ti očita molitvu za zdravlje.

veki
Gost
veki

30 novembar baš izabrali datum kad ČOLA ima koncert u Beogradu

Mikica Verusa
Gost
Mikica Verusa

Ovo je uvod u predizbornu kampanju,jer sa pitanjem crkve se zeli skrenuti paznja sa ostalih problema,male zarade iseljavanje mladih,enormno zaduživanje,koverte,dodjela stanova odabranim, korupcija u sudstvu, i tuzilastvu,,itd,samo sa ovom pričom zele da zavade i ovako podijeljeni narod,a oni opet na funkcije i plate po nekoliko hiljada a ti narode avetni posvadjaj se sa bratom,prijateljima,komsiijom

Danko
Gost
Danko

Vise je vrijeme da se izjasne!!!

vuko
Gost
vuko

O cemu dase izjasne ? Zar se nije ta CPC obnovila 1991 Jedino ako zabrane da mi Srbi Njegosevi,Crnojevica,Balsica,K Nikole,Nemanjica ne vjerujemo u Srbstvo i odrecemo se vjere pradjedovske.Ja licno nemam nista protiv CPC ali ostavite i ostale vjere na mir

DUKLJA
Gost
DUKLJA

VUKO,SVE ŠTO JE SRPSKO,MORA DA BUDE SRPSKO I KO TAKA U SRPSKE SVETINJE I IMOVINU NESRETNO MU BILO,ALI ISTO TAKO,I KAD SU CRNOGORSKE SVETINJE I IMOVINA U PITANJE.

liberal
Gost
liberal

Zivjela Crna Gora i obnovljena CPC

Filip
Gost
Filip

Jedno s drugim veze nema. Odnosno to drugo isključuje prvo

Ljubo Hn
Gost
Ljubo Hn

Sretno vam bilo CPC samo se drzite sto dalje od Boke

H Novi
Gost
H Novi

I ti ljubo samo što dalje od CG

Brat u Hristu
Gost
Brat u Hristu

Biće Pravoslavna Crkva Crne Gore, biće!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bice malo šjutra

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Autokefalna kosovska crkva!

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Bice i dobitak na loto-u samo ne znam kad i kome

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

E ako sam ja pametan poludio a imam garanciju da sam pedeset posto normalan. 😆

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Auuu sto se cini od komentara 😱

Stevan
Gost
Stevan

Od kad je Njegoš planina na Cetinje ahahaha

vukomita
Gost
vukomita

OKUPATORI I LAZOVI I MITOMANI A TEK SEKTASI,NEVJERUJETE VI U ISUSA HRISTA…NE

Nikola
Gost
Nikola

Njegoš je planina u Banjanima, a Njeguši iznad Cetinja. Nauči geografiju Crne Gore pa ona filozofiraj

Okoreli Dps
Gost
Okoreli Dps

Ja sam iznenadjen i uvrijedjen ne želim sektu za crkvu vise nisam u Dps moja crkva je kanonska i zove se Mitropolija Crnigorsko Primorska sa mitropolitom Amfilohijem Radovicem . Od danas ne glasam vise Dps !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Okoreli i neimfomisani. Mitropolija Crnogorsko primorska pokriva samo trećinu Crne Gore. Ostalo pokrivaju tri Eparhije, od kojih dvije imaju sjedište van Crne Gore. Tako da su vaši komentari usmjereni prema ovima koji ništa ne čitaju, kojih je srećom sve manje. I te fore sa glasanjem kod Crnogoraca ne prolaze.

Podgorica
Gost
Podgorica

Za Crnu Goru se pita Crnogorski Mitropolit, a vi bi da se pita recimo Ankara, nalazeći smješne izgovore. Ima izreka “ne vjeruj čovjeku koji laže”, znam zvuči logično, ali zašto onda uporno tražite da vam se vjeruje.Ajte vi, zidajte Crkve, Hramove, ko vi brani.. Osnujte još koju Nvo te vrste, ako želite…Kažete da je Crnogorska Mitropolija nije to što je,… Više »

Danko
Gost
Danko

Pa nemoj… Uuu a znas sto mozes, mozes glasat SNP ili radikale ili SPS , shvatas? Sve su ti to lijepe stranke! Samo podji da zivis u Srbiju i sve ce bit u redu!

Atos
Gost
Atos

Ne već imaš Zenku, Đeljpšaja, Hgi to ti predloži, ono što ti je bliže

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Danko samo lijepo izjasni na popisu kao Dukljanin i predji u katolicanstvo i sve ce bit u redu!

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Dogodine smo u nis pored srbije

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Mozes i ove godine, ima jedna ustanova pored nisa taman za tebe.

Kako je
Gost
Kako je

свеосвештени Митрополит господин Данило[17] (по народноме – владика Данило Његуш). За њега се има нешто више казати, ако га посматрамо као човјека, као духовно лице и као завичајца натпросјечног. Али и то се може рећи за њега, колико је могуће знати, само на основу усменог казивања, као и за његове претходнике, премда је и данас на његово мјесто потомак исте… Više »

boris
Gost
boris

dajte ove plate povecajte. boli me uvo za crkve

FENIKS
Gost
FENIKS

MISLILI SU DA NAS NEĆE BITI,POSLIJE ONE POHARE 1918.
TVRD SU ORAH CRNOGORCI .
MI SMO SVOJI NA SVOME ,SPC NEK IDE DOMA DOSTA JE OKUPACIJE

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, kada je osnovana CPC?

Danko
Gost
Danko

Oprem sto je ukinuo kralj Aleksandar 1920? Ups? Ovo nijesi ocekiva a? Mislio si ka 918te da 80 posto CG ne umije citat i da nema pristup informacijama a?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Danko, posto ti imaš pristup informacijama, sigurno znaš kada je osnovana CPC?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Uvijek je postojala samoCPC

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, pa kada je oduvijek postojala samo CPC, jesi li bar naučio kada je osnovana?

Lucije
Gost
Lucije

Nisu ti javili, Njegoša, taj što je rekso da smo “tvrd orah” davno ste se odrekli, o ko ga god citira ta vas je četnik

The Stig
Gost
The Stig

Ovo DPS direktno rusi član 14 Ustava Republike Crne Gore?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oće li bar neko od ovih 5-6 popova na portalu napisati u kom se dokumentu pominje Srpska pravoslavna crkva prije 1922-e. Crnogorska pravoslavna crkva se pominje u vaseljenskom katalogu iz 1855, ruskom Diptihu iz 1855-e, Ustavu CG 1905-e, srpskom Tomosu 1922-e… Dobro bi bilo da nas uputite na samo jedan sličan dokument za srpsku crkvu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tebi stvarno treba pomoc

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, prvo pročitaj Istoriju Crne Gore od Vladike Vasilija Petrovića i Kratku istoriju Crne Gore od Svetog Petra Cetinjskog.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dokument Oprem, naka ti priča. No ti pope dobro znaš da se pojam Srpske crkve prvi put pominje 1922-e, kad ste kupili Tomos za milion ipo franaka. Sve je ovo u dokumentima. No ti pope za radiš za platu koju ti daje Amfilohije pa te razumijemo. No što ovi “naši” nešto ne pročitaju.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, je li za tebe nisu relevantni Sveti Petar Cetinjski i Vladika Vasilije Petrović?

Danko
Gost
Danko

Pusti ih nek se kuvaju!!! Nemoj im jos dodavat, evo vide da je kraj njihovome satanizmu!

Tomos
Gost
Tomos

Pisano ti je te 100 puta. Napiši ti jednom kad je Crna Gora tražila Autokefalnost ili kada je dobila.
Evo ti ponavljam i zašto to nećeš napisati, jer nismo nikada ni tražili i logično onda nismo ni dobili…

Sony
Gost
Sony

A za sta se ova nasa nesposobna opozicija zalaze?? Nikad oni nijesu radili u interesu nase drzave

Zvezdasica
Gost
Zvezdasica

I vrijeme je da dodje do obnove CPC

Djekna
Gost
Djekna

Obnova CPC je nesto sto pripada nasem narodu, dosta nam je srpskog uticaja koji siri SPC

Baranin
Gost
Baranin

O tim parama koje pricate (posto vas jedino to i interesuje), da razjasnimo. Ne dajete vi pare nego mi Srbi, da se razumijemo i da bude kristalno jasno, nije u Baru hram dignut od vasih para nego od nasih. Isto vam dodje kad se busate sa Mojkovackom bitkom, nijesu tamo izginuli nekakvi Montenegrini nego Srbi sve do jednog, zato se… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Baranine, nije ti to baš najjasnije. Moj đed je bio na Mojkovcu. Nikad “s” od srpstva nije pomenuo. Ako ti bitka nije jasna pročitaj telegram Nikole Pašića Kralju Aleksandru poslije bitke: “Vaše visočanstvo, Srbija trenutno gubi rat protiv Austrije ali za sva vremena dobija rat protiv Crne Gore”. Čitaj Baranine, kazaće ti se samo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stara imas dokumentarac o Mojkovackoj bitci iz 1966 na YouTube dje veterani bitke pricaju, i spominju srpstvo, obilic itd. Svi Crnogorci na mojkovcu su bili Srbi

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, kako to za tvoju porodicu u Cetinjskom vijesniku iz 14.12.1911. na piše da je srpska porodica?

