Politika

Đukanović iznenadio Amfilohija, zapanjio ga izjavom

Mitropolit Amfilohije (Foto: MCP)

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je da je zapanjen izjavom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj je rekao da će “raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve”.

<<<Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu<<<

Đukanović je juče u Nkšiću rekao da Srpska pravoslavna crkva pokušava da čuva infrastrukturu Velike Srbije u Crnoj Gori i poručuje da će raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidjelo se to nekome ili ne. Đukanović je naglasio da neće dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod diktatom jedne vjerske organizacije koja predstavlja relikt prošlosti, jer ne može da shvati da je to vrijeme odavno prošlo.

Mitroplit crnogorsko primorski Amfilohije kaže zapanjen je izjavom crnogorskog pedsjednika.

“Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsjednika Crne Gore, čovjeka koji je nasljednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista. S druge strane, on prigovara kako neće crkva da se miješa u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu. To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu”, rekao je mitropolit Amfilohije za RTS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
no1
Gost
no1

Crnogorska Crkva je uvjek bila Autokefalna, htjeli ili ne htjeli da priznate to je tako. Nebitno je potpuno jeli Predsjednik bilo koje države Ateista. Dužnost svakog Predsjednika jedne države je ta da se svojoj državi ne čini nepravda, i ako je postojala nekad da se ta nepravda ispravi. Čuš veli ATEISTA da odlučuje. Ne no ćemo tebe pitat što ćemo… Više »

Marko
Gost
Marko

Da se bavio više vjerom u boga, a manje politikom ovakve izjave nebi ni bilo. Vidjeli smo kako je prošla reprezentacija zbog srpskog nacionalizma. Nemamo drugih opcija nego stvarati sve svoje i jasno se ograditi od svih srpskih fašista i nacional-šovinista i to u svim sferama života. Još jedna borba za državu i mora se izboriti do kraja.

Sakib
Gost
Sakib

Da li je dozvoljeno da se neko ko je rodjen na zabjelo ili u tolose izjasni da je po nacionalnosti srbin, i da li je dozvoljeno da se neko ko je rodjen ispod ljubovica ili na karabusko polje izjasni da je bosnjak ?

Zoran
Gost
Zoran

Napravite drzavu ali sta vam smetaju Srbi tj . Smeta vam đed i prađed. Pa imate i crkvu i Dadaića i šta je problem sa adventistima katolicima i srpskim pravoslavcima
Brinite svoju brigu.

tschugo
Gost
tschugo

odkako pratim CDM portal primjecujem smo jednostranu,jedno partijsku,visegodisnju podjelu,visegodisnju mrznju ,,mozda bez evropskih demokratija,a u ime demokratskih i samo podjele i mrznja,kao naprimjer u svakodne´vnomi sportskom suzivot,zast?

Mne-Mne
Gost
Mne-Mne

jel ti to o spc?

Joo
Gost
Joo

a koji drugi portal prtis gde nije isto…..ili navedi jedne srbijanske novine i portal gde se mrznja prema CG ne sipa tonama svaki dan……..

tschugo
Gost
tschugo

naravno da pratim i sve portale iz eks jugoslavije,jer sam jugonostalgicar

4 C
Gost
4 C

Kolicina mrznje, lazi, propagande, fake news-a koja ozbiljno pocinje da dobija sve elemente specijalnog rata koji se vodi iz vecine medija iz Srbije prema Crnoj Gori je u najmanju ruku – nevjerovatna ! Svake godine pred pocetak sezone pocnu clanci o ajkulama, prljavstini, skupoci, o ovome o onome i mililon raznih drugih lazi o Crnoj Gori . Pa onda otrovne… Više »

Cg-NK
Gost
Cg-NK

Ja sam ateista ali ja ću se krstiti u CPC jer je to naša dukljanska crkva i ne priznajemo svetog Savu i zločinca Amfilohiju. Mi crnogorci smo antički narod mi smo dukljani i zecani i rimljani, i moramo protiv ovih Srba da se branimo ili će nas genocidat opet ka 1918.

CG-Nk
Gost
CG-Nk

Prvo nas su Nemanjici genocidali i popravoslavljali, pa onda Karadjordjevici nas genocidali i pravili posrbice. Moramo sa bracom Amerikancima i saveznicima Albancima i Hrvatima da im stanemo na put jednom za vazda!!

4 C
Gost
4 C

Sto se kao cudis i krstis kad ces upravo TI biti poglavar CPC ! To je davno dogovoreno.

Bole
Gost
Bole

Moj zastranjeni Amfilohije, ne kunu i proklinju svi one sa kojima se ne slazu.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Kad se bude obnovila CPC.,ja idem prvi da proslavim..Prekrstiću se ka pravi DPSovac mislim Crnogorac..(bio sam i nekad Srbin)jer DPS je isto ka’ vjera.. mijenjaš se ka’ čovjek. ..A što se tiče tebe Veliki proroče Amfilohije..nije mi te ža’ ..zaslužio si ti to davno da seliš zajedno sa Svetom i prije njega davno..Nego polako..A ‘zapanjio’ te ..Veliš to ozbiljno!?..ajde tamo… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Odzvonilo svetosavskoj sekti.

Srele
Gost
Srele

Jel će to Milo da je uništi u tvoje ime? Lol.

CrnogoracSrbin
Gost
CrnogoracSrbin

Sveti Sava crveno slovo u kalendaru Crnojevića

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Hahahahahahaha…kakav kalendar Crnojevića?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crna Gora – crkveni kalendar Djurdja Crnojevica. Ako nijesi znao prva cirilicna stamparija na balkanu bila u Crnoj Gori dje su stampali Svetosavski Kalendar 1494 g.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nemoj da te ko čuje jadan ne bio. Sveti Sava je izmišljena ličnost a kalendare o kojima ti pričaš štampa svetosavska sekta spc.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crna Gora pa prije si ti izmisljena licnost, praznoglavce

Gile
Gost
Gile

Amfiii,miran.Budi miran i ponizan kao u bg kad pođeš…

Autohtoni srbin
Gost
Autohtoni srbin

Šta bre ovaj taliban tzv qmfilohije non stop soli neku lažnu propagandu. Ovog i sve druge svetosavske teroriste treba obraditi po receptu GUANTANAMO pa da se smire jednom zauvek. Boli njega ona stvar za tzv spc, njega brine isključivo “njeno” imanje i zato se na sve četiri grebe da bi to postigao. On je bre obični kriminalac i ruski plačenik… Više »

Stedim
Gost
Stedim

Reklo bi se da se ovaj pop nije previse uzbudio zbog pressednikove elaboracije crkvenog pitanja u gradjanskoj drzavi !

