Politika

Đukanović: DPS konstantno branio Crnu Goru od pokušaja destabilizacije

Milo Đukanović (Foto: Portal RTCG)

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista DPS-a Milo Đukanović uvjeren je da je završetkom izbora zaključen dvadesetogodišnji ciklus političkog života u Crnoj Gori. Đukanović je na sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista Crne Gore, kazao da je ta partija konstantno branila Crnu Goru od pokušaja destabilizacije.

“Na izborima 1997. Crna Gora je odlučila kojim pravcem krenuti, biralo se između utabanih bespuća i puta koji vodi evropskom kvalitetu života”, kazao je Đukanović, prenosi TVCG

On je naglasio da je tokom tih 20 godina Crna Gora obnovila nezavisnost, usmjerila budućnost ka evropskom razvoju.

“Prioritet su nam očuvanje i unapređenje ekonomskog tempa, koji treba da obezbijedi veću zaposlenost, veće plate”, kazao je Đukanović i dodao da je drugi cilj povećanje kapaciteta institucija.

Đukanović poručuje i da država ne odustaje od evropskih vrijednosti, ali smatra da je neophodno da evropski partneri podstiču Crnu Goru time što će cijeniti to što naša država prema Uniji korača ispred ostalih zemalja regiona.

“Ključna tema je kako da ispunimo realne zahtjeve u ključnim poglavljima. Tako ćemo saznati da li su vrata EU realno otvorena. EU je sada promovisala tempo napretka, a to je definicija da su dva otvorena poglavlja godišnje, taj tempo otvaranja i pregovaranja. Mi smo otvorili 31, prvi iza nas ima tek 12 otvorenih poglavlja”, naveo je Đukanović

Smatra i da Evropa mora da prepozna napredak Crne Gore.

“Evropa mora prepoznati da je Crna Gora daleko ispred na putu pregovaranja, a mi moramo ispuniti zadatke u našoj kući”, poručio je Đukanović.

20 Komentara na "Đukanović: DPS konstantno branio Crnu Goru od pokušaja destabilizacije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend