Politika

Drašković: Podići spomen obilježje nevino stradalim žrtvama

Foto: Vido Drašković

Apelujemo da se na mjestu odakle su nevine žrtve, čije je jedina “krivica” bila što su druge vjere i nacije, postavi spomen obilježje za posjećanje generacija na ovaj tragični i sramni čin, da se takvo nešto nikad više ne ponovi, poručio je predsjednik OO LP Kotor Vido Drašković.

Delegacija Liberalne partije (LP) i ove godine, kako je saopšteno, pridružila se organizatorima obilježavanja “tragičnog i sramnoga” čina deportacije iz Herceg Novog Bošnjaka-Muslimana izbjeglica iz BiH, i odala poštu stradalim žrtvama deportacije.

“Toga dana kada su lica sa položaja, kojima nijesu bili dorasli, donijeli odluku kojom su ožalošćenim porodicama nanijeli nenadoknadiv gubitak i bol, a Crnoj Gori i Crnogorcima sramotu. U jednom danu svojom odlukom,  kako bi udovoljili projektantu velikosrpske ideologije, poništili su vjekovno njegovanje moralnih vrijednosti i čojstva po kojem se uvijek pružilo utočište i pomoć ugroženima a naročito našim komšijama i prijateljima”, ocijenio je Drašković.

Iz partije su dali podršku postavljanju obilježja u znak sjećanja na stradale.

“Još jednom apelujemo da se na mjestu odakle su nevine žrtve, čije je jedina “krivica” bila što su druge vjere i nacije, postavi spomen obilježje za posjećanje generacija na ovaj tragični i sramni čin, da se takvo nešto nikad više ne ponovi”, zaključio je Drašković.

Send this to a friend