Neodlucan
Gost
Neodlucan

Pitam se dali trebamo da vodimo i mozemo li da dobijemo ovu bitku.ajde razumijem da smo trebali da za nasu Crnu Goru da izborimo drzavu,jezik i himnu,ali ovo sad da moze da dodje do toga da udari brat na brata,komsija na komsiju.ne znam.sta ce biti sa nama ako nedobijemo ovu bitku koju nasi celnici traze od nas.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kad je sloboda u pitanju, naši prađedovi nijesu bili neodlučni, nećemo ni mi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crnogorac ajde svima reci sta imas zajednicko sa tvojim pradjedovima.

kn
Gost
kn

Nikad Crnogorci nijesu voljeli da koriste nesto tudje.Jos manje vole da nesto sto je nesporno vjekovima njihovo neko drugi svojata i hoce da otme .Braco nasa draga ostavite nam nase hramoe da u njih mirno dolazimo a da nas tamo niko ne proklinje. Nasa vjera je pravoslavlje,a vasa.

Tajo
Gost
Tajo

Svi u CG su se davno profilisali u pogledu toga ko su i sta su i kojoj crkvi ili dzamiji pripadaju. Ovo je referendum samo za drpspvce. Kako ce se oni sad izjasnjavati. Niko u CG nije na muku ka sto su oni. Kace sliku Manastira Ostrog na zid i po kolima, a sad oce tajo da ih natjera da… Više »

Miliarda samac
Gost
Miliarda samac

Treba se maći i od islama.

Miliarda samac
Gost
Miliarda samac

Blagosiljaj me anfilohije sutra idem na kontrolu da ostanem na jednu tabletu a posle nina jednu.

Miliarda samac
Gost
Miliarda samac

Treba se maći od srba. Videlo se po utakmici sa kosovom. Srbijanci sa pjace.

kn
Gost
kn

Nema je sto on stvarat ona davno stvorena samo jo da se zove nasom kao sto je vazda bilo prije 1918 . Pa sam Amfilohije je nedavno govorio da ovo nije srpska crkva u Crnoj Gori ,sto bi sad ,mislio je da ce ubijedit crnogorce u to a radit po nahodjenju iz Beograda

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

U cijoj crkvi je krsten Ristov otac? U Srpskoj nije sigurno.
U cijoj crkvi je krsten Aleksandar Karadjordjevic dok je borsvio u ujcevini na Cetinju? U Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. To je istina, slobodno provjerite.
A ti nesrecnici su tu istu crkvu IZBRISALI. No, narod pamti, a Bog sve vidi. Zivjela CPC!

Vizantion
Gost
Vizantion

A čiji je svetac Sv. Vasilije slava mu i milost ?

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Očekivana reakcija je već danas tu <3 Hvala ti Milo za jučerašnju izjavu "Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu" i ovakvu, izazvanu reakciju 🙂 🙂 🙂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Može li mi neko reć, je li tačno da su danas igrali Srbi sa Kosovom u rukometu.

Planinar
Gost
Planinar

Ne,igrali su Ukrajinci preksinoć s njima,vjerovatno te je prevario rezultat od 5-0 koji izdaleka podsjeća na rukometni.

Bjezi
Gost
Bjezi

Jubilarni 260 komentar! Odose botovi na pauzu! Uzese po 10 eura, vala zasluzili su! Hahahahahahahaha e zaostale li sredine, kuku nama s vama!

Planinar
Gost
Planinar

Koliko si ti uzeo za brojanje komentara? Jednog žele zeku i kinder jaje?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Toliko ste devastirali jesik..da me SRAMOTA ..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mijesa

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vrijeme

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Čojek

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Presjednik

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Opreme,kako da te prepoznamo 15-og? Za Rista znam,on će doći u džipu njemačke marke.Nećeš valjda i ti doći u autu,daleko se kazalo(pu,pu,pu) njemačke proizvodnje?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmeze, gledamo se 15-og. Nadam se samo da nećeš viriti negdje iz žbuna, nego da ćeš doći da vidiš koliko će doći vjernog naroda.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Opreme,eto divnog povoda da napravite oproštajnu žurku,razdužite mantije i kud koji.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmez, možda se tvojoj vjerskoj organizaciji organizuju žurke, u Mitropoliji će 15-og biti Sabor. A što se tiče opraštanja, to na ovim prostorima pokušavaju već 800 godina, pa svi odoše, a mi ostasmo. Ni prvo ni poslednje iskušenje.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Opreme,red bi bio da pozovete nekog iz turske ambasade,ipak su vam oni obnavljali i gasili crkvu,postavljali poslušne i lojalne patrijarhe.Čak vam je i sultan Mahmud II kreirao trobojnu zastavu 1838.g. kojom se dičite.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmeze, ne bi ti svom nicku dodao aga da nemaš veze sa Turcima. Sačuvali smo mi crkvu od Turaka, sačuvaćemo i od vas.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Ajde ljudi, nema potrebe upadat u diskusiju sa operem dobro e je liko potpuno ispranoga mozga…..najdjelotvorinije ga je ignorisat 😉

CrnogoracSuSrbi
Gost
CrnogoracSuSrbi

FreeMontenegro – Dokazite nam da crnogorci nijesu Srbi dajem ti 1000eur

Goran
Gost
Goran

Nije lepo da se braća komunisti svađaju oko crkve i ovako će ta religija da traje do sledećih izbora pa onda jovo nanovo…

CG4Nahije
Gost
CG4Nahije

Rekoh ja da se Vladika trebao dogovorit sa Milom i prepisat drzavi svu ogromnu zemlju koju posjeduje crkva izuzev objekata i sve bi proslo bez ovoga. Drzava je drzava i svidjelo se to kome ili ne crkva je treba postovat i molit se za vlast jer je svaka vlast po volji Bozijoj.