Trt milojka
Gost
Trt milojka

A sta serdar janko rece pred mojkovac svojim vojnicima?

No što
Gost
No što

Mojkovac je golgota Crnogorske vojske. Dok je Srpska vojska bježala, Crnogorska je ginula.Tako da su na Mojkovac ginuli Crnogorci a ne Srbi..

Tomos
Gost
Tomos

Mojkovac je u sred Crbe Gore, nije se borila vojska borila u Kuršumliju, već u sred Crne Gore..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

No što, ko je bio Janko Vukotić?

LSCG
Gost
LSCG

Vakat je docekah!!!!

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Doslo vrijemme vracanja onome za sta su nam bili Djedovi CPC !!!!!!
Sreċno bilo CrnooOgorciiii!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ja predlazem svima koji kazu da nijesu Srbi, a da su Dukljani, da se izjasnjavaju na sledecem popisu kao Dukljani i da predju u Katolicanstvo.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Nema što da pređu nego da se vrate ono što su im preci bili a Risto rabota na tome punom parom dobio je prsten od Pape……
Za početak

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Serdare velite da su Nemanjici popravoslavili katolicke Dukljane, pa hajde da vidimo tu doslednost i iskrenost. Budite Dukljani i Katolici sto ce vama nemanjicki svetosavski hramovi.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Nijesu popravoslavili nego preveli na srpsku vjeru starosjedjoce Grke, ilire,romane…I proglasilu srbima
Najžalosnije je što đecu uče da mrze preko doktrine svetosavlja tako da će imati poteškoće u životu komunicirat sa različitim nacijama I vjerama
To je najveći problem.

Nikola
Gost
Nikola

Kreteni srBski

HercegN0v1
Gost
HercegN0v1

Nikad necete izbrisati Srpstvo, vas mala saka nevjernika ne moze uticati na nas srbe iz postene i casne one prave Crne Gore, treba da vas je sramota jer niste Crnogorci vec Montenegrini…vicete e viva…sramota i vi cete crkvu bruke jedne. Zivjela Crna Gora i SPC

Brđanin
Gost
Brđanin

E avetinjo…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Brdjani su takodje srbi

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Kad si doso HN f kategorijom

Ekonomija
Gost
Ekonomija

Neka plijen dijele popola, i eto sreće i mira u vjerskom transu!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja sam vjernik ristoslavac
I slijedim Ristov pravac
Ne vjerujem ja u Hrista
Koliko u popa Rista
Jer taj Hrist je (ne znam zašto)
Svakome grijehe prašt’o
Dok kod Rista toga nema
Za sitnicu-anatema
Proklet bio ovaj, onaj
Otpalo mu meso živo
Tako miri naš pop Risto
Kome pravo, kome krivo 😎

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jadan je CDM kada stihovi “Gen.Dukljanin” dobijaju vise lajkova nego Njegoš

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ništa dok Oprem dobro koji je izgleda Katunjanin neki posrbljen u crkvi ne zapjeva:
Nema većeg sataniste
Od moračkog popa Riste 🎶

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, u Glasu Crnogorca od 21.01.1895. na naslovnoj strani je vijest o smrti Novice Cerovića. Zanima li te, šta pišu koje je nacionalnosti bio?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ne zanima me, njegova stvar. U vrijeme Drugog svjetskog rata skoro svi Austrijanci su bili Njemci. Konačno, sam Adolf je bio čisti Austrijanac koji se pisao kao Njemac. Danas- 82% građana Austrije se izjašnjavaju kao Austrijanci, a 2,7% ih se izjašnjavaju kao Njemci! Sam izvuci zaključak šta sam htio reći i kakvo poređenje se nameće iz rečenog. Došla su nova… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, potpuno poštujem tvoj stav i mogu ti reći da nije prvi put da to čujem. Imao sam sličnu situaciju da mi je takođe jedan tvoj plemenik rekao, ,,Ne interesuje me ko su mi bili đed i prađed i ostali preci”.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Moja oba đeda i prađed kojeg pamtim su bili nacionalno Crnogorci. Šta su bili oni koje ne pamtim- ne znam. Pravo da ti kažem, mislim da su bili nepismeni i da se nijesu puno razumjeli u nacije niti ih je briga bilo. Ali ovi koje pamtim, da ponovim, su se do smrti pisali kao Crnogorci. Prađed je nosio crnogorsku kapu… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dukljanine narodnost nije individualna stvar, vec kolektivna stvar. Tvoj djed i pradjed mozda rekli da su Crnogorci kao i ja, ali to ne negira da su Srbi i pripadaju srpstvu. Naredjenje 1948 je bilo da svi na prostoru Crne Gore moraju se pisati kao Crnogorci a komiterna sa Djilasem na celu obrazlozio da “Crnogorac je drugaciji Srbin od ostalih Srba”.… Više »

MalaBOKA
Gost
MalaBOKA

Samo SPC i ako vude srece da Boka dobije autonomiju da ovi sa sjevera vise ne zive na nas racun…a pokrece se polako i to, jos nije za javnost ali iznenadice vas procenti koliko nas zeli da se odvoji od CG, nikad i nismo bili sa vama!!!

boris
Gost
boris

ajte slobodno

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Neko laze neko laze

DUKLJA
Gost
DUKLJA

BOKA NEĆE SIGURNO TO TI MOGU GARANTOVATI,NO SE VIĐITE ŠTO ĆETE SA VOJVODINOM

Kotor66
Gost
Kotor66

Oce oce ne znas ni sam koliko smo mi spremni u slozni….zapamti sta ti rekoh….autonomna Boka!!!!

Kotor66
Gost
Kotor66

Niko od vas koji ovdje danas komentarise a ni vasi buduci nece docekati da ukloni SPC iz Crne Gore….jedina prava i kanonski priznata za vjek i vjekova!!!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kako “prava” kad je sva iz prevare i od prevara nekih?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tajnovidac nemate nijedan fakt dokaz cinjenica na vasoj strani. Vi ste stvorenje Titoizma i Crnogorci su Srbi Svetosavci. Ja mogu milion dokaza za to pokazati da i malo dijete razumije.

Faro
Gost
Faro

Crnogorci Srbi? A sta su Srbi kad su vec 500 godina bili pod Turcima?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Faro koji Srbi? Srbi u Sumadiji, Vojvodini, Krajini ili u Beranama? Budi jasan

Kotor66
Gost
Kotor66

Ma sta ti znas osim sto cujes onig sa Ct, zapamti moje rijeci prava i Kanonski priznata!

Anonimus
Gost
Anonimus

Svačemu se Srbadija nadala, a ništa dočekala…

Kotor66
Gost
Kotor66

Docekala i sve takve prezivjela…800god i jos ce 800

LSCG
Gost
LSCG

Putuj igumane

Kotor66
Gost
Kotor66

A si ste otputovali jos 90ih, ksd vidim to Lscg umrem od smijeha..al steta mogli ste mac Mila gahahshshshahs

Kotromanic10
Gost
Kotromanic10

Na celu sa ateistom, cinite sto hocete gradite kako vam volja, bog sve vidi…ali necete dirati ono sto je nase crkve SPC jedine i prave kanonski priznate!

slikar
Gost
slikar

Dje je logika da se pare zaradjene u Crnoj Gori poklanjaju Srbiji?

Baranin
Gost
Baranin

Da nijesi mozda ti dao pare “Srbiji”, a slikaru. Ja dajem i vjernici 99% Srbi, zato se ne petljaj dje ti nije mjesto.

Kotor66
Gost
Kotor66

Tako je!!!

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Ma ne vole oni zapadne pare….
Samo vole rublje i srpske dinare..
XA xa xa

Dragan
Gost
Dragan

Grijesis Baranine ja sam Crnogorac i za Crnogorsku crkvu pa kad podjem pod Ostrog ostavim novac ali ne za Rista iako on to na kraju posalje za Srbiju nego zbog obicaja i svetinje. I mogu vam reci da 60 posto ljudi koji dolaze u nase hramove su Rusi, Ukrainci, Bjelorusi i ostali koje ne interesuje koja crkva drzi taj Manastir… Više »

Gazivoda
Gost
Gazivoda

Hoce nase manastire, a da odlikuju Vucica i da mu nose nase pare e pa nece moci ove noci

Luka
Gost
Luka

Svi se molimo istom Bogu pa bila CPC ili SPC samo naravno da ne treba padati u trans i dopustati da nam Amfilohije oduzima nase svetinje i da od istih para sebi kupuje dzipove i placa obezbedjenje

Kotromanic10
Gost
Kotromanic10

Ti se ne molis nikom kada tako pricas

Bleferi
Gost
Bleferi

Luka, ovo je CG, i samo CPC je ISTINITA CRKVA CRNOGORACA.

Nagib
Gost
Nagib

Crkva je odvojena od drzave.I nema cemu vi tu da se zalazete.Nije vas posao.

