Politika

Dukaj posjetio opštinu Mojkovac: Podrška u uspostavljanju uprave okrenute ka građanima

Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Mojkovac i sastao se sa predsjednikom Opštine Veskom Delićem.

Tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik Delić, razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Mojkovac u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, decentralizaciji i digitalizaciji javne uprave, aktuelnim projektima, kao i budućim planovima sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

„U kontinuitetu radimo na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave“, istakao je ministar Dukaj na sastanku.

Sagovornici su se saglasili da je Ministarstvo javne uprave preduzelo konkretne aktivnosti koje treba da unaprijede sistem lokalne samouprave, a u prvom redu sveobuhvatnu Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave .

„U ostvarivanju ovog cilja Opštini Mojkovac će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva javne uprave i mogu računati na našu pomoć i podršku“, kazao je Dukaj.

Delić se zahvalio na posjeti i upoznao ministra sa aktuelnim razvojnim projektima i budućim planovima, kao i o izazovima i problemima u funkcionisanju.

„Ova posjeta je značajna za opštinu Mojkovac zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života“, kazao je Delić.

Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević i načelnica Nina Blažić.

Send this to a friend