Politika

Đukanović i Bulajić ne krše zakon

To što su se poslanici DF-a Milutin Đukanović i Strahinja Bulajić, koji su bili zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, sada opredijelili za profesionalni poslanički angažman, pa će od 1. marta primati poslaničke zarade, potpuno je u skladu sa zakonom. To je Pobjedi kazao predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja.

“Upoznat sam sa zahtjevom Đukanovića i Bulajića, jer ja sam donio rješenja. Kada poslanik hoće da se opredijeli za profesionalni angažman u Skupštini, za nas je mjerodavna radna knjižica kao osnovni dokument za zasnivanje radnog odnosa. Na osnovu zaključene radne knjižice kod prethodnog poslodavca, kod nas se stiču uslovi da počnemo proceduru donošenja rješenja o zaradi, shodno važećim propisima. Oni su to uradili i krajem mjeseca će biti sjednica Administrativnog odbora na kojoj ćemo o tome upoznati Odbor. To je pravo poslanika i niko nema pravo da im ga uskrati”, rekao je Škrelja.

Prema njegovim riječima, poslanik, kao i svako ko je izabran na državnu funkciju, ima pravo da mu miruje radni odnos dok mu traje funkcija, ali tokom jednog man data.

On je kazao da je od početka novog saziva svaki poslanik morao da se opredijeli da li će biti profesionalno angažovan u Skupsti| ni ili će zadržati radni odnos u preduzeću u kojem radi.

“Ukoliko hoće da zadrži radni odnos u preduzeću, on ima pravo na razliku plate, a ako | hoće da profesionalno obavlja funkciju poslanika, procedura je takva za ključena radna knjižica, zatim podnosi zahtjev, mi raspravljamo i donosimo rješenja o zaradi”, objasnio je Škrelja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lado
Gost
Lado

Uzmes neplaceno u jednu firmu i zaposlis se u drugu…To naravno ne može…

...
Gost
...

Jeste, ali onda na njihova mjesta u EPCG treba zaposliti nekoga, a ne oni boiraju izmedju dva mjesta, cekaju ih, a ovamo ljudi nemaju gdje da se zaposle. Koliko je tek ovakvih i u vlasti i opoziciji?

Send this to a friend