Bager
Gost
Bager

Nagibe, jesi li cuo za stav da je ” CPC drzavna crkva Crnogoraca”? To pise u Ustavu CPC.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ali je CG kobajagi gradjanska drzava, nema etnos crnogorac niti drzavna crkva

mne-more
Gost
mne-more

E viva Montenegro…E viva CPC.

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Eviva belle ragazze i bambini vieni a la fiesta di DPS-a!

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Опростите мене незнаном
Samo CPC

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Lungo vita e Risto un prete cattolico Romano con in anello del Papa.

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

Tako je, e viva, izbrisati iz nase slavne dukljanske istorije sve vladike petrovice jer su bili srbi, e viva

crnogorac
Gost
crnogorac

Da je srece da se svi zalazu za nasu CPC, a ne za one koji se bogate od nasih svetinja

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

ti si Crveni Horvat, ne Crnogorac.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ja o ako ponekad neznam sta mlatim
Samo CPC

Bnjj
Gost
Bnjj

Patriote i vernici kojima je normalno da uzimaju stanove i kredite po bagatelnim cijena a dok pola Cg bježi iz države, dok radnici rade za najbjednije plate u Evropi od 200do 350e i krše se radna prava. Pun je Bg, Ns i drugi gradovi u Sr ovih patriota koji se prave važni po Srbiji sve trošeći novac građana Cg. Licemerje… Više »

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Đe je onaj popobot Oprem dobro da odgovori na komentar da su se legendarni osnivači srbske crkve prvobitno prezivali Nimani? Je li kod Srba baš sve falsifikat neki?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ništa novo pod suncem. Eto i Rista potiče iz plemena Hoti pa mu ne smeta ništa da bude turbo Srbin. Matija Bećković slično nešto. Najpoznatiji četnički vojvoda Šešelj potiče iz porodice Shesheli iz okoline Skadra. Ko zna koliko je još takvih primjera.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kakvi hoti sunjo? Pleme Moracani poticu od Srbina Vojvode Bogica iz planine Humski Hot tadasnje srpske zete, danas sjeverna Albanija dje jos zive nekoliko hiljada Srba a prije su bili vecina. Matija je Rovcanin koji poticu od srpskog vojvode Niksa od grbaljskog bana Milutina i nose I2a srpski gen.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tajnovidac, je li to kažeš da je staropodgoričanin Albanac?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dje je taj dokument sunjo

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Stefan Nemanja je u grčkim spisima zapisan kao “Στεφαν Νημανη”, što doslovno glasi STEFAN NIMANI.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pa eto Grci nijesu znali kako da pisu Nemanja, ali istovremeno rekli da je Srbin. Sta hoces sad

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

To znači da je pjevačica Zana Nimani mogla s pravom da zahtijeva naslednu titulu srpske princeze. 😁

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tajnovidac, ja sam.Katunjanin iz srca srpske Crne Gore, što reče Njegoš. A ti?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kilav si ti Katunjanin čim te okupatorska crkva posrbila. Privilegije, džabalebaroški život, ali po kojoj cijeni?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tajnovidac bas si ti kilav cim prodajes identitet i dignitet DPS-u zarad 50eur.

Nata
Gost
Nata

Ima li vjernika u DPS? Ako ima đe su kršteni? Ako se napravi – obnovi CPC, oće li nekršteni članovi da se krste? Da li su u programu odgovori na ova pitanja…

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Nato, bona, ti kolabira od muke…

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

NATO i ja sam za tebeNATO

boro
Gost
boro

Kraj da bude za velikosrpstvo u CG, da se jednom zauvijek otarasimo tog zla zvanog cetnistvo i velika srbija

Kotromanic10
Gost
Kotromanic10

Neces docekati

Car
Gost
Car

Tako je Milo kralju da nema tebe nebi bilo ni Crne Gore , ma neka pricaju sta oce to su sve corci. Zmislite da su na vlast plagijatori pipun i ostala bratija strva nam se nebi vidjelo braco Crnogorci. Nikad vise 1918.

Bnjj
Gost
Bnjj

A da obnove život i ekonomiju u Cg i da vrate novce koje su ukrali

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Ma, ok., Bnjj, treba da se vrate onolike pare iz nasih bogomolja koje su otperjale u Beograd ili su ulozene u srbijanske gradjevinske firme…Treba, treba to da se vrati Drzavi iz koje je iznijeto i da se podijeli ctnogorskim gradjanima koji nemaju stanove i sredstva za zivot, a ne da jos finansiramo ” bogatu” Srbiju.

PastrovicBD
Gost
PastrovicBD

Pavijanovo a stanove koji su DPS dijelili besplatno njihovim ljudima na drzavnom trosku? A antikvete iz Cetinjskog Muzeja koji su DPS-ovci i pristalice “CPC” ukrali i prodali? DPS-ovci sverceri na vojnom brodu “Jadran” sa kilama kokaina? Da li si ti svjestan u kojoj drzavi ti zivis? Dje nemoral, blud, kukavicluk, kradja i laz je sastavni dio drzavnog vrha? Ti si… Više »

XXL
Gost
XXL

Kao sto je Њ.В. Краљ Александар К. i kraljevska Vlada СХС 1920 godine Ukazom uspostavile СПЦ i ukinule Crnogorsku pravoslavnu crkvu zasto ne bi Predsjednik i Vlada nezavisne i suverene DRZAVE Crne Gore, clanice UN, NATO, OEBS, STO, UNESCO… to isto ne bi mogle da urade ?

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Jer nikad nije Kralj Aleksandar “ukinuo” nista. To je jos jedan falsifikat iz PortalAnal-itika. Crkva sama glasila za ujedinjenje.

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Dje pominjah onog sotonu na ovaj sveti dan nagovjestaja obnove svete CPC

Anonimus
Gost
Anonimus

Jadna Srbija sa ovakvim Srbima, dok se trvdoglavite protiv istine, vrijeme vam odmiče… No to sad nas Crnogorce, i Crnu Goru više ne interesuje. Srbija je samo susedna zemlja…

XXL
Gost
XXL

“Sama Crkva glasala za ujedinjenje” pod strazom srpkih zandara sa puskama i bajonetima ispred vrata i vojnim komandantom

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Hahaha dje su ti srpski zandari bili? Nijedan crnogorski pop se nije bunio cak sta vise Mitropolit Mitrofan Ban se divio ujedinjenju a Gavrilo Dozic je samo govorio o velikoj Srbiji o obnovi Dusanovog Carstva. Ne znam dje su tada bili ti milogorci i nesrbi.

XXL
Gost
XXL

Kraljevina SHS, Jugoslavija i SFRJ su vec dakeka proslost. DRZAVA Crna Gora je sadasnjost i buducnost

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

CPC Jeste CPC ЦПЦ Са Срећом sretno bilo Crnogorci

Fjodor
Gost
Fjodor

Učlanjujem se u DPS

Mio
Gost
Mio

Samo CPC, SPC je bezveze

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Sto ne ides na liturgiju onda

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Ici cemo kad odu okupatori

Akcija-reakcija
Gost
Akcija-reakcija

Tako to bude, kad dušmani previše upiru.

Boka HN
Gost
Boka HN

CPC Srecno bilo
Crnogorci

dan
Gost
dan

Pa dragi Crnogorci , kad vas idetitet datira od duklanstva , zasto onda ne obnovite crkve iz tog vremena (srbi obnavljaju cr.iz vrenmena Nemanjisa) tim prije sto i vojska CG. slavi dan iz 1042. A ja neznam ni koju vjeru su Duk. imali kojim jeziom su gov. kakv im je zastava. Pa sta onda istrazuje Cg. Dukljansa akad. znaci odkapajte… Više »

KN
Gost
KN

Dan sve to sto te zanima lako mozes naci i zastave i koja je vjera bila a sto se jezika tice pa steroslovenski na ovim prostorima to svako zna ,osim ko misli da srpski postoji od pamtivijeka

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

dan, ne samo da nam ne treba vasa srbofilska ” pomoc” no cete ZAKONOM vratiti sve STO STE UZURPIRALI I SVE STO STE CRNOGORSKIM PARAMA NA SVOJU RUKU ” IZGRADILI” u vasem stilu “” Milosevih konaka”. Sve!!!

dan
Gost
dan

Gost ,mslis li i na prugu Beo.- Bar ,il je treba porusiti <kao je ona cira srusena za Dubrovnik…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Vakat je njegova svetost Mihailo

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Crnogorci NIJESU Srbi, niti su ikad bili, niti ce ikad biti! Srpska nacija je SUROGAT napravljen od Crnogoraca, Hercegovaca, Bugara, Cincara, Vlaha…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pavijanovo dragi moj, Crnogorci su 1000000% Srbi pa ti plači majci ili miraš kako ti je drago

Anonimus
Gost
Anonimus

I Isus je bio Srbin samo to nije znao.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Isus je bio jevrej a Njegos je bio Srbin.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Isus je bio Jevrej, a Njegos Srbin.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Koja sam ja srbijsanska budala

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vakat je CPC

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Je li to treći put u poslednjih 25 godina obnavljate CPC?

