Politika

Đukanović: Agresija na Ukrajinu dodatno ukazala na značaj dalje integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU

Mislim da je jako dobro da se nastavlja kontinuitet dijaloga između Evropske unije i Zapadnog Balkana, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uoči sastanka lidera Eu i Zapadnog Balkana u Briselu.

Milo Đukanović

“Posebno je važno da se na tu temu ne zaboravlja u svijetlu novih geopolitičkih okolnosti: mislim na agresiju na Ukrajinu i mislim da je i taj momenat dodatno ukazao na značaj dalje integracije zemalja ZB i dobar je momenat da na današnjem skupu čujemo ponovljeno opredjeljenje EU da nastavi proces ujedinjenja Evrope i da stvori pretpostavke za doglednu integraciju zemalja sa ZB u EU. Takođe, jako je važno da se na Zapadnog Balkanu vratimo ranijoj dobroj dinamici realizaciji reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i da na taj način stvorimo uslove da EU ima argumente za nastavak politike proširenja, politike ujedinjenja Evrope i za ostvarivanje izvjesne i dogledne evropske budućnosti zemalja ZB”, istakao je Đukanović.

Podsjećamo, Đukanović boravi u Briselu na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela.

Cilj sastanka je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razmjena mišljenja o jačanju integracije regiona u EU i kako učiniti proces proširenja efikasnijim i dinamičnijim.

“Sastanak lidera u Evropskom savjetu će biti prilika za razgovor o geostrateškim pitanjima, uključujući zelenu i digitalnu tranziciju i bezbjednost, i promociju i usklađivanje sa vrijednostima EU i zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom”, ističe se.

Đukanović će tokom boravka u Briselu imati i odvojeni susret sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Thor
Gost
Thor

Samo hrabro predsjednice! Svi znamo da je CG prva buduca clanica! Znamo da se u neformalnim razgovorima pominje 2023-ca godina, ljeto, 10 godina nakon clanstva Hrvatske. Sve je moguce!!

Milica
Gost
Milica

kakav gospodin. Vi ste predsjedniče ponos CG.

Vessi
Gost
Vessi

Tako je Predsjednice! Najbolli si! Ova boranija iz vlade ti do koljena nije.

Gabrijela
Gost
Gabrijela

E sad uporedite gospodina Djukanovica i dritana…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Evo ko je lider “zapadnog balkana”

Vuk
Gost
Vuk

Koji ste vi botovi antipropaganda Milu i DPS. Kad covjek cita komentare prosto izbija sluganjstvo,ispranost i iluzija u vasim postovima.

Espinoza
Gost
Espinoza

Najozbiljniji političar u regionu, a i šire.

Mila
Gost
Mila

Bravo za našeg presjednika.

Send this to a friend