Ironija
Gost
Ironija

E ti pitaj Boga da glasa za tebe onda

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Nahijo, e, bogomi, nece proci bez VRACANJA OBJEKATA, I TO DA IH PRVO VRATE U PRVOBITNO STANJE DA MAM SE POTOMVI NE SMIJU NOVOPECENIM.MILODEVIM KONACIMA PO CRNOJ GORI.

Vizantion
Gost
Vizantion

S bezboznikom da se dogovara o crkvi ?

Joo
Gost
Joo

Ne Amfi nindzo….on vraca ono sto si ti i tvoji ukrali i pljackate svaki dan……osladili vam se milioni eura koje koferima svako malo prenosite u Srbistan…..jedino vam za pljacku valja CG…..

Valentina
Gost
Valentina

Plakala bih da sam majka ili sestra tebi I svima koji misle kao ti. Jadna je Crna Gora sa vama.

Ironija
Gost
Ironija

Tesko je tebi kad mislis da ti je najveci rang to sto si necija sestra ili majka.

Valentina
Gost
Valentina

Tebe bolje da majka nije radjala, jer ti ne znas ni definiciju majke u zivotu ( bacila te ako ne sto drugo) kako ces tek znati sta je Crkva Bozija. Ali neznalice u komentarima dominiraju. E lele Crna Goro, sacuvaj nas Boze, sveti Vasilije I Petre cetinjski od zla domacega!!!

Joo
Gost
Joo

@Valentina…..p.s……sacuvaj boze narod i drzavu od takvih “majki” kao ti koje stoje u red i cekaju da ih ljudi koji posteno rade izdrzavaju zato sto redovno sire noge…….aj sad opici moralna gromado “hriscanska”, vidi se da ti je Amfi heroj…..kunes kao on……fuj

Crna Gora
Gost
Crna Gora

…Plači mala, plači, osto sam na rači…

Joo
Gost
Joo

@Valentina……pa kmeci srbijanko….ko ti brani…..imas i za sta plakati nad sudbinom Srbistana…..crne rupe Evrope….placi, placi…….

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Vidi valentina, s takvim rezonovanjima najbolje da places i ne tulis ga po vas bijeli dan lutko 😉

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Sta prica ovaj uvezeni i kome ja ga nikad nista nijesam razumio no njemu je lako kad ima rezervnu drzavu izmedju koso va i vojvodine…
trt-oprem po 5 puta za sad UKRAJINA

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Kako ga nista ne razumes, a vidim sve komentare pises na cistom srpskom.verovatno i srpski govoris.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milojka, vraćeš li se to na maternju ekavicu, da ne zabaguješ kad se vrneš u Kuršumliju?

Trt milojka
Gost
Trt milojka

O matari podgoricane, isto ka i ti, govorim i jedno i drugo, oboje ti je cisti srpski.a to je onaj jezik na kojem odlicno pises komentare.

Anonimus
Gost
Anonimus

Milojka breeee, di ti se denula ćirilicaaaa?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Milojka, nije naša ekavica nikad bila. U tvom “čistom srpskom” ima više od 3 hiljade turskih riječi. No što ti o jeziku znaš. Vuk ga je prije 150 godina potpuno promijenio. Uveo je 5 novih slova. Najveći probjem vam je bilo slovo “J”. Vidim da ga neki vaši još nijesu savladali.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Stari, pinavljam ti i ekavica i ijekavica je srpski, tim jezikom govorim a vidim i ti.a sto se tice reci u srpskom ih ima i iz engleskog, nemackog…..vidis da nam za komunikaciju ne treba tumac.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Pošto sam primijetio da Oprem reaguje na negativne komentare o vladici N.Velimiroviću,evo par citata koji su ga preporučili za nosioca Gvozdenog krsta(1934.) .Jevreje je vidio kao “zadahnute smradnim duhom Sastane” a Hitlera kao “svetitelja,genija i heroja” koji je “kao prost zanatlija uvidio da je nacionalizam bez vjere anomalija”…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmez, Vladika Nikolaj je dobio odlikovanje za sređivanje njemačkoj vojnog groblja u Bitolju, ali su ga i pored toga tokom II svj.rata Njemci zatvorili u logor Dahau.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, ne zaboravi da napišeš da je Sv. Nikolaj za Hitlera rekao da je : “Najveći sin toga vremena, ravan Sv.Savi”. I tačno je da je završio u logoru.

Ljuta
Gost
Ljuta

I bio bi da se nije zajeba i napao crnu goru i rusiju

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

To je rekao 1934., govoreći o hrišćanskom nacionalizmu, mada ima i njegovo pismo u kome objašnjava šta je time htio da kaže, ali to naravno svi ,,zaborave” da spomenu.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Opreme,ja citiram a ti ništa.Velimirović kada je blagosiljao Zbor Dimitrija Ljotića(njemačkog saradnika) blagoglagoljio je o njemu kao “političaru s krstom” i “ideologu hrišćanskog nacionalizma”.Čemu ovakve pohvale?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmez, pa napiši da je Vladika Nikolaj podržao demonstracije 27.marta 1941, da je pored svega završio u kućnom pritvoru od strane Njemaca, da je bio u Dahau i da su ga 1945. SAD primile da živi u njihovoj zemlji. Takođe napiši da je jevrejska djevojčica Ela Trifunović svjedočila da je Vladika nju i njenu porodicu tokom rata skrivao u manastiru.… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

istina je i da je iz Dahaua izašao živ i zdrav i da je među rijetkima koji je malko dobio na kilaži i da je tamo uživao posebne povlastice živjeći u kući izdvojenoj iz baraka da je čak imao i poslugu….

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fileopg, ti si vjerovatno prvi čovjek na zemljinoj kugli, koji je napisao da je neko u logoru dobio na kilaži.