Tomos
Gost
Tomos

Samo CPC

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pomogo Bog Crnogorci

Dr xyz
Gost
Dr xyz

S Bozjom pomocu, Crnogorci! Samo naprijed!
A to sto neki pisu da su Crnogorci ” Srbi”, pisimo im pamet potudjenu.

Sasa V
Gost
Sasa V

Takooo vakat je

Dudukljanin
Gost
Dudukljanin

E viva, tako je brate dudukljanski

Goga
Gost
Goga

Ce im vjerujem kada daju ulicu ili trg ANTONIJU ili mu bžbaprave sponenik ili maknu sa Rumije skalameriju. Do tada ništa.

Da bre
Gost
Da bre

Naravno, ko god se osjeća kao Crnogorac mora da čuva i ima svoje običaje,tradiciju, jezik, kulturu, crkvu i državu ( sudstvo,poreze i policiju)

Pjer
Gost
Pjer

Istina
Jasno ko dan

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Kod god se osjeca kao Crnogorac treba da cita Njegosa i ostale crnogorske velikane i bude ponosan na svoje Srpstvo.

Da bre
Gost
Da bre

Sine Njegoš pociva na Lovćenu ne na Kopaoniku

PastrovicBD
Gost
PastrovicBD

Sine Lovcen je bio bastion Srpstva 500 godina a ne Kopaonik

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Kakva sam ja avetinja

MilenaS
Gost
MilenaS

Da bre,
I, sto je tu cudno? Nasa zemlja, nasa crnogorska zemlja, nas kamen, more, planine, nada sloboda, nasa krv, nas rod… Cije cemo da cuvamo NO SVOJE!? Svoje!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milena nemas nista svoje! Na koljena !!!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ili dza ili bu

_________
Gost
_________

ne igrajte se sa svetinjom srbi u cg to nece dozvolit !!!

Pavijanovo
Gost
Pavijanovo

Cija zemlja, toga i svetinja, vazda bilo i bice. A i kanon veli tako. ” Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo, i tako ce biti”!!! Sto ti odje nije jasno? Ne trazimo mi nista u Manasiji, u Zici, u Studenici??? Cijela Srbija nas ne zanima, ALI NASE CEMO VRATITI PO SVAKU CIJENU, DAMO ZATO JER JE NASE, SAMO ZATO… Više »

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Pavijane, crnogorci su vazda bili srbi, a od 2006, vi montenegrini budite sto god ocete

ssssssss
Gost
ssssssss

kako da ne kako da ne

Vukso
Gost
Vukso

Ocete li se zalagat jedanput za pravo… za bogatog gradjanina dostojnog civilizovanog i normalnog zivota… Da i vi imate kolko hocete alii da nas 9o posto imamo normalno, da ne kazem skromno

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

I to cemo, Vukso, ali cemo prvo zavrsiti OVO, jer cekamo PUN VIJEK. PUN VIJEK – I NI DAN VISE!!!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Ne mogu docekat izbore-da pocinemo vise od dps-a i od dps-ovaca.

Oli
Gost
Oli

Tvrtko,ti glasas u, Bosnu

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Uz pomoć Oca, Isusa i Sv Duha CPC će postati ponovo Autokefalna Crkva kao korak ka oslobđjenju Crne Gore od rusko-srpskih okova.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Ja bi samo volio da mi neko objasni sto je ukinuo Aleksandar Karadjordjevic kad nije postojala CPC. Kad su mucki okupirali Crnu Goru i cinili teror po istoj, zasto je ukinuo nesto sto nije ni postojalo. Evo samo trazim odgovor na jedno prosto pitanje. A vi mozete slavit i 1000g ili 2000g samo sto ste zaboravili da su vam Turci… Više »

Primorje.
Gost
Primorje.

@karlitoBrigante. Pa i mi stano vas pitamo, ali bez odgovora. Ko je bio prvi Hirotonisani Patrijarh CPC? Ko je trazio autokefalnost, ko je dao autokefalnost?

Titograd
Gost
Titograd

Karlito nećeš nikada dobiti odgovore na tvoja pitanja jer pripadnici svetosavske sekte izbjegavaju da pričaju o tome. Oni uglavnom šire laži i obmane po CG isto kao što su radili i po bivšim jugoslovenskim republikama. Na našu žalost jedino su kod nas potpomognuti domaćim nesojima koji više vole tuđe od svojega.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kako da odgovore kad pocinje na laz. Karadjordjevic nikad nije napravio dekret niti ukinuo nijednim aktom nijednu crkvu na planeti. Crkvena pitanja su unutrasnja stvar i rjesila se medju svestenicima.

Paso
Gost
Paso

Konacno.Tek kada svaki hram svaka crkva bude vracena onome kome pripada I to uz kratak prelazni period moci ce se govoriti o pravoj slobodi.Drzava je samo prvi korak.Tek crkva po duhovnoj vertikali znaci vracanje Crne Gore sebi i oslobadjanje od vjekovnog jarma I lanaca.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Znas li da najveci hramovi u Crnoj Gori (U Podgorici i Baru) su napravljeni poslije 1918?

Румија
Gost
Румија

Какав апсурд … плус ментална закржљалост кад хоћеш наводно нешто да ”обновиш”’ што никад није постојало. Трагедија ”савремене” Црне Горе су морални гмизавци из дпс-а!

Mismo
Gost
Mismo

Sveto da se zamonasi i da mu se svi grijesi oproste. Vladika SvetoDiPS.

Pecko Peckic
Gost
Pecko Peckic

Savjetujem svim onima koji se osjecaju crnogorcima i uopste svima koji vole i postuju ovu zemlju Crnu Goru,ne citajte i ne obracajte paznju na pakosne i separatisticke komentare koje ostavljaju zlobnici,jednostavno ignorisite jer nijesu vrijedni citanja nijednog slova. Isto tako ne kupujte separatisticke novine jer time samo sponzoristete njihovo dalje sirenje mrznje i pljuvanje na sve sto je Crnogorsko. Jednostavno… Više »

dasdasd
Gost
dasdasd

Saradnja sa SPC, u praksi rade sto hoce! A demagoske floskule vezane za CPC! Da li je mozda odredjen datum kada ce se desiti vracanje CPC? Ovim se samo pokusava drzati crnogorsko biracko tijelo i nista vise… kao da Micko i ja stavimo u program da ce Zabljak izaci na more (niti se zna kad, niti se zna kako), a… Više »

Vakat je!
Gost
Vakat je!

Apsolutna podrška! Vakat je. Samo naprijed!

san sebastijan
Gost
san sebastijan

Da vas naučim nešto – Ko hoće da se moli može to da uradi tako što klekne ispred kreveta i prošapuće ono što mu je na duši i zatraži od veće sile da mu pomogne da ujutru bude još bolji nego dan ranije. Nećete se zamlaćivati je li crnogorska, srpska, primorska ili neka druga crkva, nego je vaša kuća jedini… Više »

Migo
Gost
Migo

Stanovnici i stanovnice Crne Gore,bez obzira na pol, nacionalno, vjersko ili politicko opredeljenje obracam Vam se poslednji put i zato Vas ne oslovljavam sa gradjani i gradjanke jer taj pojam podrazumjeva slobodne ljude a Vi to nijeste…Veliki Slavko Perovic!!!

PastrovicBD
Gost
PastrovicBD

Slavka Perovica koga si ti licno izdao zajedno sa ostalim cetinjanima i fukarama CG

Aladin
Gost
Aladin

SPC u CG uzima pare od naseg naroda, koliko je samo novca u pitanju gore pod Ostrog sto narod ostavi i te pare salju za Srbiju, milioni su u pitanju.

Ramiz_BP
Gost
Ramiz_BP

Amfilohije je godinama upucivao prijetnje crnogorskom narodu. Govorio je da ce biti krvoprolice za Bozic, da je crnogorska nacija izmisljena i brojne druge izjave su ostale upacene, koje su imale za cilj unosenje nemira medju narodom CG.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Kao sto u Srbiji nema crnogorskih zastava izvise crkava tako vala nije red ni da bude to kod nas u Crnoj Gori.

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Crnogorska crkva se spominje i u Ustavu knjazevine Crne Gore iz  1905.godine. Istorijske cinjenice se ne mogu tako lako zaobici, iako SPC pokusava da iz zanemari.

vukomita
Gost
vukomita

VRIJEME JE DA UKAPIRATE DA CRNE GORE NEMA BEZ CRNOGORSKE CRKVE…ZAKASNILO SE DOSTA

pub111
Gost
pub111

SPC je produzena ruka srpske politike

Nikola
Gost
Nikola

A ovi misevi politicki neka su samo zdrao..Cupaju ih za usi po Srbiji..Idu tamo za instrukcije,pa ih sprovode u CG..Klasicno krivicno djelo špijunaža…

StevanPG
Gost
StevanPG

Ja sam Crnogorac i pravoslavac ali ne ide nikako da se molim u crkvu dje je srpska zastava izvise u Crnoj Gori.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A trobojka Kralja Nikole?

Nikola
Gost
Nikola

Svaka cast…Drzava i crkva idu zajedno..A Milo BOG ti zdravlja dao…Sacuvao si mir prije svega,pa onda sve ostalo…

Kaktus
Gost
Kaktus

Bravo dps cetinje je uz vas !

