Politika

Đukanović i Riker saglasni: Pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti preselilo se sa vjerskog na politički teren

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.

Riker je uz zadovoljstvo zbog prilike da se sretne sa predsjednikom, prenio Đukanoviću pozdrave državnog sekretara SAD Majka Pompea, ističući da je region ZB u njegovom  fokusu i pod pažnjom Stejt Departmenta.

Predsjednik Đukanović je zahvalio za kontinuiranu podršku SAD-a Crnoj Gori i regionu, ukazujući na značaj stalnog dijaloga i partnerstva.

I u tom kontekstu, predsjednik je detaljno informisao pomoćnika državnog sekretara o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ističući da je riječ o Zakonu koji učvršćuje slobodu vjeroispovijesti i jedan od osnovnih ustavnih principa odvojenosti crkve i države.

“Ovo pitanje se bez sumnje preselilo sa vjerskog na politički teren”, kazao je Đukanović i naglasio da je riječ o manipulaciji vjerskim osjećanjima ljudi, protestima protiv nepostojeće namjere države da otme nešto što im i ne pripada.

Država je odlučna da istraje u odbrani građanskih, multietničkih vrijednosti  evropske Crne Gore, kazao je on.

Visoki zvaničnik Stejt Departmenta zahvalio je Đukanoviću na detaljnoj informaciji i  kazao da jeste uočljivo da je ovo pitanje sa područja vjerskog prešlo na političko i ekonomsko. Naglasio je da je važno imati dijalog i pokazati fleksibilnost i kreativnost. On je takođe potvrdio namjeru SAD-a da pojača podršku Crnoj Gori u borbi protiv dezinformacija.

M.D. 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Sramota je da Opština Budva osam mjeseci drži pod blokadom firmu predsjednika države jer nije platila porez za zemljišni kompleks od dva hektara u podnožju brda Košljun

lijevo pa desno
Gost
lijevo pa desno

Milo Rikeru priča da je jedan od osnovnih ustavnih principa odvojenosti crkve i države, a za Frans pres kaže da je Crnoj Gori potrebno da ima sopstvenu pravoslavnu crkvu???

Duško Bolt
Gost
Duško Bolt

To što nas je Tramp ćuškao mi smo shvatili kao snažnu poruku da se malo trgnemo i na tome smo mu beskrajno zahvalni!

Ravnopravan
Gost
Ravnopravan

Pa sta i ako se preseli na politicki teren? Kako sijes – tako i žanješ..

Ravnopravan
Gost
Ravnopravan

Politika se umijesala u vjeru i sad je samo pitanje reciprociteteta

Zvrko
Gost
Zvrko

Meni se čini i da se CDM preselio sa pozicije jednog normalnog portala na poziciju režimskog. Ima toliko tekstova o dotičnom gospodinu, koje ovje nikada ne vidim? Zašto CDMu?
Pardon

Adžić
Gost
Adžić

Zašto tako očajnički brani “nepostojeće namjere države da otme nešto što im i ne pripada.”?

glibo u majbah
Gost
glibo u majbah

Što nas više ćuškate sve ste nam miliji. Majka bila, majka mila.

Boća
Gost
Boća

Tako i treba,ponekima današnji dan postade “crni petak”

Send this to a friend