FENIKS
Gost
FENIKS

OPA I U BITOLJ STE DOŠLI ŠTA RADI SRPSKI POP U MAKEDONIJI. VJEROVATNO IH HOĆE OKUPIRAT KA I SVE NARODE REDOM

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, izvini što ovako pišem, ali da bi se znale neke stvari mora da se ide u školu i da se nešto čita. Skandiranjem Eviva ne može da nadomjesti nedostatak znanja.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nemojte ga napadati, on je svetac.

FENIKS
Gost
FENIKS

VAS NAMJESNIK OKUPATORSKI IZNENADEN KAKO MILO SE MIJESA U CRKVENA PITANJA
VALJDA CE IVANJCIMA-OKUPATORIMA DOZVOLIT DA TRUJU NJEGOV NAROD LAZIMA,PODVALAMA,FALSIFIKATIMA DOSAO JE KRAJ ZLOCINU SPC PROTIV CRNOGORSKOG NARODA

FENIKS
Gost
FENIKS

KOLIKO STE VI IZ SPC SIROMASNI ARGUMENTIMA SE VIDI KAD UZIMATE U SVOJU KORIST SPOMINJANJE K.NIKOLE
A HTJELI STE GA UBITI

Bimbo
Gost
Bimbo

Tako i treba u ovu pustu zemlju otmite sve i unistite..Izgubi smo drzavu i suverenitet 2006 a stoce nam sto sad,sve je rasprodato nije ostalo nista samo sto imamo ono sto nikoga ne interesuje

ND
Gost
ND

Izgubili državu 2006.?

Ljuta
Gost
Ljuta

Izgubili drzavu a dobili DPS OKG

Anonimus
Gost
Anonimus

Tebi izgubljeno, Crnogorcima nadjeno. OKG je sada u Srbiju….

Sasvasko
Gost
Sasvasko

Bogomi ces se lepi sad dobro zamislit

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Evo jedna pitalica za Oprema a ona glasi- “Kada je izgovorim više je nema”.Šta je odgovor Opreme?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije teško, no ti Oprem ima druge brige. Ističe im angažman u Crnoj Gori. Sada moraju tražit pošteni oosao ili nazad u južnu Srbiju. Do sad su svi pročitali i viđeli da je srpska crkva ušla u Crnu Goru sa okupacijom 1918-e. Uništi ih internet i mogućnost da svi pogledaju stara dokumenta.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanune, kada je osnovana CPC?

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Trt oprem trt oprem…….trt oprem gledaj ti srbijansku crkvu ostavi ti svetu CPC!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sale, znaš li ti kada je osnovana, kako ti kažeš sveta CPC?

Ssśal😀e
Gost
Ssśal😀e

Prije tvoje 33 *5 godine pa racinaj

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sale, zašto ti je problem da napišeš godinu kada je dobila autokefalnost?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, 5-6 puta sam ti pišem i neću više. Crkva se ne osniva. Prvi Crnogorsku crkvu pominje (da sam ja pročitao) Rade Tomov. Ne znam da li ko prije. Autokefalna je bila jer nije zavisila ni od koga. Tomos nije mogla imat jer se davao u Stanbolu, a sa njima smo bili u ratu.

Samousaglašen
Gost
Samousaglašen

Sava Petrović se samoproglasio glavarom crkve! Poslije su to ostavljali u amanet sinovcima! Tako se to radi u autokefalnoj crkvi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kako se Sava Petrović samoproglasio glavarem crkve, kada ga je rukopoložio srpski patrijarh Mojsije i tom prilikom dobio titulu Mitropolita Skenderijsko-primorskog.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Srpska crkva je dobila autokefalnost 1219, ruska 988, gruzijska 483, rumunska 1872, bugarska 919…Kada je CPC dobila autokefalnost i ko je njen prvi Vladika?

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Aooo, crkva Svetog Save nije autokefalna, nije ptiznata. O cemu ovaj Oprem…?

NVOCPC s tendom
Gost
NVOCPC s tendom

CPC je proglašena na livadi, na Lučin dan 1993, a vladiku CPC Antonija su rukopoložili tri episkopa cetinjska: Kazamanović, Huter i Marcano! Tek 17 decembra 2000. registrovana je kao NVO! Činjenice, dudukljanski neprijatelj!

Ljuta
Gost
Ljuta

Koja to?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, ja ostajem ko sam i sta sam, nisam od onih koji su 10-ak godina davali priloge za Hram Mitropolije pa posle pričali protiv nje ili od onih koji su 1992.glasali za zajednicu sa Srbijom, a 2006. za samostalnu Crnu Goru. Postoje ljudi koji se ne upravljaju po tome kako vjetar duva.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pekmezu i age i begovi su mislili da je nema, pa oni prođoše a SPC osta.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Okupatora, Spc

Riki Mirotočivi
Gost
Riki Mirotočivi

VRATITE KRALJEVINU,pa USTAVOM RIJEŠITE,ionako se RIKI poziva stalno na PETROVIĆE!

Pgtg
Gost
Pgtg

Blago vama ljudi kad imate vremena za ovoliko mrznje prema jednom narodu,bilo kom…. Vjerovatno su u piganju osim niskog nivoa intelekta i jaki kompleksi,tesko je kad znas da si nikakav(ispao)…mora se cwljade na nesto(nekoga) vadit,a jos ako mu neko i pomogne i da mu ideju,eto ti prica citava. Licno mi je zao svakog covjeka koji u ovome vidi priliku da… Više »

winston
Gost
winston

Pgtg, pročita li Tarabiće ?

Pgtg
Gost
Pgtg

😀 kad dodje do toga i ti ces bit bivsi

Ljuma
Gost
Ljuma

Srecno Crnogorci vratimo oteto,sve cemo vratiti nasem crnogorskom narodu.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Svadjaju se dva druga preko novina.

Spartanac
Gost
Spartanac

Dodjite u Vasojevice da ih preuzmete dodjite na čelu sa Mirasem!Cekamo vas rado a onda ćete da vidite kako ćete da prodjete!Probao je jednom Miras da dodje pa nije mogao dalje od ribarevina!Uprite sad jedva vas čekamo!!!!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Spartanac, ne zanosi se, doci ce ti po Zakonu. I to ce biti pravedno i posteno.