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Vise je red da se uredi odnos CPC, jer svjedoci smo kako SPC u CG siri srpski nacionalizam i podstice na podjele naroda.

petar
Gost
petar

U zivotu imaju dvije stvari, primarne i sekundarne. Ovo sto vi pisete i sto mazete oci narodu, sve ove vase spekulacije su sekundarne, isto kao i vase pokradeno bogastvo. Narod i crkva su primarna stvar, mi cemo opstati kao sto smo opstajali stotubama godina. A vi se zapitajte sto ce ostati iza vas, i ocete li imati kome sto da… Više »

Komita
Gost
Komita

Ni sam do sad ali sad cu pocet na izbore da izlazim ,zivio dps

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Odlican potez dpsa,apsolutna pobjeda je pred vama

Migo
Gost
Migo

Dolje dzemperasi, bando crvena!!!

Lscg
Gost
Lscg

Čemu ovoliki komentari,ljudi moji o čemu vi,OTETO PROKLETO vjernici,SAMO GLEDAM KOLIKO JE PREVARE I LAŽI NA ULICU,a sve vjernici i slave od 100 zvanica,U vjeri je 24h.a ne zapali svijecu,pa poslije u fukarluk.Ewiwa

Sefket
Gost
Sefket

Obnovite prvo Njegosevu kapelu.

Liberal
Gost
Liberal

Naravno ! Crkve u drzavne ruke,ne moze da se milion eura skupi pod ostrogom a da popovi uzmu te pare

Stefo12
Gost
Stefo12

Malo je poznato da je dinastija nemanjic porijeklom sa teritorije danasanje albanije i da su prvi ,,nemanjici ” nosili prezime Nimani a ne Nemanjic. Toliko o vasoj srpskoj i njenim osnivacima 😉

Bnjj
Gost
Bnjj

Ne lupetaj, realno istorija je nauka koja ima najmanje dokaza sve je rekla kazala. Arheologija i druge nauke daju tačniji istoriju od same istorije

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Onda bi trebalo i onu himnu da mijenjaju:
Sv. Rastko Albance voli
I za njih se Bogu moli…
itd.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Opet neki milogorski falsifikati i mitomanija u akciji. Nemanja je slovenska rijec pa ti vidi

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

To ono kao Sibinjanin Janko, srbski junak 😁

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Raskrstiti sa ristoslavnom sektom! Nema tu hrišćanskog pravoslavlja, samo radikalni velikosrpski nacionalizam u kombinaciji sa paganskim praznovjerjem. Oni ne vjeruju u Hrista, već u Rista!😠

Osa
Gost
Osa

Opet ? Pa isto su rekli pred referendum.

petar
Gost
petar

samo vi obnavljajte, to je lijepo.
Ali sto cemo sa nestasicom ljekova(zdravstvom) malim platama, korupcijom…. ???
Mi nijesmo narod, mi smo stoka!!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

DPS je u kriticnom stanju 😂😂😂

Goxy
Gost
Goxy

Samo krenite sektasi,tu vam je kraj!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Zvezda zaustavljena na granici Srbije i Kosova. Hahahahahaahahahahahahahahahahahahahah, što nijesu poveli tenk?

hahahahaa
Gost
hahahahaa

Bravo za Albance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SRBIN CG
Gost
SRBIN CG

Ustav Knjaževine Crne Gore
Član 40.
Državna vjera je u Crnoj Gori istočno-pravoslavna
Crnogorska je crkva autokefalna
Sve ostale priznate vjeroispovijesti slobodne su u Crnoj Gori

iPise
Gost
iPise

Narodne boje su Crvena Plavetna Bijela

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

U serijal Rat popova ulazi najveća galaktička sila – DPS. ✨💪💪💪

Rajko Fuštić
Gost
Rajko Fuštić

Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Micko
Gost
Micko

Nemojte slucajno da mi posaljete djecu sa vasim politickim programom pred izbore kao uvijek no dodjite vi malo stariji-da vas docekam i ispratim-kako dolikuje.

hahahahaa
Gost
hahahahaa

Opasan si micko

Flojd
Gost
Flojd

Milo će sve da uradi da ostane na vlasti. Postaće i Patrijarh ako treba..

Barani
Gost
Barani

Ovo ce vam bit fatalna greska, zivi bili pa vidjeli. Uzdravlje.

Gile
Gost
Gile

Fatalna greska je bila kad je pusteno “lijepim i pametnim” zajedno sa popovima da nas vode u ratove i sankcije…ovo nam je sad samo plod kako smo sadili …

AnlijaCiga
Gost
AnlijaCiga

na sljedećim izborima glasaće vas i ateisti i apstinenti

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Anlijo adzamijo, SVI CRNOGORCI CE GA GLADATI AKO CPC KONACNO UDJE U SVOJE HRAMOVE. EVO MU MOG GLASA OVOG TRENUTKA!

Piroska
Gost
Piroska

Svjetska Banka predlaze Crnoj Gori stezanje kaisa da ne zavrsimo kao Grcka,……..zato molimo DrPS da nam obezbijedi sto vise c.rkava i djamija da se molimo Bogu za spas drzave i njaroda.

Svjefol
Gost
Svjefol

Nije postojala autokefalna Crnogorska pravodlavna crka a Stpska pravoslavna crkva postoji 800 godina…hahahahaha. Braco Srbi, vama ce se i zmajevi poceti prividjati….hahahaha

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Svjefol, možeš li napisati od kada postoji CPC?

Svjefol
Gost
Svjefol

Sve ćemo tebi odgovarati na pitanja pope. Samo pitaj, hahahahaha, nego kako to da slavite 800 godina postojanja a tražili ste autokefalnost 1922?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Svjefol, da znas od kada postojite, to bi i napisao. Ali, lakše je izbacivati parole nego baratati sa činjenicama

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Crnogorska pravoslavna crkva je utemeljena 4. januara 1485. od Gospodara Ivana Crnojevića, a uz saglasnost blaženjejšega mitorpolita kir Visariona, preosvećenoga episkopa kir Vavile i monaškoga klira, s katedrom u Manastiru Roždestva Presvete Bogorodice na Cetinju – kako i stoji u hrisovulji o osnivanju Mitropolije i Cetinjskoga manastira.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brdanine, CPC osnovana 1485., a tadašnji mitropolit Visarion i njegovi naslednici Pahomije i Vavila nose titule Mitropolita Zetskog. Smijesno

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Znas li sta su Studenica, Sopocani, Djurdjevi Stupovi, Gracanica, Manastir Moraca? Manastiri koji su stari 800 godina sve sa freskama srpskih kraljeva, svetaca i knezeva. A dje je dokaz te nesrpske crnogorske pravoslavne crkve? Mitropolit Njegos koji je Srbovao do zadnjega daha?

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Kakvu glupost izrece ovaj sto posrbljuje. Bolje da pita Njegosa za Nemanje i ostalu osvajacku bulumentu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pavijanovo, blesava glavo ne moram pitat, Njegos lijepo pise sta misli o Nemanjicima i Caru Lazaru ovdje:

Veseli se, prahu Nemanjića,
Nemanjića i Grebljanovića,
jer će vaše krune zasijati
kako jarko sunce na istoku.

CRNAGORAvazda
Gost
CRNAGORAvazda

Dolaskom Nemanjica, gotovo sve stare Crnogorske crkve i manastiri su poruseni, to jasno pise u zitiju Nemanje prvoVencanog, koji se hvali paljenjem crnogorskih naselja, gradova, crkava itd. itd. Na zalost ogromno kulturno blago crnogorskoga naroda je nestalo za sva vremena, sto nije razlog da se bilo ko danas sladi nad tom mukom nasih predaka, a posebno nije lijepo isticati srpske… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

vazda – nije postojala drzava niti oblast Crna Gora za vrijeme Nemanjino pa za tim nema “crnogorskih” crkava i manastira.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vazda, znas li kada se prvi put spominje ime Crne Gore?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Navedite popovi (ti i Oprem) zvanični dokument u kojem se pominje Srpska pravoslavna crkva prije 1922-e. Crnogorska autokefalna crkva se pominje u ruskom Diptihu i vaseljenskom Katalogu 1855-e, Ustavu CG 1905-e, srpskom Tomosu 1922-e… Navedite samo jedan ovakav dokument.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stara dokument se zove “Istorija o Crnoj Gori” iz 1754 od Mitropolita Crnogorske Mitropolije Vasilije Petrovic-Njegos. Tu ubraja medju srpske arhijereje i crnogorsku mitropoliju i za sebe kaze da je pastir slavenosrpskog naroda Crne Gore. Tacka.

Tomos
Gost
Tomos

Samo reci kada je Crnogorska Mitropolija dobila Autokefalnost ili reci makar kada je to tražila…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Autokefalnost znači samostalnost i to se ne traži. Tomos se traži. Tada se tražio od Turaka. Eto vi ste bili tobože samostalni ( a Turci vam postavljali poglavare i na kraju ukinusli Patrijaršiju),pa reci đe je vama taj Tomos od prije 800 godina i zašto su vama jedinima ponovo dali Tomos 1922-e.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Stara sto ignorises odgovore? Nemas nista, nemas narodnost jezik identitet samo Tita i Mila.

