Politika

Đukanović: Crna Gora nepokolebljivo usvaja evropski sistem vrijednosti

Milo Đukanović

Predsjednik Milo Đukanović završio je posjetu Londonu sinoćnim predavanjem „Evropska perspektiva Zapadnog Balkana – crnogorska iskustva“, još jednom ponovivši da Crna Gora nepokolebljivo ide dalje usvajanjem evropskog sistema vrijednosti i boljeg kvaliteta života njenih građana.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je istakao da integracija Balkana u Evropsku uniju nema alternativu, da je to jedini pun stabilnosti i prosperiteta svih zemalja regiona, te da će jedino ujedinjena Evropa biti stabilna Evropa.

“Predsjednik Oksfordske unije Stefen Horvat predstavio je Đukanoviću blistavi istorijat tog najstarijeg i jednog od najprestižnijih studentskih udruženja, čiji je predsjednik bio i Alan Dankan“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik naše zemlje juče se sreo i sa Dankanom, koji je naglasio da je Oksfordska unija dom slobode misli i slobode govora.

Đukanović je posjetio i Gledstonovu sobu, nazvanu po jednom od najznačajnijih britanskih državnika i ujedno velikom prijatelju Crne Gore, u kojoj se sreo s magistrantima i doktorantima iz naše države.

“Samo ove godine 11 studenata iz Crne Gore su korisnici Cheevening stipendije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva”, dodaje se.

U sklopu predavanja, predsjednik je odgovarao na pitanja studenata Oksforda, uključujući studente katedre za Jugoistočnu Evropu, a tokom boravka u Londonu dao je intervju za New York Times i periodični magazin First.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Mislim da je iskrenije da kazete da vi jednostavno morate da slusate da ne biste bili u prilici da igrate kladionicu kao gospodin Marovic. Nas niko ne pita nista, nekako potpuno smo nebitni, a to je bas sramota….

Smješak
Gost
Smješak

Bolje da se zabavis albancima, jer će ti tražiti da se prosire kao na Kosovo. Nego da gubis vrijeme!!!

mojsilovic
Gost
mojsilovic

a Bosnjaci?

blagoimupamet
Gost
blagoimupamet

Smijesak, mislis, Veeeeeelikosrbima, oni su problem, mora da si napravio lapsus…Ne pada snijeg da pokrije brijeg …

mojsilovic
Gost
mojsilovic

proslavio se vala baz..

Velimir
Gost
Velimir

KOJI BJESE OVO LIDER?
PIPUN,MANDIC,MEDOLINO,DRITONBECIC,PAVICEVIC————- EEEEEEE,MISEVI ZALOSNI!!!!!!!

Send this to a friend