Spartanac
Gost
Spartanac

Izvolite probajte zna se ko je napravio manastir Djurdjevi Stupovi i nema te sile koja ga može oduzet SPC slobodno neka probaju bilo koju crkvu u Vasojevice da uzmu mislite da će policija da udari na svoj narod i svoju crkvu varate se!

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Spartanac, iduce godine se javi Portalu…

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Cuvaj da ti se zelje ne ostvare.

Spartanac
Gost
Spartanac

Neće i ne mogu mi znamo ko smo i sta smo i koja smo vjera za razliku od drugih!

Arg
Gost
Arg

Doci cemo Cedo,ne brini

Spartanac
Gost
Spartanac

Dodji čekamo te ali će te vi doc malo sjutra!Ko sto ste vazda junaci!

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

A sto se ti zoves Spartanac? Cuo si da je Evgenij Markov davno napisao knjigu o Crnogorcima koja se zove “Slovenska Sparta”. To je ona knniga ciji naslov su srbi prilagodili sebi pa Crnu Goru nazvali “Srpskom” Spartom” 😂.
Eto, jos jedan plagijat srpski. No, trpimo jer laz mora proklizati.

Masan
Gost
Masan

Polako Spartanac , neznas ti izgleda sto je drzava. Bolje da je ne probas.

Spartanac
Gost
Spartanac

Oce policija će da udari na svoj narod a devedeset posto te policije su vjernici SPC!Provjereno!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Spartanac, dok čekaš pročitaj ponešto, pronađi stara dokumenta ruska, srpska, vaseljenska… u svima piše CRNOGORSKA AUTOKEFALNA CRKVA. Pa kad to shvatiš, prvi ćeš “preuzet” crnogorske crkve od okupatora. Čitaj, samo čitaj.

Bimbo
Gost
Bimbo

Ahaaaaa bog vam pomoga Vasojevici su vazda bili pravi Crnogorci koima je Srbska krv tekla venama…Ovaj buckuris nikad ne znas stasu Dukljani pa Zecani pa Brdjani evo sad Monte Backovci

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bimbo, ako se bude dijelila kakva nagrada za najnepismenijeg na prtalu, niko ti je uzet ne može. Vidim da ono “J” još nijesi savladao. Čitaj letko nešto, neka ti politika.

Fileopg
Gost
Fileopg

ti nas sigurno junačino nećeš čekati čim se pozivaš na pleme…Vazda je bilo i kod nas i kod drugih naroda oko 10% izdajnika….

Spartanac
Gost
Spartanac

Samo ti izvoli dodji pa ćeš se uvjerit u naše junaštvo vi ste izdajnici koji su saradjivali sa italijanima i svim ostalim!!Dodji junačino sa Mirasem!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Risto, i ti nas zapanjuješ svako malo, da vidiš kako je to.😁

Eon
Gost
Eon

Mene zapanjilo kako vi 100 godina ne vracate oteto!

Fico
Gost
Fico

E moj NARODE,

FENIKS
Gost
FENIKS

Uzmi risto fataljisto koliko vas vole drugi narodi,onu snimku iz Ukrajine ili bijezanje vucica u potocarima vi ste nigdje.To je malo dalje od kraja svijeta

dagy
Gost
dagy

Vazda je narod crnogorski znao za vjeru i Boga kao i danas,izmedju mila i krsta biraju mila.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

ne no obojicu, oba su rodoljubi!

...
Gost
...

Nijesi ti , Risto, zapanjen, znas ti dobro svu istinu, ali se to ne idplati tvojoj politici.
Znas ti fobto da MORAS VRATIT OTETO. Vec si dovoljno stete napravio KOJA SE NIKAD NADOKNADIT NE MOZE!!!
Pusti ti zo foliranje i cupanje jos kojeg poena. Uzalud ti je! I neka je.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Eto, ovaj slučaj pokazuje da Rista nije toliko dobar političar koliko se smatra u javnosti. Da jeste, lako je mogao predvidjeti ovakav razvoj događaja i shodno tome reagovati tako što bi sam poradio na odvajanju od SPC i stvaranju autokefalne CPC. Ali očigledno ga je zanijela poslovična popovska mitomanija i želja za očuvanjem “velikosrpske infrastrukture”. Ništa onda, neko drugi će… Više »

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Uskoro ce istorijska nepravda ucinjena nad Crnogorcima 1918. godine biti ispravljena. Crna je Gora Crnogoraca!

nebojsa
Gost
nebojsa

,,И ако у овој земљи нема никакве друге народности до једине србске и никакве друге вјере до једине православне источне, то опет сваки иноплеменик и иновјерац може слободно живити и ону слободу и ону нашу домаћу правицу уживати како и сваки Црногорац и Брђанин што ужива.,,-clan 92 Danilovog zakonika iz 1855 godine stampan na Cetinju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nebojša, nećeš da provjeriš. To “srpske” je dopisao Medaković na štampanju Zakonika. Imaš originalni rukopis Danilovog zakonika. Sva vam je istorija falsifikat. Ne brukaj se no pronađi. Pogledaj i sliku “Kosovka devojka” koju je Predić prekopirao.

nebojsa
Gost
nebojsa

Vama je sve falsifikat sto vam ne odgovara.Ali dobro,jeli vam onda i ovo falsifikat>
Zakon o narodnijem skolama-Cetinje 2 februara 1907 godine
Члан 26.
У основној школи уче се ови предмети:1., наука хришћанска;
2., српска историја;3., српски језик;
Ako nismo Srbi zasto se onda u skolama za vrijeme vladavine knjaza Nikolea i prije uci srpski jezik a ne recimo crnogorski.Ili vam je i ovo falsifikat.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O Nebojša, Nebojša. Nikolino srbovanje i čekanje zajedničke krune nije sporno. Kad raščistiš sa Zakonikom, ukucaj “Letopis matice srpske” iz 1825 godine. Piše o pravoslavnim Slovenima na Balkanu. Čekaju te iznenađenja. Čitaj originale, pušti Wikipediju.

nebojsa
Gost
nebojsa

Mislis tvoje originale u rukopisu.Neka hvala.Citacu stampana izdanja iz kojih su citali knjaz Danilo i knjaz Nikola i tadasnji stanovnici Crne Gore,svi cisti Srbi i sve na srpskom jeziku,a kako to sve lijepo pise u tim zakonima.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nebojša, oni to znaju, ali kao bivši Srbi moraju da se dokazuju.

nebojsa
Gost
nebojsa

Ako si u pravu ,zasto onda nije knjaz Danilo i posle njega knjaz Nikola ispravili taj falsifikat nego su primjenjivali tako falsifikovani zakon.U te price o navodnom falsifikatu mogu samo da povjeruju ostrasceni i oni kojima logika nije jaca strana.

