Politika

Đukanović: Diplomatski odnosi CG i Kosova da se podignu na najviši nivo

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo izražavajući uvjerenje da će to biti važna karika za unapređenje bilateralnih odnosa, za povjerenje i razumijevanje koje dvije države u kontinuitetu razvijaju

On je to saopštio na sastanku sa ambasadorom Republike Kosovo u Crnoj Gori Skenderom Durmišijom.

Đukanović je ukazao je na važnost snaženja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, podsjetivši da je to jedan od uslova za napredovanje država zapadnog Balkana prema članstvu u EU, što je garancija trajne stabilnosti i bezbjednosti.

Ambasador Durmiši je čestitao predsjedniku Đukanoviću lično na članstvu Crne Gore u NATO i na ostvarenom napretku u procesu EU integracija, ističući da je to rezultat jasne vizije, odlučnosti i napora koji zaslužuju najveće pohvale i dodao da će uspješno iskustvo Crne Gore biti primjer Kosovu i ostalim državama regiona.

Ambasador je zahvalio predsjedniku Đukanoviću za prijateljsku podršku pruženu Kosovu tokom procesa konsolidacije njegovog međunarodnog položaja i subjektiviteta.

Na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje dijaloga na svim nivoima, sa posebnim fokusom na oblast ekonomije i kulture u cilju daljeg jačanja veza i približavanja dva naroda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Ko je od ove dvojice sa Kosova …..

Lovac
Gost
Lovac

Republika Kosovo,kako to lijepo zvuci 😉 ja jesam za samostalno kosovo samo zbog crnogorskih srbijanaca 🙂

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Crnogorci i Albanci su uvijek bili veliki prijatelji. Veže ih isti mentalitet, genetika, kultura, plemenski ustroj života, istorija, kriminogeni kolektivni profil, a bogami i savezništvo u ratu ’99 kad su Crnogorci preko Čakora primili na desetine hiljada pripadnika OVK, da bi ih odmorili, obučili, naoružali i zajedno sa njima krenuli put Kukeša da napadaju srpske položaje na Paštriku i na… Više »

Ćotek
Gost
Ćotek

što nijesi išao da braniš Kosovo od Albanaca i Crnogoraca? Da daš doprinos svojoj matici i pokažeš privrženost svome naroda, iako si za njih stranac. Odgovori!

Moov
Gost
Moov

Jadniče iz republike šumske, koliko si zla jezika. Pusti se ti preporuka Crnogorcima. A što si napisao da smo slični, i jesmo, ne vidim ništa loše u tome, čak dobro. Albanci su narod, koji pored Grka, jedini ima dvije mnogobrojne države u Evropi. Zato si ti u entitetu, kao neki paramecijum. Takav ti je i mozak.

Send this to a friend