Politika

Đukanović: Herceg Novi jedan od najljepših jadranskih bisera, primjer uspješne državne politike

Milo Đukanovič

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas 28. oktobar – Dan Opštine Herceg Novi, predsjedniku te opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Samardžiću, odbornicima, svim građanima Herceg Novog i učesnicima svečane sjednice, poželjevši im dalji uspješan rad.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da je taj praznik prilika za podsjećanje na sve žrtve i herojske podvige onih koji su u slavnoj jugoslovenskoj NOB donijeli slobodu Herceg Novom, kao i za podsjećanje na sve koji su decenijama doprinosili i doprinose razvoju i napretku jednog od najljepših jadranskih bisera, po kome je Crna Gora prepoznatljiva kao atraktivna turistička destinacija.

“Upravo Herceg Novi predstavlja primjer uspješne državne politike, fokusirane na razvoj visokokvalitetnog turizma”, naglasio je predsjednik.

Prema njegovim riječima, strateški pravci daljeg razvoja zacrtani u prostornom planu opštine dobar su osnov za zajedničko djelovanje državnih organa, lokalne uprave, investitora i svih drugih subjekata, što uz odgovoran odnos prema prirodnim potencijalima i bogatom istorijskom i kulturnom nasljeđu otvara realne perspektive za bolji i kvalitetniji životni standard današnjih i generacija koje dolaze.

“Uz benefite i od vanjskopolitičkih uspjeha države, članice NATO i lidera u pregovorima za članstvo u EU, realno je očekivati da Herceg Novi završetkom započetih projekata i privlačenjem novih investicija, kroz valorizaciju raspoloživih resursa, uspješno sanira posljedice pandemije COVID-19 i dinamizira svoj razvoj na dobro svojih građana i cijele Crne Gore”, naveo je Đukanović u čestitki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milutin
Gost
Milutin

Jeste, plastično more 🤣🤣🤣

Rozaj
Gost
Rozaj

Pozdrav dobri nas predsjednice..!

Milutin
Gost
Milutin

Evo i on tebe pozdravlja 🤣🤣🤣

Kotor66
Gost
Kotor66

Opstinske politike a drzava ih omalovazavala.

Hercegovac
Gost
Hercegovac

Da zahvaljujuci sto tamo nije DPS na vlast

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Dobro dosa vazda predsednice u H. Novi srpski Crnogorski grad.

Send this to a friend