ND
Gost
ND

Na Cetinju i danas postoji originalna verzija istog!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I zakonik nije štampan na Cetinju nego u Novom Sadu.

nebojsa
Gost
nebojsa

Nije tacno.Osnovni primjerak je sacinjen na Cetinju,a dalje je stampan u Francuskojj,Poljskoj i Itaiji i to se lako moze provjeriti na vikipediji i takva vam je sva istina.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, Nebojša. Wikipedija je tvoj problem. Zakonik je napisan na Cetinju a štampan u Novom Sadu. Tamo je Medaković dodao Srbe u Zakonik. Imaš rukopis Zakonika. Već sam mislio da to svi znaju. Proba je Oprem to da proturi, pa je vidio da ne može.

nebojsa
Gost
nebojsa

Zakoni se ne primjenjuju u rukopisu vec u stampanom izdanju i u stampanom izdanju je navedeno da su zakoni stampani u Italiji,Francuskoj i Poljskoj i da su isti zakoni bili falsifikati ne bi dozvolili tadasnje vlastii suvereni u Crnoj Gori da se isti primjenjuju.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

O, Nebojsa, ma pusti vise tu srbofilsku skolu, procitaj ponesto sto nije od Garasanina i Vuka pa nadalje…

ND
Gost
ND

U originalnom tekstu Zakonika toga nema! Ubačeno je u tekst za one koji su štampani u Novom Sadu. Tako da ovo đožeš neđe drugo plasirati.

Obaveštajac
Gost
Obaveštajac

Počeo je ping pong jedan drugog hrane čekaćemo mirno i gradjanski rasplet mada ne treba uopste izlazit na izbore nek bude minimalna izlaznost!

NBA
Gost
NBA

TREBA TE DAVNO “ZAPANJITI” RISTO! GOS.DJUKANOVIC JE PRESJEDNIK NEZAVINE CRNE GORE, I NECES MU TI “DRZATI LEKCIJE”? DOSTA SMO VAS TRPJELI!

Tihi
Gost
Tihi

Jedina religija ove vlasti je novac.

Fileopg
Gost
Fileopg

jedina religija SPCa je novac zgrade i hoteli…

nick
Gost
nick

ne bio se plekat` u politiku

freeMNE
Gost
freeMNE

Zjedno ste tikve sadili moj pukovnice.Sta bi pa puce tikva.Ovo je prvi put u istoriji da je Milo otvoreno podrzao CPC.Vazda vam je tolerisao vase igrarije,a o pluvanju po svemu crnogorskom da ne pricam…sto bi zaBoga..

Sisko
Gost
Sisko

Koliko para kostaju botovi da ih angazujem da hvale po cijeli dan, dako potanem ko kim kardasijan, bogat i slavan! Buaaaaaaaaaaaaaa

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sve vam je džaba. Poslije ove priče i ko nije znao, provjerio je. Našao je desetine starih dokumenata u kojima piše: CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA. Sada je borba srpske crkve za stanove, hotele, poslovne prostore, placeve… koji treba da se vrate državi, kojoj su 1993-e oteti. A čim se pare izgube, i Irinej će od vas dić ruke.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine,pošto imate toliko starih dokumenata, može li se znati kada je nastala crnogorska ,,pravoslavna” crkva i ko je njen prvi Vladika?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

CPC je proglašena na livadi, na Lučin dan 1993, a vladiku CPC Antonija su rukopoložili tri episkopa cetinjska: Kazamanović, Huter i Marcano! Tek poslije nekoliko godina registrovana je kao NVO!

Zdravko
Gost
Zdravko

NVO CPC je registrovana s tendom 17 decembra 2000. Eviva

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O pope sa mojin nickom. Velja muka? Sve vam je džaba. Sada svi znaju da je srpka crkva okupatorska i da je nije bilo u Crnoj Gori prije 1918-e. No viđi što ćeš. Srbovanja za Ristove pare više neće biti. Pa ili nađi pošten posao ili nazad u Kuršumliju.

Markisa1
Gost
Markisa1

Carigradski patrijarhat, kao majka pravoslavne vaseljene (vaseljenski patrijarh je, kao “prvi među jednakima”, najviši dostojanstvenik Pravoslavne crkve), je i izričito, službeno, sa stanovišta kanona, priznao autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve. U službenom dokumentu – Katalog autokefalnih pravoslavnih crkava – Sintagma – koji je, po odobrenju Carigradske patrijaršije, objavljen u Atini 1855. godine pod rednim brojem 9. navodi se Crnogorska pravoslavna crkva… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U toj Sintagmi još piše : Mitropolit skadarski i primorski, arhiepiskop cetinjski, egzarh pećki Petar Petrović, koji koliko znam tada nije bio živ. Uz to se pozivaju na rusku Sintagmu i navode da se u Carigradskoj nigdje ne spominje crnogorska autokefalna crkva. Kada pišeš, piši sve je napisano.

