Politika

DPS: Zarade u opštini Budva uvećane 42 odsto, a kapitalnih investicija nigdje

Zarade u Opštini Budva uvećane su 42 odsto, a kapitalnih investicija u ovom gradu nema, poručuju iz budvanske Demokratske partije socijalista.

“Promo’ partija – Demokrate, više i ne iznanađuju neistinama koje iznose kad je njihov rad u Budvi u pitanju. U svojim kupljenim hvalospjevima oni prikazuju neku paralelnu stvarnost, ne obazirući se na realne probleme u kojima se nalazi ova Opština”, dodaju oni.

Iz ove stranke pitaju zašto Demokrate nikako da objasne javnosti, zašto ni pet mjeseci od zakonski predvidjenog roka nije usvojen završni račun za 2017.godinu, iako zakon kaže da završni račun za prethodnu godinu mora biti usvojen najkasnije do 31. maja naredne?!

“Analizom Budžeta i Završnih računa prethodnih godina, očigledno je da je uslijed političkog zapošljavanja i drugih sličnih političkih zloupotreba enormno povećana tekuća potrošnja, a na uštrb kapitalnih projekata Iz navedenih podataka se jasno vidi da su za dvije godine vladavine Demokrata i njihovih koalicionih partnera, zbog političkog zapošljavanja, zarade u Opštini Budva uvećane za 42 odsto. Poredjenja radi 2016. godine zaposlenih u Opštini Budva bilo je 315, danas ih je gotovo 400. Za dvije poslednje godine značajno je povećana suma novca koja se izdvaja za plate zaposlenih u Opštini. Tako je u 2016. godini za 12 zarada isplaćeno 3.969.333 eura, dok je u 2017-oj isplaćeno 4.668.875, u 2018-oj rebalansom je planirano 5.132.090, za 2019. godinu planira se uvećanje na 5.634.000 eura”, navode iz DPS-a.

Kako ističu, u svojim “promo” hvalospjevima Demokrate su zaboravile da napišu da je rebalansom budžeta za 2018. godinu opštinska vlast planirala prihod od pozajmica u visini od 3,2 miliona eura.

“Ovaj podatak demantuje njihove tvrdnje kako se ne zadužuju ni centa! Rebalansom, kapitalne investicije smanjene su sa 16,5 miliona na 9,8 miliona odnosno za 60 odsto. Zaboravili su članovi Promo partije da kažu da su u 2017. godini od 11.700.000 eura kapitalnih prihoda u lokalnu infrastrukturu uložili čitavih 44.000 eura. Vole da istaknu da preko million eura ulažu u infrastrukturu, ali još uvijek nisu naučili da krpljenje ulica ne spada u kapitalne investicije”, poručuju iz DPS-a.

Sa druge strane, kako dodaju, u brojkama ukupan kapitalni prihod za 2017. i 2018. godinu iznosi 21.160.751 eura.

“Ostvareni iznos trebao bi biti uložen upravo u investicije, medjutim Demokrate to ignorišu i „mudro“ ćute na tu temu.  Vlast u Budvi sa ponosom ističe veći ostvareni prihod kad je u pitanju naplata za komunalno opremanje zemljišta, što znači da se u Budvi gradi vise nego ikada. Pomenuto ne bi čudilo da nije bilo onolikih obećanja članova Promo partije da će se gradnji u Budvi stati na put”, dodaju oni.

Iz DPS ističu da je  neefikasnost vlasti u Budvi očigledna.

“Partijsko zapošljavanje, zaustavljenje kapitalnih projekata i razvoja grada, zanemarivanje javnog interesa – osnovne su karakteristike dvogodišnjeg perioda vladavine budvanske koalicije, koja umjesto poboljšanja života građana vidljivu prednost daje pukoj populističkoj demagogiji, neprimjerenoj promociji i neumjesnom hvalisanju”, zaključuju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sonja
Gost
Sonja

Uvozite srbe da bi glasali za vas

Abababababa
Gost
Abababababa

Ne znaju kako da proknjize ovo sto je sveto marovic ukrao 200 miliona..nemaju iskustva sa tim..zato kasne..mozda bi mogli da vas zovnu upomoc vama je rutina da razduzite tu do pola milijarde eura da se ne vidi…hahahaha

Mark
Gost
Mark

A kamo ce biti kapitalnih investicija kad moraju vracati vase dugove idioti !

mare
Gost
mare

Nikad više Demokrate

Budvanin
Gost
Budvanin

Ko o čemu Dps o poštenju haha

rokenrola
Gost
rokenrola

Posto cdm ne objavljuje tu vrstu vijesti, nadjite na drugim portalima ili ukucajte na google koliko je samo aktuelna vlast oporavila Budvu za tako kratak period

Komsija
Gost
Komsija

Budvanski DPS ,postji li to vise?
I onaj dio otpada od te partije je presao u Crnogorsku.
Sledeca stranka koja se gasi u Budvi su Demokrate.

Budvaninn
Gost
Budvaninn

Za vrijeme DPS imali smo kapitalnih kradja, volio bih da mozete nesto dobro navesti iz vaseg vremena. Sramota Budve, nikad vise !

Sonja
Gost
Sonja

Vaše partije su upropastile cijelu Boku

Budvaninn
Gost
Budvaninn

Jedi sendvic i cuti

Rewe
Gost
Rewe

Budvanin iz Bosne ili Srbije

Budvaninn
Gost
Budvaninn

Ne brini, crnogorac sam da veci nmg bit, ti se zapitaj svog porijekla

Send this to a friend