Nevenka
Gost
Nevenka

Zalosno je sto svestena lica SPC propagiraju medjuvjersku netrpeljivost, umjesto bas oni da se zalazu za mir i slogu medju narodom. Ocigledno su vise poneseni bavljenjem politikom, nego crkvenim pitanjima.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

“Sva junaštva naša od Kosova,
s kojima se gore ove diče,
svekolike borbe nečuvene
za slobodu i za ime srpsko
koje pamti naša Gora Crna” – NJEGOS

Politikolog
Gost
Politikolog

SPC ce obnovom Crnogorske autokefalne crkve izgubiti uticaj koji je imala, a pritom ce ostati i bez velikih novcanih sredstava. Oni ne zele da izgube dominantnu ulogu i da dodje do obnove CPC koja je postojala prije 100 godina i cija bi obnova bila veliki korak za nas narod.

cistacica
Gost
cistacica

SPC podstice sirenje srpskog nacionalizma, sto je neprihvatljivo za nasu drzavu, a pritom raspolazu imovinom, koju su na nelegalan nacin upisali u katastar nepokretnosti.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zasto neprihvatljivo? Crna Gora je srbovala 5 vjekova, to nam je tradicija stara

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Isti komentar i na portal anaLitika

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Da, biće da je pozivanje na Njegoša širenje nacionalizma, gluposti

Хигијеничар
Gost
Хигијеничар

Шуњаш ли се по катастру па све знаш!

Maida
Gost
Maida

Vrijeme je da se Crnoj Gori vrati imovina oduzeta 1918.godine

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A dje si ti krstena?

Atos
Gost
Atos

Crnogorski Manastiri su u vlasništvo Crnogorske Mitropolije, đe su vazda i bili

vrijeme je
Gost
vrijeme je

Vrijeme je ali prvo narod da se vrati tamo gdje su im korijeni i vjera pravoslavna!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A dje si ti krstena kod Mirasa ili kod Amfilohija?

dan
Gost
dan

Mislis na dodati imovinu Boka…

RatoMir
Gost
RatoMir

Uvodjenjem zakona o slobodi vjeroispovjesti san o velikoj Srbiji definitivno nema nikakvih izgleda za ostvarenje.SPC zeli i dalje da raspolaze crkvenim zemljistem, koje je protivpravno prisvojila.

pub111
Gost
pub111

Obnovom CPC drzava CG ce ojacati svoje temelje, koje Srbija godinama pokusava da poljulja raznim politickim trikovima, a sve sa ciljem da jednog dana Crna Gora izgubi svoju nezavisnost i opet bude dio Srbije.

Lucije
Gost
Lucije

Koje temelje, kada u vazduh gradi

Djoko
Gost
Djoko

A sto su se dzabalebaroski popovi raspisali..

Apis
Gost
Apis

Jes vala, sve popovi. Pišu iz Centralnog komiteta Mitropolije.

Djoko
Gost
Djoko

Bravo,samo Kacavendin lobi da ne diraju.

Apis
Gost
Apis

E pa vidjećemo kako ćete sad dobiti izbore.

Djoko
Gost
Djoko

Nikad lakse ce dobit izbore,samo neka su krenuli protiv sekte

PG-BG
Gost
PG-BG

Ne obnavlja se sto nije ni postojalo!!!!

Miras
Gost
Miras

Vidi se da si iz istorije 1 imao

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

PG- BG, pa sto se Aleksandar Karadjordjevic ne jrsti u Srpskoj no u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, i sto on nspisa u svom ” ukazu” da ce da pripoji AUTOKEFALNU CPC Srpskoj crkvi? Ili ti danas kazes da tvoj ljubljeni ” Palikuca” jos i laze?
Hahah!

PG-TG
Gost
PG-TG

Evo ti za početak pročitaj što tvoja sekta kaže o CPC. U Tomosu SPC iz 1922. Godine piše: Ukidaju se Autokefalna Crnogorska Crkva i Autokefalna Karlovačka Crkva a Pećka je Mitropolija.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

PG-TG dragi moj, pogledaj sta vele Mitropoliti te Crnogorske Mitropolije (Crkve), Vladika Vasilije Petrovic-Njegos, Petar II Njegos itd. kazu da su Srbi i da pripadaju Peckoj Patrijarsiji. Pametnome dosta

Migo
Gost
Migo

U staroj Jugoslaviji Obod stamparija Cetinje stampa rijecnike srpskohrvatskog? Dje ste onda bili??

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Migo, ih, ” stara” tvorevina Karadjordjevica….A neka ” Faticevci”, shvatite vise da ste se stavili u sluzbu tudje drzave koja je i nastala od Crnogoraca, Hercegovaca, Cincara, Bugara…Ajde!

mikac678
Gost
mikac678

Ako budu pravili pored pravoslavne i Islamsku zajednicu i Katoličku Crne Gore, onda to treba pozdraviti

Ljubo Hn
Gost
Ljubo Hn

@Vele

Ako se Crnogorcima vrate ‘oteti’ manastiri sto ce te raditi u njima?
Gdje su vam vjernici mozda ce te ih dovesti iz Sirije
Jeste li ista sagradili od postanka (17 Jan 2000 ) pa do danasnjeg dana?

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Ljubo Hn, evo sacekaj pa ces vidjeti kakvi su Crnogorci vjernici, i kakvi su vjernici bili KAD SU GRADILI OVE SVETE HRAMOVE u kojima je jos uvijek crkva okupatirska!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pavijanovo mjesas babe i zabe, tvoji dukljani nista gradili nijesu. Srbi iz Crne Gore pod srpskim nazivom “Crnogorci” jesu gradili i pricali svaki dan o Kosovskim Junacima, Dusanovom Carstvu itd. Mi Srbi CG smo kontinuitet starih Crnogoraca dok ste vi nova mutacija.

Goran
Gost
Goran

Vaš identitet je petokraka, koristili ste verske objekte kao štale i magacine, bolje osnujte katoličku crkvu dok se neko nije setio da vam vaskrsne staru veru

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Oni to ne negiraju, ali im jako smeta kada Vladika Amfilohije njih podsjeca na to

Titograd
Gost
Titograd

Naša Sveta CPC je obnovljena, ne znam da li su to gospoda iz DPS-a do sada čula? Vladajuća stranka ( evo 30 godina ) mora da podrži jedinu Pravoslavnu Crnogorsku Crkvu, a ne okupatorsku sektu iz druge države.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, ideš li na pričest i na Liturgije kod gospodina Dedeića?

Titograd
Gost
Titograd

Pope, kako ste prošli na izbore na svetom Kosovu? Hahahahahahahahahahahahahah. Da je vječno!

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

Titograde vise glasova su Srbi dobili na Kosmetu nego tvoj SDP xaxaxaxa

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograde, ides li na pričest i Liturgiju kod gospodina Dedeića?

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm ????? U čemu je vas problem,zar je moguće da ne može da se kaže svoje mišljenje u kojem pri tome nikoga ne vrijeđaš,samo iznosiš svoj licni stav???Je li ovo demokratsko društvo,nad popom postoji pop polako samo!!!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodin Dedeić tvrdi da je CPC obnovljena i da je on njen Mitropolit, gospoda iz DPS-a kažu da treba da se obnovi, pa me zanima ko je u pravu?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Mitropolit autokefalne Crnogorske pravoslave crkve u periodu od 1884 do 1920. godine (kada je nasilno ukinuta) bio je Mitrofan Ban (1841–1920). On je 1910. godine, u pismu koje je zahvalnica na pozdravni govor kralja Nikole, uz ostalo, naveo i ovo: “Vaše Kraljevsko Visočanstvo, Premilostivi Gospodaru, Četrdeset godina već je prošlo, od kako mi je velika sreća u udio pala da… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Pope, jesi li bio na Kosovo da glasaš? Hahahahahahahahahahahahaha

Tramp
Gost
Tramp

Da nisu za obnovu ekonomije pa cemo lako za zastave,crkve,himne,itd.

Prc CG
Gost
Prc CG

Kako može da se obnovi nešto sto nije ni postojalo????
Ne postoji Crnogorski jezik,ne postoji Crnogorska nacija,ne postoji Crnogorska crkva a sve je to zakiceno zastavom koja nikada nije bila zastava Crne Gore.
Sve ovo je nastalo ili pokušava da nastane u režiji dps-a,jer je to jedini recept za opstanak na vlasti,odnosno zavadi pa vladaj!!!!

Ranka
Gost
Ranka

E, ako ti kažeš da ne postoji onda dobro. Sve ti vjerujemo. Samo nijesi nam rekao ko si ti? Osim što si Prc.

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Prcko, imaju ljekovi…

Neso
Gost
Neso

Idi da se lijecis

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Za ovu rabotu ne pomazu koverte

Volim CG
Gost
Volim CG

Kad ateista stvara crkvu i isti taj kriminalac drzavu…mozes misliti 😀 Cirkus.

