Politika

Dr Dabović: Promjene će omogućiti da privrednicima koji zaposle više od deset radnika bude umanjen porez na nepokretnost

Evropski tim za Herceg Novi unaprijediće ukupni poslovni ambijent u našem gradu i učinićemo ga atraktivnim za domaće i strane investitore, saopštio je danas nosilac te liste dr Predrag Dabović.

“Time ćemo stvoriti uslove za dalje jačanje preduzetništva i preduzetničke kulture. Kreiraćemo sistem podsticaja mladim preduzetnicima, kako bi doprinijeli rješavanju nezaposlenosti mladih”, najavio je on.

Prema njegovim riječima, novo zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji.

“Smanjićemo naknade za pristup putevima, komunalne takse i naknade svima koji zaposle više od pet novih radnika tokom cijele godine, a svima koji zaposle više od 10 radnika umanjićemo porez na nepokretnost”, najavio je Dabović.

On je dodao da će Evropski tim za Herceg Novi intenzivno sarađivati sa investitorima koji su započeli svoje projekte na prostoru opštine, kako bi što prije stvorili uslove za novo zapošljavanje.

“Podržaćemo uvođenje međunarodnih standarda u poslovanju. Namjera nam je da privučemo sve koji žele da stvaraju novu vrijednost i doprinose povećanju bogatstva Herceg Novog”, poručio je Dabović.

Naglasio je i da je tehnologija u osnovi trenutne industrijske revolucije i predstavlja alat za upravljanje i organizaciju grada na način koji uključuje veće angažovanje građana u procesu donošenja odluka, ali i posvećenost osjetljivim kategorijama.

“Upravo tehnologija igra ključnu ulogu u preispitivanju načina na koji ćemo organizovati naš grad. Ali, tehnologija nije cilj sam po sebi, već sredstvo koje nam pomaže da donosimo bolje odluke kako bi gradili otvoreniji, transparentniji i participativni urbani sistem”, naveo je Dabović.

Nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi pozvao je birače da 9. maja zaokruže broj 2, jer će to donijeti prijeko potrebne promjene koje će doprinijeti da Novi bude bolji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Peđa je dobar čovjek i odličan hirurg specijalista,uz to bio je i sportski radnik,takve ljude moramo stavljati na čelu institucija.

Krsto
Gost
Krsto

Posebno ce Ivanovic posteni doprinijeti rezultatu.

Send this to a friend