Markisa1
Gost
Markisa1

Opreme pogledaj sta piše u tomosu srpske pravoslavne crkve

Markisa1
Gost
Markisa1

Znas li za pods tak kad je Amfilohije trazio od ruske crkve da iz njihovog arhiva nikom ne daju ukaz od Aleksandra jaradjordjevica o ukidanju autokefalne CPC
Zašto Tranziti da se nesto ukine Vega nema a onda Jos amfi trazi da se to neda

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Markiša, da li stvarno misliš da je Mitropolit Amfilohije toliko moćan da može da traži od ruske crkve da prepravlja dokumenta?

winston
Gost
winston

Nije on moćan, on je bezobrazan.

Markisa1
Gost
Markisa1

Nidje nisam napisao da je trazio da ga prepravlja nego da ga ne daju molio i izmolio

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa ako je tako, država Crna Gora može zvanično da traži na uvid taj dokument i dobiće ga.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Oprem dobro…. šta sad?? ne glaskaš se više… opra te Markisa 1..haha…džaba ti tvoja iažna storija vjeronauke.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

CCCC, možeš i ti da odgovoriš, kako to da oni pišu 1855 da je crnogorski Vladika Njegoš, koji je umro 1851. Vidiš da su dobro obaviješteni.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Opreme ne mogu oni da ti odgovore jer ne znaju i bas ih briga kad je osnovana, samo da nije srpska.

Markisa1
Gost
Markisa1

Ruski Enciklopedijski riječnik Granta, 1913. članak „Православiе”, str. 289. navodi: „Prije svih je postala autokefalna Crnogorska crkva (od 1766. god), zatim Grčka (od vremena stjecanja političke nezavisnosti Grčke, konkretno, od 1833. god), potom Bugarska (od 1870. god. Fermanom Sultana), Srpska – 10 godina kasnije…“ „Veoma važna činjenica da je mitropolite, od napuštanja zemlje potonjega Crnojevića, birao i postavljao Opštecrnogorski zbor.… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Markiša, možeš li napisati godinu kada je CPC dobila autokefalnost?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O pope Oprem znaš ti to dobro no pišeš za ove tvoje neznavene. Dobija se Tomos kao potvrda samostalnosti. Crna Gora je bila u ratu sa Turskom i nije imala Tomos iako je crkva bila samostalna. Srpska crkva je zvanično bila samostalna a Turci su birali sve poglavare.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ti po obicaju ne odgovori ni na jedno pitanje, ni kada je osnovana CPC, ni jesu li Turci birali srpskog patrijarha u Manastiru Morači 1648. god.?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem postao si jeftin previše. Crkva se “ne osniva”. Ima dakumenata u kojima Petar II Mitropoliju naziva Crnogorska crkva. A nemam pojma ko je birao patrijarha u Morači prije 500 godina. Ti si pop pa vjerovatno znaš.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, srpska crkva je osnovana 1219., ruska je osnovana 988. godine, kada je CPC osnovana?

NVOCPC s tendom
Gost
NVOCPC s tendom

E da znaš šta je sve lupeta dr. Danilo Radojević, istoričar literature! Opštecrnogorski zbor je birao Vladiku a rukopolaže se po crkvenim pravilima, trebaju tri episkopa koje Crna Gora nikad nije imala! To su činjenice a ne Sreten Zeković!

FENIKS
Gost
FENIKS

BRINI TI OPREM KUD CE TE VI TJ. SPC KAD CPC UDE U SVOJE CRKVE I MANASTIRE NEK VAM JE SRECAN PUT MOZETE DOC NA MORE KAO TURISTI

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, pošto toliko voliš CPC, vjerovatno ti znaš kada je CPC dobila autokefalnost?

FENIKS
Gost
FENIKS

ZBOGOM OPREM,SRECAN TI PUT I TVOJOJ OKUPATORSKOJ SPC

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, kada je osnovana CPC?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Oprem, stara tvoja priča. Ne donosi se to dekretom. Crkvu a ne Mitropoliju pominje Petar II P.NJ. Ne znam da li Petar I. Nijesam ja Oprem svešteno lice kao ti. Da je autokefalna(nezavisna) svima je jasno, jer su samo Crnogorci birali Vladike. Za razliku od srpske crkve u kojoj su Turci sve odlučivali.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropidgoricanine, pa možeš li onda reći kada je formirana i ko je njen prvi Vladika? Nego , jesu li i Turci birali srpskog Patrijarha koji je izabran u Manastiru Morača 1648?

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Oprem, sto ima nama Turci da biraju, manastir je imao crnogorske popove. Nema to veze s vama. Ne fantaziraj

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dr, u manastiru Morača je 1648.god . izabran srpski patrijarh Gavrilo. Jesu li njega birali Turci?

Geograf
Gost
Geograf

Opreme,da bi neko bio izabran za srpskog patrijarha morao je imati saglasnost sultana,što znači da je izabrani patrijarh imao više nego servilan odnos prema sultanu.Da li ti je,možda,poznato da su upravo patrijarsi sugerisali Crnogorcima da se pokore sultanu i ne izazivaju sukobe s Turcima?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Geograf, toliko su bili servilni davsu ih Turbi ubijali. Nego znaš li ti kada je osnovana CPC?

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Opremaj se ti polako za nazad, sa sve tvojim citapima…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Dr , znaš li ti kada ste osnovani?

Bar4me
Gost
Bar4me

Milo za razliku od vasih politicara nije licemjer, ne glumi vjernika pateticnog.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

ahahahhahahaahhaha zar postoji veći kameleon?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milo rekao 1991 da nece igrat sah jer mrzi sahovnicu, a on nije licemjer?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

E bilo je vrijeme vise! Nadam se da ce to vise i uradit.

Младен
Gost
Младен

Паметни људи треба да позову на смиривање страсти. Изјава предсједника државе је таква да изгледа као да демон из њега говори. Ово може да доведе до озбиљних сукоба у Црној Гори. Наша Митрополија опомиње и позива братски на помирење православног народа на овим просторима. Немојте се више примати на режим који ево 30 година подјелама и уцјенама и лажима трује… Više »

Nera
Gost
Nera

Bolje se nadajte u božju pomoć,jer ovaj što zacrta uvijek to i ostvari.Tako da u subotu molite svevišnjeg da vam pomogne,pošto prjetnjama sa sukobima,za koje nemate snagu ni podršku više nikoga ne možete zaplašiti.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

O cemu pricas, Mladene? Nikad Srpska crkva NIJE POSTOJALA U CRNOJ GORI.

