Politika

Drašković: Bivša vlast najveća sramota Kotora ikada

Bivša vlast najveća je sramota Kotora od kada grad postoji, saopštio je danas predsjednik lokalnog odbora Liberalne partije, Vido Drašković, poručujući da je svojim djelovanjem smijenjeni predsjednik Opštine Vladimir Jokić izgubio povjerenje konstituenata vlasti.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

“Njegovi prijedlozi odluka ne dobijaju podršku odbornika, sjednice Skupštine Opštine Kotor se ne održavaju. Ovakav “sklad“ u koalicionoj vlasti uzrokuje pokretanje inicijative od strane odborničkog kluba SDP, jednog konstituenta vlasti, za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine, koja je prihvaćena od opozicionih odbornika”, naveo je Drašković.

Kako je istakao, koaliciona vlast bez kapaciteta da održi sjednicu skupštine izlazi na ulicum, bezuspješno tražeći podršku građana.

“Kako neki ljudi ne vole da misle, a žele da imaju svoje mišljenje, izlaze na ulicu dajući podršku vlasti koja je nanijela jednu od najvećih sramota gradu u dva milenijuma njegovog bitisanja. Predsjednik kojem zakon nije gospodar, a vlast nije potčinjena zakonu, dvogodišnjim djelovanjem doprinijela je da Kotor izgubi poslovnu sposobnost, ne može raspolagati svojim sredstvima. Stavljen je pod starateljstvo. Zna se kome se uvodi starateljstvo”, naglasio je odbornik Liberalne partije.

On je rekao da su u Kotoru mnogi boravili, vladali i vlast gubili, ali nikada nije bio u ovakvoj situaciji da ne može raspolagati svojim sredstvima.

“Kako u sportu tim koji gubi, bez obzira na kvalitet igrača sa kojim raspolaže, mijenja trenera, tako i u životu, kad su pogubni rezultati jedne vlasti, predsjednik koji je personifikacija vlasti snosi posljedice, što je slučaj i u Kotoru. Pokušaj jedne grupe građana da svojim neartikulisanim ponašanjem omete održavanja sjednice Skupštine Opštine Kotor narušio je vjerovanje da je Kotor iskoračio u demokratskom i kulturnom pogledu u odnosu na druge”, ocijenio je Drašković.

Podržavaoci predsjednika Opštine i kotorske koalicione vlasti, dodao je, svjesni da dobrim govorom ne mogu zamračiti rđava djela, nijesu prisustvovali sjednici Skupštine Opštine, već spas traže na ulici.

“Kao što rade na državnom nivou, znajući da se dobra djela ne mogu zatrijeti klevetnim govorom, pa su Parlament zamijenili ulicom. Gubljenje povjerenja predsjednika Opstine kod onih koji su ga i izabrali uzrok je pokretanja inicijative za razrješenje, a razrješenje i promjena vlasti je razlog i nužda, da se ne bi napravila viša šteta”, zaključio je Drašković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
flamantes
Gost
flamantes

Vido ljudino sve je istina što pričaš

Niki
Gost
Niki

Vido sta to pričaš, mora da nj nisi doručkovali, papaj Vido i cuti

Kotor66
Gost
Kotor66

Izdusio kao rezervna guma

komentator
Gost
komentator

Ko vam je to sadasnja vlast, nisam obavijesten?

Bokeljka
Gost
Bokeljka

TESKO NARODU SA VAMA

Ajde de
Gost
Ajde de

Видо србине

Libero7
Gost
Libero7

Svaka cast sto oburdaste one tobozne demokrate sto misle cg isto sto front

Ljuta
Gost
Ljuta

A sto ti znaš o zakonu i pravu? Ni rimsko pravo nisi mogao položiti? Nema više sramote ne samo za kotor nego za CG od vas koji ste bili zadnja rupa LSCG….i radi fotelje popovica sve sto je liberalima bilo sveto vi ste u globalu služeći milu i dps okg

Libero7
Gost
Libero7

Kome sluze de.okrate srpsmoj crkvi .

Send this to a friend