Politika

Đukanović i Bramerc: Crna Gora odgovoran partner, nepretka nema bez istine i humanosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je glavnog tužioca Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale Serža Bramerca koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović iskazao je zadovoljstvo posvećenošću Međunarodnog rezidualnog mehanizma i glavnog tužioca Bramerca Regionu i Crnoj Gori uz uvjerenje da će dobra saradnja biti nastavljena i unaprijeđena, što potvrđuje i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Kancelarije Mehanizma i našeg Vrhovnog državnog tužilaštva. Uspjehu zajedničke misije, kako je kazao Đukanović, doprinijeće dostupnost baze podataka Međunarodnog tužilaštva domaćim tužilačkim organima, kao i program obuke koji je predviđen Memorandumom.

Crna Gora, iako najmanje pogođena zemlja regiona ratnim dešavanjima, odgovoran je i posvećen partner međunarodne zajednice i njenih tužilačkih organa, što potvrđuje i učešće u okviru regionalnog projekta “Jačanje regionalne saradnje na planu procesuiranja ratnih zločina i potrage za nestalim licima“, istakao je predsjednik napominjući da je napredak Regiona izvjestan jedino ako na krajnje odgovoran način, bez politizacije, i isključivo uz dimenziju humanosti zaključimo stranice iz prošlosti.

“Naše je uvjerenje da dok ne ustanovimo istinu i ne stvorimo uslove za izvinjenje, ne možemo zamisliti istinsku evropsku platformu,“ dodao je Đukanović.

On je poručio da je Crna Gora, uz odgovornost prema Mehanizmu i Berlinskom procesu, čvrsto posvećena saradnji u pogledu otkrivanja sudbine nestalih lica i procesuiranja onih građana koji su učestvovali u ratnim zločinima, kao važnim pitanjem za našu budućnost.

Glavni tužilac  Serž Bramerc, priliku za susret sa predsjednikom Đukanovićem ocijenio je izrazom posvećenosti Crne Gore obostrano korisnoj saradnji. Bramerc je istovremeno iskazao zabrinutost padom kvaliteta saradnje u regionu, napominjući da je Crna Gora u tom kontekstu najotvorenija i  najkooperativnija, o čemu je informisao i međunarodne partnere.

Dodatno unaprijeđena saradnja Crne Gore i Mehanizma pozitivno je prihvaćena od strane glavnih međunarodnih partnera, a zajednički rad će se povoljno odraziti na pregovaračko poglavlje 23. Dobra komunikacija sa našim državnim tužilaštvom, intenzivirana je u protekle dvije godine, istakao je Bramerc, a danas potpisani Memorandum, će podići saradnju u tehničkom i operativnom dijelu na kvalitativno viši nivo i poboljšati rezultate.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu i na globalnom planu. Ukazano je na potrebu sagledavanja političkog aspekta aktuelnih procesa i prepoznavanja retrogradnih politika od strane međunarodne zajednice kako bi se spriječilo ponavljanje grešaka iz nedavne prošlosti i ostvarila evropska budućnost Regiona.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bla
Gost
bla

hahahahahhahhahahhahahahahhaahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahaahahhahaa

Vaka
Gost
Vaka

Dosa je za kovertu kod ovoga nistavila.

crnogorac
Gost
crnogorac

Kakva istina i humanost kod predsjednika?

dejo
Gost
dejo

jel bramec poljubio dona u ruku cuje se da ce milo da primi i austiskog preshjednika kako se ono zove nek me neko podshjeti

Joo
Gost
Joo

srbijanske novine o ovom susretu pisu da……kako im je “ugledni” crnogorski politicar odgovorno javio, radi se o Medojevicu 😂😂😂……da je Bramerc dosao u CG da kaze Milu da istog momenta da otkaz na mesto predsednika….😂😂…….e srbijanci kukala vam tupa majka….pa vise nemate pojma gde udarate….opsednuti sa CG i “srbijanskim morem”……jos im Medojevic, covek koji je pokusao da odradi teroristicki akt… Više »

Drezik
Gost
Drezik

Dosa najveci krvnik srpskoga roda…

negroblack
Gost
negroblack

Btamerce, vodi mila kući kada ti je dobar

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Najbolju saradnju ce milo ostvarit ako se odmah preda bez pruzanja otpora.

Joo
Gost
Joo

Cus….a podrzavao si DF-ovce dok su se junacine krili u skupstini…….

Migo polaznik
Gost
Migo polaznik

Poslali Bramerca da ispita stvar?

Pol
Gost
Pol

Istine i humanosti!Rece li ne rece

Neko treci
Gost
Neko treci

Ovaj Bramerc očigledno ne zna s kim ima posla…

Matriks
Gost
Matriks

Svudje cijenjen nas predsjednik.

Dusan
Gost
Dusan

Zivis u matriksu..

Dusan
Gost
Dusan

Hahahahahaha,uh mene stomak me zabolje..

Send this to a friend