Politika

DPS Žabljak: Predlogom budžeta Vlada zanemarila kapitalne projekte u našem gradu

Opredijelivši veoma mala budžetska sredstva, Vlada je zanemarila naš grad, čime praktično nije podržala nijedan od kapitalnih projekata koje joj je Opština Žabljak kandidovala, saopštili su danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Žabljak.

U toj partiji podsjećaju da je za vrijeme prethodne vlasti usvojen Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana posebne namjene za durmitorsko područje, gdje je bila predviđena revitalizacija stare žičare i postavljanje nove sa dodatnih 4,5 kilometara staza.

“Plan je bio da se taj projekat završi u ovoj godini, čime bi Žabljak dobio jednu novu vrijednost i u značajnoj mjeri dodatno poboljšao svoju turističku ponudu. Za ovu godinu lokalna vlast je prema Vladi kandidovala projekte rekonstrukcije vodovoda II faza, izgradnje nedostajuće infrastrukture od Crnog jezera do Ravnog Žabljaka, nastavak asfaltiranja u selu Tepca u dužini odpet kilometara, izgradnje ulice iza sindikalne zgrade do Ulice Vuka Karadžića, kao i završetak puta Risan-Žabljak”, navode u DPS-u Žabljak.

Dodaju da su navedenim Predlogom budžeta, koji je sve osim razvojni, kompletna realizacija tih planova kao i drugih kapitalnih investicija gotovo dovedene u pitanje.

“Tako je predloženim Budžetom Vlada Crne Gore zanemarila durmitorski kraj, a nedovoljnim izdvajanjem sredstava za navedene projekte pokazala da nema volju ni sluh za dalji njegov razvoj.
Zbog svog značaja, prirodnih resursa i turističkih potencijala, bilo je potrebno Žabljaku obezbijediti značajnu veću finansijsku podršku za kapitalne projekte”, ocjenjuju u lokalnom odboru DPS-a.

Ovako, ocjenjuju, u posebnu brigu se dovodi dalja perspektiva svih njihovih sugrađana, porodica i ljudi koji su sudbinu vezali za taj kraj.

“Indolentan odnos prema našem gradu premijer Krivokapić i njegov zamjenik Abazović su iskazali i time da se nijesu ni udostojili posjetiti Žabljak. Nadamo sa da će aktuelna vlast uvažiti realne potrebe i apelujemo da ne zaustavljaju radove koji su od krucijalnog značaja, jer na taj način se rizikuju brojne negativne posljedice”, zaključuju u Opštinskom odboru DPS Žabljak.

Send this to a friend