Politika

Dukaj u posjeti SAD-u: Reforma javne uprave i digitalizacija osnov napretka

Foto: MJU

U okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se sa predstavnicima Ujedinjenih nacija, gdje je ponovljena podrška Crnoj Gori u pogledu reforme javne uprave, digitalizacije i suočavanju sa izazovima u domenu sajber bezbjednosti.

“Na sastanku sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i direktoricom Regionalnog biroa UNDP-a za Evropu i Komonvelt nezavisnih država Ivanom Živković, ministar Dukaj je ukazao da prioritet Crne Gore predstavlja članstvo u EU, te da u tom procesu reforma javne uprave i digitalizacija predstavljaju osnov napretka na tom putu”, saopšteno je iz resora Dukaja.

Dukaj je istakao crnogorske napore u domenu daljeg unapređenja normativnog okvira, naglasivši da je Vlada nedvosmisleno posvećena kontinuiranom razvoju sistemskih zakona i podzakonskih akata, u prvom redu zakonima o Vladi, lokalnoj samoupravi i državnim službenicima i namještenicima.

On se zahvalio na aktivnostima i naporima lokalne kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori, kao strateškog partnera u reformskim procesima i poduhvatima naše države.

“Pomoćnica Živković je izrazila zadovoljstvo dugoročnom saradnjom sa Crnom Gorom u domenu reforme javne uprave, digitalizacije i komponente rodne ravnopravnosti, te istakla da su veoma zainteresovani da, posredstvom UNDP-a u Crnoj Gori, saradnju dodatno prošire”, navodi se u saopštenju.

Pozdravila je višegodišnje crnogorske napore u koncipiranju i sprovođenju reformi, naglasivši da UNDP ostaje partner crnogorskoj Vladi u svim sadašnjim i budućim nastojanjima.

Dodala je da su spremni da ponude ekspertizu u pogledu razvoja e-servisa i digitalizaciji javne uprave, te, na toj liniji, ukazala na prostor za uspostavljanje saradnje u dijelu podrške razvoju nacionalnih kapaciteta.

Send this to a friend