Politika

Đukanović izjavio saučešće Trampu, Štajnmajeru, Elizabeti II i kraljevima Filipu i Viljem-Aleksanderu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegrame saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, kraljici Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeti II, predsjedniku Njemačke Franku Valter Štajnmajeru, kralju Filipu od Belgije i kralju Holandije Viljem-Aleksanderu povodom više hiljada žrtava u tim zemljama izazvanih pandemijom koronavirusa COVID-19, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

“Predsjednik je naglasio da se cijeli svijet danas suočava sa najozbiljnijom globalnom zdravstvenom krizom u novijoj istoriji, te da su naša društva i najviše vrijednosti evropskog i euroatlantskog zajedništva na kojima temeljimo razvoj nalaze pred najtežim ispitom za koji je potreban zajednički odgovor”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio za pomoć i podršku našoj zemlji koja nije izostala ni u ovakvim okolnostima, koju će Crna Gora, kako je istakao, kao prijatelj i saveznik znati da pamti i da cijeni.

“Neophodnost i potreba za solidarnošću i podjelom odgovornosti na svim nivoima društva, države i svijeta nikada nijesu bile jače i vidljivije i nesumnjivo da samo združenim snagama možemo pobijediti krizu sa kojom smo suočeni, ključna je poruka upućena svjetskim liderima čije zemlje, nažalost, ovih dana bilježe ogromne ljudske žrtve”, poručio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Apaurin
Gost
Apaurin

Diko nasa, da nije tebe, ko zna kako bi prosli s koronom, ti si ponos Crne Gore, ti si pravi suveren, drzavnik koji cvrsto stoji i sigurnim korakom nas vodi u svijetlu buducnost, u nove pobjede, neka pricaju sto oce, znam da ces nam pomoci mnogo vise nego Vucic u srbiju, on je za tebe diletant. E viva lider Montenegro… Više »

LukaPg
Gost
LukaPg

Blago namaaa u dom taha taha

Mauro
Gost
Mauro

Jel tebi pomazu ili odmazdu ti apaurini, (za smirenje)

Mornar
Gost
Mornar

Milo pravi drzavnik..👍

Stara
Gost
Stara

Svaka cast presjednice.ovsko rade dobri ljudi.zivio.

LukaPg
Gost
LukaPg

Pise se predsjednice sa d! Gledaj ove casove na rtcg za osnovce

IstocnoOdZapada
Gost
IstocnoOdZapada

A Srbiji nista?

SRK
Gost
SRK

Najbolji,najpametniji,najljepši,a naš!!! Živio nam predśedniče!

Enigma
Gost
Enigma

Tako je Presjedniče samo šalji i ostani Doma 🇲🇪

Huver
Gost
Huver

Reci mu ti, da se slucajno ne zarazi

pIPIN MALI
Gost
pIPIN MALI

Presjedniče u podgorici je uvijek bio red kad se ode na pokajanje da se u svim kapelama svima izjave saučešća. Takvi običaj je skoro u cijeloj Crnij Gori đe postoje kapele. Zašto onda preskakati Iran koji ima isto žrtava preko tri hiljade. Jeste da mnogi ne vole njihov režim ali narod je narod i zaslužuje izraže žaljenja.

Betoven
Gost
Betoven

Pa Iran nije saveznik. Trebao je onda izjaviti cijeloj planeti.

pIPIN MALI
Gost
pIPIN MALI

Radi se o zemljama koje imaju veliki broj žrtava , u hiljadama. A ovdje je riječ o crnogorskoj ali i državničkoj pristojnosti koju mnogi znaju.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

trebaju se ugledati ns crnu goru u kojoj je ispod 1% stopa mortaliteta od virusa. kod njih je ta stopa oko 10%

Morpheus
Gost
Morpheus

A kako to da se ugledaju genije

Send this to a friend