Politika

Drljević očekuje vidljive rezultate u vladavini prava

Aleksandar Drljević

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević saopštio je da očekuje veću efikasnost u radu i vidljivije rezultate u vladavini prava, da bez ikakvih kompromisa insistira na konkretnim rezultatima i da je formiranjem Kamcelarije za evropske integracije u Kabinetu predsjednika Vlade koordinacija pregovaračkog procesa podignuta na viši nivo čime je Vlada poslala jasnu poruku da je integracija u Evropsku uniju državni prioritet.

“Preuzimanjem dužnosti glavnog pregovarača, bio sam svjestan da i mene i moj tim očekuje težak posao, ali i odlučan da mu se profesionalno i u potpunosti posvetim. Što se tiče konkretnih zadataka naš prvi i glavni posao je koordinacija rada pregovaračke strukture na ispunjavanju mjerila iz 23. i 24. poglavlja i komunikacija i koordinacija sa Evropskom komisijom i državama članicama. Ovo je, kako je javnosti poznato, jedan od naših najvećih izazova. No, nakon uvida u stanje nemam ni trunke sumnje da mi taj posao možemo uspješno okončati, uz određene promjene u organizaciji i radu pregovaračke strukture”, rekao je glavni pregovarač Pobjedi, u prvom dužem intervjuu koji je dao po preuzimanju dužnosti.

Glavni pregovarač je ocijenio da su formiranjem Kancelarije za evropske integracije u okviru Kabineta predsjednika Vlade, koordinacija pregovaračkog procesa, kao i odgovornost za sprovođenje preuzetih obaveza podignute na viši nivo, čime su dodatno osnažene.

“Na taj način smo, prije svega, poslali jasnu poruku da integracija Crne Gore u EU ostaje državni prioritet. Novi model će osigurati bolju koordinaciju rada, kako unutar same Vlade, tako i sa ostalim granama vlasti, ali i svim relevantnim društvenim akterima, i doprinijeti bržem i kvalitetnijem sprovođenju reformi, te boljim rezultatima na terenu koji će se odraziti na život i rad naših građana. Dakle, očekujem veću efikasnost, posebno u oblasti vladavine prava. Iako postoje značajni rezultati na svim poljima, potrebno je još dosta posla kako bi efekti promjena bili vidljiviji. Ono što želim su konkretni rezultati i nastojaću da, zajedno s mojim timom i cijelom pregovaračkom strukturom, to i ostvarim. Tu neće biti nikakvih kompromisa”, rekao je Drljević.

Kaže da je njegov moto rad prije svega.

“Rad, rad i samo rad. To je moj moto, to je ono što jeste obilježje ove Vlade i to je ono što je sada najpotrebnije u integracionom procesu. Konačno, to je i ono što javnost, s pravom, od nas očekuje. Kao diplomata, tokom prethodnog perioda sam imao priliku da živim i radim u jednoj od država članica EU, Italiji i da osjetim šta znači evropski kvalitet života. Upravo to je ono što želimo za naše građane. Svjestan sam da treba još dosta rada, ali evropski standard življenja nije nedostižan cilj za nas. Ali da bismo dobili evropski kvalitet života najprije su nam potrebni evropski kvalitet rada i evropski učinci”, kazao je glavni pregovarač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ne zanosite se ljudi,…..ova vlast nije demokratska i ne zna sto je to demokratija. Oni nikada nece osloboditi “zarobljene” institucije jer znaju da kidaju granu na kojoj sjede. Dok se ne promijeni ova vlast EEZ je nedostizna za nas!!!

Morpheus
Gost
Morpheus

Nemam ideje ko je momak ali bar se nadam da ce mu pravi posao biti preci od poziranja na FB i instagramu, twitter postova i smisljanja raznih imena i nadimaka kao prvom pregovoracu…preozbiljan je to proces za neozbiljne sminkere

B Parch
Gost
B Parch

Ti si dbr lik, i pazi se radovica splektarosa i neradnika, samo prica , nista ne zna , dobices noz u ledja prvom prilikom, zato ga ogranici i ti se pitaj sve, ostavi im kurirske poslove jer im je i to previse.

E uuu
Gost
E uuu

Onda ovog Radovica sto dalje od vladavine prava. Potrudice se da te ukloni kao i prethodnika, sa ogromnom zeljom da dodje na to mjesto. A tebe hvale i kao covjeka i strucnjaka

Konkretno
Gost
Konkretno

Prvo uvodite evropske cijene hrane, a kada će biti evropske zarade?

EU-CG
Gost
EU-CG

Podrska za Sašu! Pravi čovjek na ovoj funkciji… prethodni je bio ažuran uglavnom na instagramu

Pjer
Gost
Pjer

EVROPSKI STANDARDI ZA NAS NEDOSTIZNI BAREM JOS 100 GOD.

Send this to a friend