Politika

Drljević: Crna Gora može biti zadovoljna postignutim rezultatima sa EU

Aleksandar Drljević

Iako Crna Gora može biti zadovoljna postignuti rezultatima u pregovorima sa Evropskom unijom, pred nama je još dosta posla, kaže u razgovoru za TV Pink M glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

U narednom periodu, kaže, moramo se dodatno fokusirati na konkretnije rezultate u određenim oblastima. Drljević dodaje i da bi do kraja godine trebalo da bude otvoreno poglavlje 27 koje se odnosi za zaštitu životne sredine. Sa glavnim pregovaračem razgovarala je Ivana Drobnjak.

“Crna Gora nedavno je obilježila šest godina od početka pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom. Otvorili smo 31 poglavlje od 33, pa postignutim možemo i te kako da budemo zadovoljni”, kaže u razgovoru za TV Pink M glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević. U svakom slučaju, dodaje, pred nama je još dosta zadataka.

“Bez obzira na broj otvorenih poglavlja i broj privremeno zavtrenih poglalja još uvijek dosta posla je pred nama. Predstoji nam sada zatvaranje pregovaračkih poglavlja, dodatno jačanje administrativnih kapaciteta u okviru institucija koje su zadužene za sprovođenje određenih politika i prosto određivanje konkretnih rezultata u određenim oblastima u kojima se to od nas traži”, kazao je Drljević.

Važno je,kako smatra, da i u predstojećem periodu zadržimo dosadašnju dinamiku pregovoranja Crne Gore sa evropskom Unijom.

“U narednom periodu moramo dodatno moramo da radimo zaista na proizvodnji konkretnih rezultata. Mi jesmo formirali institucije, mi jesmo uspostavili zakonodavni okvir, međutim sada se od nas očekuje da prosto konkretnu implementaciju zakona potvrdimo konkretnim rezultatima u određenim oblastima”, istakao je on.

Na pitanje da li možemo do kraja godine, odnosno do kraja austrijskog predsjedavanja očekivati otvaranje poglavlja 27 koje se odnosi na zaštitu životne sredine, Drljević je odgovorio:

“Naša su očekivanja da ovo poglavlje bude otvoreno u okviru austrijskog predsjedavanja. Nikada nisam volio da licitiram sa brojem poglavlja koja će biti otvorena ili zavtorena ali ono što je sigurno da što se tiče Crne Gore da su se ispunile sve pretpostavke i sve što je bio naš domaći zadatak u okviru ovog poglavlja do sada je završeno”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ve$a
Gost
Ve$a

Je li bilo nezgodno pitanje?

CG..
Gost
CG..

Ovog treba odmah smijeniti cim je zadovoljan ovim ritmom! Pa mi cemo jos 10 godina pregovarati kad nas nesposobni kao Vi vodite. Skandal! Zadoviljan ucinjenim 😂😂😂

Send this to a friend