Velimir
Gost
Velimir

Konacno je stiglo na red podizanje na pijedestal CPC!
Dosta je bilo gazenja od strange SPC!

Nikola Podgoric
Gost
Nikola Podgoric

Jos da saznamo za sta se demokrate zalazu?!

Sinisa
Gost
Sinisa

Ajde da se skupimo nas 4 lika i registrujemo crnogorsku katolicku crkvu..ne moramo ni bit katolici sto ima veze to je sloboda..i da trazimo Papi da nam da sve katedrale u crnoj gori jer je on okupator a mi smo pravi tradicionalni katolici crne gore hahahahahaha

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Vec je Zankovic to osnovao

BAY-PAS
Gost
BAY-PAS

Imaju neki problem čim se hvataju crkve.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Novo bacanje prašine građanima u oči koga od vlasti interesuje crkva ? Nikoga ! Kad je neko video mila i ostale iz vlasti u crkvu – nikad ! Zataškavaju afere građani će opet progutati priču koja će trajati godinama zavadi -podeli pa vladaj

Ljubo Hn
Gost
Ljubo Hn

Stanica milicije na Cetinju treba da pod hitno izda Tomos CPC i onda ce je priznati sve ostale kanonske crkve. Samo da ne zaborave staviti datum
17.01.2000
Problem rijesen

Tuns
Gost
Tuns

Odlično, da vidimo sad glasače DPS, koji su vjernici jedine kanonske crkve SPC, kako će glasati. Ili će opet za parama i salamama.

Migo
Gost
Migo

Hocemo nezavisnu Boku.. Kad se dijelimo dijelimo se do kraja!!!!

free samples
Gost
free samples

evo se i komunjare bave crkvom….

Tupa britva
Gost
Tupa britva

Tako je,a sad svi pod tendu,tu vam je i mjesto,pogotovo ivom “penicilinu” iz stare špijunske kuće

Neko ko zna
Gost
Neko ko zna

Crnogorska pravoslavna crkva je obnovljena 1993. godine, tako da vaša takozvana obnova nije potrebna. Bolje bi vam bilo da postojeću CPC odbranite od srpskih napada, i vratite joj crkve i manastire oduzete 1920. godine.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Izgleda da na Miraša, starog Srbendu, niko ozbiljno ne računa. A stvarno, šta im bi tada da osnuju NVO a ne crkvu???

DjuroVivax
Gost
DjuroVivax

Obnovljena 1993????Ne bi ja bio tako siguran.Vidis problem je u jednoj MALOJ činjenici. To što VI nazivate CPC NIKAD NIJE POSTOJALA. Ako jeste navedite mi KO,KAD,GDJE I OD KOGA JE TRAŽIO AUTOKEFALNOST I KO,KADA,GDJE i kome je dao.Kako se zove ZVANIČNO prvi mitropolit autokefalne CPC?

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Neko ko zna: rekli ste ONO STO SVI CRNOGORCI ZELE DA SE OSTVARI. Eto, to je PRAVA RIJEC.
POZDRAVLJAM!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Neko ko zna, pošto je u vlasništvu CPC nekoliko hramova, možeš li reći koliki broj građana dolazi u njih nedjeljom na ,, Liturgiju “?

Sijedi medjed
Gost
Sijedi medjed

Valjda sekte…na to ste mislili

Bnjj
Gost
Bnjj

A da obnove život i ekonomiju da bi neko imao da ide u te Crkve

Terra nova
Gost
Terra nova

Amin, vakat je bio da se dozovu više pameti i završe ono što je već davno početo i bez njih. Ovaj srpski nacionalizam koji dolazi od SPC je toliko postao agresivan da se mora nešto uraditi, inače se ote ovo kontroli, evo će još počet da nam parčaju i dijele Crnu Goru.

Srpko
Gost
Srpko

Konacno da se doceka raspad drpsa.
95% drpsa su vjernici SPC. Da vidimo sad kako ce cojstvo i junastvo i rijec crnogorska da se gazi.

ND
Gost
ND

Da li to DPS pušta niz vodu Dedeića? Crkva se ne obnavlja i ne stvara u partiji. Kanonsko pravo nije predizborna kampanja.

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

CPC MORA U SVOJE VJEKOVNE HRAMOVE, ostalo je PRAZNA PRICA!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pavijanovo ti si pravi ateista! Tvoj Bog su pare! Sikter

Toni
Gost
Toni

Pa valjda je obnovljena kad je registrovana u MUP? To što bi da otimaju tuđe, a da ni metar kvadratni ne sagrade je druga tema.

Sasa
Gost
Sasa

Ko da otima?? SPC je nelegalno prisvojila mnoge crkvene objekte i imovinu prepisala na sebe

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kako SPC nelegalno kada je crnogorska mitropolija, vlasnik tih hramova, dobrovoljno usla u SPC 1918

Vele
Gost
Vele

Crna Gora Srbijanskoj crkvi sluzi samo da bi finansiski profitirala. Vidite koliko udara stize od Srbijanaca protiv Crnogorskog jezika, crkve, drzave ,naroda… znaju ako se Crnogorcima vrate oteti manastiri 1920 ostace bez velike finansiske moci.

Aloalo
Gost
Aloalo

@vele, sve si rekao. Bravo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bilo bi lijepo da uzmeš bukvar u ruke, pa makar i Čirgićev

Migo
Gost
Migo

U koju ste crkvu dosad isli?? 1990 godina i prvi visestrancki izbori.. Crnogorci sto ne podrzaste Slavka Perovica i nezavisnu Crnu Goru??

Bnjj
Gost
Bnjj

Razorili su ekonomiju, isćerali na desetine hiljada ljudi a i dalje išćeruju, radimo za bijedne plate od 200do 350e a cijene samo skaču, dijele svojim članovima bagatelne stanove i kredite, ogrezli su u kriminalu i korupciji a sad oće da dijele narod po verskoj osnovi da bi još vladali i nastavili pljačku

Migo
Gost
Migo

Ma pusti samo da je vjecna,😀😀😀To sto su svaku firmu prodali strancima nikome nista.. Sve i da nije vjecna za njih nema krize…

Serdar
Gost
Serdar

A šta je sa ekonomijom i boljim životom crnogoraca ? Bolje bi bilo da se pozabavite o životnim pitanjima a vjeru ostavite na miru ima ko o tome brinuti to nije vaš posao. Gospodo „političari” vaše je da obezbjedite progres i ekonomski napredak dok još nije kasno.Ne zabrinjava vas činjenica da nam mladi odoše u inostranstvo.

By the way
Gost
By the way

Džabe ti to zboriš serdare. Kakva ekonomija i bakrači.

Serdar
Gost
Serdar

Najbitnija stvar za pamet narod .

Jasna
Gost
Jasna

Nego ciji je posao izvini?? SPC preko crkvenih objekata velika novcana sredstva izvlaci, propagiraju medjuvjersku netrpeljivost i zalazu se za sirenje srpskog nacionalizma. Naravno da to treba da se zaustavi, jer CG treba da njeguje svoj identitet!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jasna jel ti smeta srpski nacionalizam Njegosa i Kralja Nikole?

Baro
Gost
Baro

Hocemo i Crnogorsku katolicku crkvu…i Crnogorsku islamsku zajednicu!!!

Garac
Gost
Garac

Vec postoje

Peruta
Gost
Peruta

KPC,komunistička pravoslavna crkva!

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

ima sapun protiv peruti

Matematičar
Gost
Matematičar

“Odlučno zagovaramo nemiješanje države u djelovanje vjerskih zajednica koje počiva na religiji. Ali, isto tako, protivimo se miješanju vjerskih zajednica u poslove države.”
Evo nek pročitaju sami svoje saopštenje, normalnom čovjeku svaki komentar je suvišan

awetinja
Gost
awetinja

Da je sreće da se ujedine sve vjerske zajednice

Tomos
Gost
Tomos

Dps za obnovu CPC, hahaha..
Oni misle da to može kso u Vladi, sa ministrina sa nekog nađu i kažu mu ti si Patrijah…
To da može tako davno bi to vii uradili..

buldz
Gost
buldz

Pa usustini tako i funkcionise sam si sebi objasnio dechache.

MMM
Gost
MMM

Svaka pravoslavna crkva je autokefalnost sticala politickim sredstvima, ptimjer SPC 1922.godine. DPS je najjaca partije, eto analogije.

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Tomos, Crnogorci su vazda SAMI BIRALI CRKVENE POGLAVARE, a Srbima su ih Turci postavljali. Makarije Sokolovicu.

Tomos
Gost
Tomos

Crnogorci su Srbi, htio si reći da su Srbijanci a Turci birali dok su bili pod okupacijom, e to je potpuno drugo

Koverat Boy
Gost
Koverat Boy

Vi već imate papu, pa vam ovaj predlog dođe kao dobar dan 🙂

MMM
Gost
MMM

Ukoliko nasa crkva me obnovi autokefalnost nista nama Crnogorcima ne preostaje nego prelazak u katolicanstvo. To nam ne mogu zabraniti.

