Politika

Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije nova liderka SDP-a

Foto: PR Centar

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije će zamijeniti Ranka Krivokapića na čelu partije, saznaje nezvanično CdM.

<<<Krivokapić se neće kandidovati za predsjednika SDP-a>>>

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Ranko Krivokapić danas je najavio da se neće kandidovati za tu funkciju na devetom Kongresu partije koji će se održati 1. juna.

Potez Krivokapića nije neočekivan, a u partiji su neki smatrali da čelnu poziciju Vuksanović Stanković treba da preuzme još nakon prošlogodišnjih predsjedničkih izbora, kada je ostvarila dobar rezultat, osvojivši 27.441 glas, odnosno 8,2 odsto.

U posljednje vrijeme se spekulisalo o tome da li Krivokapić odlazi sa mjesta predsjednika partije. Posljednja dešavanja u Kotoru, te “neposlušnost” lokalnog odbora, samo su kap u prepunoj čaši.

<<<Da li je smjena Jokića neposlušnost odbornika SDP-a ili su postupili po naređenju Krivokapića?<<<

SDP je posljednjih godina počeo da gubi podršku birača, na mnogim izborima, ostvarivali su slabiji rezultat nego što je ranije bio slučaj.

Poznato je da su izbori u Podgorici reper za državu, a valja podsjetiti da je na tim izborima, u maju prošle godine, SDP u koaliciji zajedno sa Demosom Miodraga Lekića ostao ispod cenzusa. Već tada je postalo jasno da su promjene neophodne.

M.Dušević

83 Komentara na "Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije nova liderka SDP-a"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend