Politika

Đukanović: Čekamo da Britanija izruči Kneževića, ne pristajemo na ucjene opozicije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je poručio da Crna Gora, shodno potrebnim procedurama, čeka da joj bude izručen odbjegli biznismen Duško Knežević. Govoreći i političkim dešavanjima, jasno je poručio da ne prhvataju bilo kakve ucjene, pa ni ove opozicione o tehničkoj vladi.

Odgovori na pitanja novinara – Dan parlamentarizma 31.10.2019.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odgovarao je na pitanja novinara nakon završene ceremonije povodom obilježavanja 31. oktobra – Dana parlamentarizma Crne Gore. #PredsjednikCG 🇲🇪

Gepostet von Milo Đukanović am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Đukanović je na obiljažavaju Dana parlamentarizma u Podgorici kazao da je Crna Gora sve učinila da obezbijedi da Knežević, koji je iznio teške optužbe na račun države i njenih institucija i čelnih ljudi u državi, dobije priliku da pred domaćim sudovima da argumente za svoje ocjene.

“Mi smo uradili sve što je od nas tražila Velika Britanija, i sada je na nama da sačekamo da oni obave te procedure i dobijemo priliku da čujemo pred našim sudovima argumente za optužbe koje Duško Knežević ima da saopšti”, naveo je Đukanović.

<<<Šta se danas desilo u slučaju Knežević>>>

Govoreći o zahtjevu opozicije da se formira tehnička vlada, Đukanović je jasan-neće pristati na bilo kakve ucjene.

“Nemamo namjeru da ustupamo bilo kome ono što su nam građani povjerili, niti pristajem na ucjene opozicije”, napominje Đukanović.

Suzbijanje kriminala

Predsjednik Đukanović je je rekao da je Tužilaštvo napravilo ozbiljne pomake tokom posljednjih nekoliko godina na planu suzbijanja kriminala, korupcije i stvaranja utiska o pouzdanijoj stabilnosti i sigurnosti prava svakog građanina Crne Gore.

“Kada je riječ o kriminalu, mnogo se toga uradilo na njegovom suzbijanju, i danas imamo mnogo bolje stanje. Stvari se pomjeraju na bolje”, jasan je Đukanović.

“Ne treba odmah osumnjičenom odrubiti glavu”

Odgovarajući na pitanje da li suspendovati njegovog generalnog sekretara Slavoljuba Stijepovića dok se ne okončaju istrage, Đukanović je bio poručio-sačekaće da Tužilaštvo obavi svoj posao. Takođe, predsjednik je napomenuo da smo svjedoci da se u mnogo slučajeva otvore i zatvore istrage i da se ne podignu optužnice, kao i da kad se podignu optužnice, ne rezultiraju uvijek osuđujućim presudama.

Predsjednik je apostrofirao kako najlakše na svaku optužbu reagovati tako što bi “odmah odrubili glavu osumnjičenom”. Napominje kako on nikada nije tako postupao, te da neće ni sada.  Sačekaće da vidi kakvi su argumenti, te da ako oni budu govorili u prilog odgovornosti, moralne i političke, naravno da niko neće ostati na svom mjestu.

Govoreći  o porukama koje dolaze iz EU, o mogućem novom modelu odnosa EU sa zemljama Zapadnog Balkana,  Đukanović kaže da nije u redu da se pravila igre mijenjaju tokom utakmice. Napominje da evropeizacija društva i evropski standard života nemaju alternativu.

“Vrijeme je da Balkan nađe mjesto u Evropi. Nije fer mijenjati pravila igre. Treba da razgovaramo kako će izgledati politika proširenja EU i da li će je biti”, istakao je predsjednik Crne Gore.

Predsjednik Đukanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nema saznanja o novim zahtjevima dijela članica EU prema zemljama Zapadnog Balkana koje su u pregovaračkom procesu da postanu nove članice Evropske unije. Govoreći o ideju Balkanske unije, Đukanović kaže da se prvo mora znati i vidjeti šta ta unija podrzaumijeva. Đukanović je ocijenio da su, kada je riječ o Crnoj Gori,   sve inicijative za regionalnu saradnju “kucanje na otvorena vrata”.

M.D.

82

avatar
1000
65
17
0
 
70
cistacicaPolitikologNevenkaMiškoMajka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cistacica
Gost
cistacica

Izrucice ga kad tad, pravda je spora ali dostizna!

Politikolog
Gost
Politikolog

Jedino da smo poludjeli pa da glasamo za ove iz opozicije, koji parazitiraju na grbaci gradjana zadnjih godina.

Nevenka
Gost
Nevenka

Nije ni Dps sjajan i bajan, ali u odnosu na ove nase strucnjake iz opozicije je 10 koraka ispred.

Miško
Gost
Miško

Hoce opozicija navodno da radi u nasem interesu, a ovamo negira nasu izbornu volju i smatra je nebitnom. Zar stvarno misle da nam trebaju takvi politicari?

Majka
Gost
Majka

Potrebno je samo da se osvrnemo na opstine u kojima je opozicija imala vlast, pa da shvatimo da nasa buducnost nikad ne treba da se nadje u rukama opozivije.

crnogorka
Gost
crnogorka

A opozicija zna da je sansa da pobijede na izborima 0,0001%, zato se i sluze raznim ucjenama.

Sara
Gost
Sara

Ja bih voljela da ovaj Knezevic iznese sve sto ima, pa da konacno malo odahnemo. Jer ce on ovako jos godinama smarati narod svojim montazama i glupostima.

protestant
Gost
protestant

Ova nasa opozicija bi odmah ljude lincovala nakon sto ih mediji prozuvu, zalosno.

JunaK
Gost
JunaK

Lako je sa sigurne udaljenosti smisljati smicalice, ajde ti fino dodji pa za sve te tvrdnje dostavi dokaze.

Kleopatra
Gost
Kleopatra

E dako ga izruce vise, o jadu zabaviste ovaj narod sa pricom o ovom kriminalcu.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Knezevic je optuzen tek nakon objavljivanja snimka sa migom.bio im je dobar dok ih je finansirao.bjezite vise dpsovci lopine svako vas zna.

Joo
Gost
Joo

nije tacno…..istraga je trajala puno pre toga….njemu kad su dojavili da ce biti optuznica….tad je pobegulja pobegao……

Gogi
Gost
Gogi

A sto bi sa Svetom, jeli jos bolestan pa nemoze do CG?

Joo
Gost
Joo

to je do srbijanaca koji tvrde da je pre bolestan da ga izruce…….

Ja i Ti Adm😊
Gost
Ja i Ti Adm😊

I za Miga i za Duska isto vtijedi. I Sveta….

Đuro
Gost
Đuro

…I za Mila i
ostale iz pozicije I opozicije …

CG su Turci
Gost
CG su Turci

Aoj Dule pisi iz Londona koliko ti treba miliona e viva e viva !!!!!!

Rondom
Gost
Rondom

Hahahahahahahha….

,,da čujemo pred našim sudovima argumente za optužbe koje Duško Knežević ima da saopšti,,,

SVE JE REKAO SA OVIM. NAŠI UVIJEK SUDE U NAŠU KORIST.

Bjezi Dusko isti si kao i oni ako ne i gori ali bijezi dok mozes…..

Send this to a friend