Koverat Boy
Gost
Koverat Boy

Pazi, već ste tamo ako mene pitaš. Prelomite u glavu, opet.

PraviCG
Gost
PraviCG

Ja sam Crnogorac ali necu nego u Pravoslavu crkvu,u koju idem 30 godina i ne svojatam je. Idem radi sebe a ne radi prefiksa i toga da u selu pricam jesal li bio kod ovih ili onih blavore. Crkva,Manastir,Hram,nema drugih naziva.

Pomorac
Gost
Pomorac

U komunizam kao i uvijek

Floyd
Gost
Floyd

Valjda je svima jasno da je ovakva ideja suluda. Dobro znamo da upravo DPS pravi razdor medju vecinskim pravoslavnim zivljem. Ovakve ideje idu na ruku samo onima koji nas mrze. Nasilno uspostavljanje nacionalno-vjerskog identiteta ne ide. Eto vam primjer Jugoslovenstva. Dali se jos neko osjeca jugoslovenom? Sve vam je to kratkog daha. Pa i da potraje 30-40 godina, opet ce… Više »

Koza
Gost
Koza

Je l Ti pricas o nasilnom stvaranju Crnogorskog identiteta i jezika?! Buaaa!
A mi bili svijetla tacka slobode dok je citav Balkan bio u mraku!
Mi bili Luca koju su neki zarad svojih interesa pogasili.
Pa valjda taj Crnogorac ciji su potomci gradili Cetinjski manastir ima pravo da ode u svoju pravoslavnu crkvu.

Bu2
Gost
Bu2

Polaziš isključivo sa svog nacionalnog ubjeđenja, mi nemamo republiku crnogorsku, republiku srbiju, bosnu, sandžak, tursku … Nemamo rezervnu državu ni indetitet, samo ovo parče kamena na mediteranu. Možda kad pogledate stvari iz našeg ugla svatite zašto radimo određene stvari.

Ivan
Gost
Ivan

Jes kad vi od popisa do popisa mijenjate svoj nacionalni indentitet

MMM
Gost
MMM

Uporedjenje je netacno. Crnogorci su stari narod I njihovo pravo je nesporno.

BUMERANG
Gost
BUMERANG

Flojde ” nasilno uspostavljanje nacionalno vkerskog identiteta ne ide” . To si rekao i potvrdio DA NE IDE ONO STO JE SRBIJA URADILA CRNOJ GORI 1918.
Da. Bas tako.
Sve se samo od sebe vraca. Bozja pravda!

Dzordz
Gost
Dzordz

Jedino je zadnja recenica prihvatljiva. Da se ne mijesate jedni drugima u posao i ne ubirate vjerske ni politicke poene. Pustite narod da on odluci makar u tome kome ce se i gdje moliti, ako nema uticaja u nekim drugim stvarima. Kod nas bi popovi da vode politiku, a politicari da budu ti kojima se treba moliti, a nijedni ni… Više »

Pavijanovo drvo
Gost
Pavijanovo drvo

Dzordze, a kako ti se cini sentenca iz Ustava CPC koju su Srbi ugasili: DA JE CPC DRZAVNA VJERA CRNOGORACA?
To znaci, nedvosmisleno, DA DRZAVA MORA STATI IZA CPC! I TREBA DA STANE, JER TAKO STOJI IZA SVOG DOMICILNOG, TVORACKOG NARIDS, IZA SVOG IDENTITETA KOJI SE UVELIKO RAZNOSI!

Dzordz
Gost
Dzordz

Narod bi trebalo da bude pametan i da zna sta je njegovo i ne treba drzava, a ni ovi sa strane da nas uce kome i zasto se molimo. Ipak je pitanje vjere nesto nase licno . Drzava je kategorija koju ne treba povezivati sa vjerom jer je opasno to raditi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pavijanovo fakticki ne postoji poseban crnogorski narod kao etnicka cjelina. U danasnjoj Crnoj Gori postoje Srbi, Albanci, Muslimani, Bosnjaci i Romi. Medju srpskom populacijom postoji odredjen broj ljudi povezan sa vlascu i sa materijalnim interesima koji izjasnjavaju kao crnogorci i to je to.

viki
Gost
viki

Crkva je obnovljena 90-tih.Tada ste nas,zbog toga, zvali ustašama i stavljali barikade po CG da ne bi pričali o nezavisnosti…Što je najgore, sad kad vi to ubacite u vaš program, ima silu na sramotu da nam to kao vi zagovarate i da se dičite sa tim.To možete ovom vašem podmlatku sto ne zna istoriju prije 2006 god

Kole
Gost
Kole

Ne misle oni na to sto ti nazivas crkvom. Oni misle na pravu crkvu, na cijem celu nece biti Betmen vec pravoslavni vladika..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Oni samo misle da prodaju maglu da ljudi zaborave na afere DPS-a. Dzaba

Sasa B.
Gost
Sasa B.

Tako je ! Naša država , naša crkva ! Niko nam iz Leskovca i Vranja nije crkve gradio, gradili su ih naši preci pravoslavni Crnogorci .

Bronza
Gost
Bronza

Recimo, manastir Moraču Stefan Nemanjić iz Vranja, dok je u kompleksu Savine crkvu osveštao Sveti Sava, pljeskavica majstor iz Leskovca. Ništa bez Montenegroistorije 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Još malo ova država će biti pusta bez ljudi, prošetaj malo drugim gradovima i selima van Pg pa da vidiš, Cg neće biti ničija još možda u budućnosti ođe budu živeli narodi Afrike i Azije

Toni
Gost
Toni

Kakve veze Leskovac i Vranje imaju sa tim?

Flojd
Gost
Flojd

Crnogorac iz Popovog polja, sv.Vasilije Ostroški..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sasa ti si etnicki Srbin, i ne postoji kompaktna crnogorska etnicka cjelina u Crnoj Gori. Samo ljudi (Srbi) sa interesima.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ali kako sa obnovite nešto što ne postoji i što nije priznato?!

Pencilin
Gost
Pencilin

Pozdravljam jer bi isto uradio i LSCG da se pita.

Pit. i to je...
Gost
Pit. i to je...

Lscg, aj ne sprdaj se

Migo
Gost
Migo

LSCG?? Stranka za nezavisnu CG od pocetka.. I sta? Dje ste sad? Pred zatvaranjem?? Dobro je rekao Slavko..

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

LSCG propali projekat CIA-a, vecinski narod CG nikad nije bio za to.

Bodin CT
Gost
Bodin CT

Kako se može politička partija zalagati za obnovu CPC?!

Pencilin
Gost
Pencilin

@Bodin CT
A kako može jedna crkva da se zalaže za nestajanje i asimilaciju jedne države, naroda, kulture, jezika…druge crkve?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

U političkim partijama su ljudi-narod ove zemlje …oni su pedstavnici naših želja ,zahtjeva i mišljenja…ZA CPC !!!!

Špijunsko Čevo
Gost
Špijunsko Čevo

21 MAJ
Haha…dje si ti vidio ljude što glasaju ovu špijunsku stranku

Burin
Gost
Burin

A da stavite u program obnovu opljačkane države Crne Gore?

Pencilin
Gost
Pencilin

@Burin,
Za početak da se vrati opljačkano kulturno blago Crne Gore od SPC-a.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pencilin, zar za početak ne bi bilo bolje da država sanira Njegoševu rodnu kuću da ne prokapa, kao i da pronađe ko je otuđio eksponate iz Narodnog muzeja.

PraviCG
Gost
PraviCG

Jes,popovi su odnijeli 2000 stvari iz cetinjskog muzeja. Hahahhhahahahahahah

Burin
Gost
Burin

Da vrati ko je god pljačkao. Nego mene više boli ukradena mladost a još više krađa budućnosti našim potomcima. A narod bleji 30 godina i ne misli da stane o crkvama, jeziku, istoriji…

Bnjj
Gost
Bnjj

Ne diraj ih kad je novac, sve će učiniti osim novca da vrate ako treba prevešče Crnogorce na budizam pod uslovom da zadrže opljačkano blago

Migo
Gost
Migo

Prodao ucitelja, izdao kuma, izdao prijatelje.. Luciferu!!!

Palisad
Gost
Palisad

Pa naravno,ni ja nemam nista protiv…ali ga necete ulaziti u nasu crkvu:-):-)

Pencilin
Gost
Pencilin

@Palisad
Imaš na Kosovo svoju crkvu pa probaj gore to što ti u CG niko nikad zabraniti neće.

(18)➕
Gost
(18)➕

Nije im bitno to na kosovo, mala cijena m2, ali zato u BD trče svako malo

PastrovicSRB
Gost
PastrovicSRB

18 – mi autohtoni stanovnici Budve, Pastrovici isto vama Brdjanima kazemo

Palisad
Gost
Palisad

Ma to je sve srpska zemlja,svejedno je,a ipak mi je ljepse u cg,da vas dukljane nerviramo hahahha

Palisad
Gost
Palisad

Necemo na kosovo no bas u crnu goru:-):-)…ajde izbaci nas hahah

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Vaistine mu Ristine, još DPS da napravi crkvu i sve smo vidjeli. 😱

Send this to a friend