Zdravko
Gost
Zdravko

Ma kakvi postojala, Srbin Sveti Sava je Zetsku episkopiju osnovao 1219. godine, a Ivan Crnojević je slavio i Svetog Savu i druge Nemanjiće u crkvenom kalendaru. Poslije su i Petrovići slavili ove Svetitelje, slavila se školska slava Sveti Sava, zapisano u doba knjaza Danila…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dr xyz Dokazi to pametnjace

Leto
Gost
Leto

Okreni za 180°

Pgpg
Gost
Pgpg

Ajde putuj Igumane!

Roko
Gost
Roko

Udario brat na brata.

Oro
Gost
Oro

A 1918? Sto je to bilo, “braco” nebraco!?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

1918 Srbi za Petrovice pobunili protiv Srba za karadjordjevice.

Mima
Gost
Mima

Kako je buni OGP, kad im nije po volji!!! Svi težimo da se vratimo svojim korijenima a pošto je Kosovo kolijevka srpstva, slijedi logičan zaključak da vi gospodo treba lagano nogu pred nogu.

vuk
Gost
vuk

došlo vrijeme da se antilope propute…

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Ako cemo pravo vladiko ,ti si ga 1997 i doveo na vlast.Tada ti nije smetalo sto je ateista kad si ga po noci primao u Ostrog. I tvoja odgovornost je i pred Bogom i ljudima. A sjecas li se vladiko da je tvoj pop Nikcevic stajao iza bine 1997 na Cetinju kad je bio miting DPS i vikao kako je… Više »

Geograf
Gost
Geograf

Đuro Vivax Lajkovac te zove.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Jos cemo vidjeti ko koga zove….Ko god je ratovao protiv Boga i Crkve niti se naratovao niti je rat dobio.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Djuro, ne moze Srpska crkva nikako biti “nasljednica” svetog trona Cpc i svetog Petra Cetinjskog! Ama, nikako!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dr xyz Sveti Petar Cetinjski nosio titulu egzarh Peckog trona…nijesi kompetentan da pricas o ovome

Milena
Gost
Milena

Veliki broj Crnogoraca podržava CPC, potpuno je normalno da CPC postane priznata i poštovana…

Vavid
Gost
Vavid

Ja sam Crnogorac, i vjerujem Mitropoliji a ne CPC, ona nikad nije postojala, jer da jeste ne možeš prestati biti ono što jesi niti postati ono što nisi

Milena
Gost
Milena

Vahid ups Vavid ne mlati, CG drzava je starija od Srpske te moŕa bit i crkva CG starija

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milena pametnice Crnogorac je regionalna odrednica a Srbin etnicka, nauci razliku

abba
Gost
abba

Vavid, ili si Crnogorac ili si Srbin, ne može malo tamo, malo vamo.

Vavid
Gost
Vavid

abba Crnogorac sam za razliku od tebe , koji si danas Crnogorac, sjutra Srbin, preksjutra Hrvat. Stani ispred ogledala i zapitaj se jesu li čovjek uopše…

Mrgud
Gost
Mrgud

Davno ste vi napravili dil. Počinje predstava za vjerujući narod.

blok5
Gost
blok5

Koji je to njihov dil ?

Markoni
Gost
Markoni

Pitanje je vremena,a marva se prima i prima..Ove neke nvo i na rat pozivaju,koliko mozga imaju 😔😔

FENIKS
Gost
FENIKS

CRNA GORA JE CRNOGORACA,OKUPATORI SRBI DOSLO JE VRIJEME MORATE OTICI OVO NIJE VASA ZEMLJA

Davor pg
Gost
Davor pg

Dodj u BP da prisvojis crkve
A a

Milivoj
Gost
Milivoj

Bice Davore bice! Sve crkve u CG su Crnogorske!

FENIKS
Gost
FENIKS

NECES SIGURNO U SRBIJU NOSIT B.POLJE TO JE C.G. AKO TI SE NE SVIDA SELI SE

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Pa dodji ti junacino od tastature da iselis koga.Lako ti je ispoljavati traume i komplekse na tastaturi.

Lscg
Gost
Lscg

Na kosovo srbadijo,1918 NASE SVETINJE NA CIZMU,SU OTETE,…Da JE VJECNA

xxy
Gost
xxy

Liberalu sa Cetinja jesi li cuo za Obilica poljanu ili za Vlasku crkvu na Cetinju sto napravise Srbi 100 godina poslije Boja na Kosovo. Ili mozda za Obilica Medalju ili Karadjordjevu zvijezdu sto su se kitili Stari Crnogorci. Cetinjski Mitropoliti su naslednici trona Pecke Patrijasije a i Metohiju je bila dio krlajevine CG pa bi i ti imao naslednu obavezu… Više »

Milan BGD
Gost
Milan BGD

Zatucanost pojedinih Srba iz CG je sjajna municija za velikosrpske projekte! Da je vječna Crna Gora! Pozdrav iz Beografa

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Pa vrati se u “VJECNU” kad je toliko volis. Sto ces u mrski Beograd

Dr xyz
Gost
Dr xyz

xxy, a ti si cuo za politicke dogovore CG i Srbije u vezi sa ratovima pa nadji objasnjenje za tu “medalju” , jer objasnjenja u nacionu i u crkvi za takve medalje NEMA.

xxy
Gost
xxy

A okle Obilica Poljana na Cetinju okle Vlaska Crkva sto su Crnogorci ugravirali na top otet od Turaka na Zabljaku Crnojevica pise srpsko Cetinje.
A Manastir Cetinje ,Sv Sava osnovao Zetsku Eparhiju kod Tivta pa kasnije preseljena na Cetinje.Zasto je kralj Nikola svake godine organizovao Svetosavski Bal na Dvoru na Cetinju itd itd….dr xyz

Gulag
Gost
Gulag

Pa da se maknu okupacione zastave sa naših svetinja!
Crna Gora 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Niko nece niti postuje vase zute kokoske

Ljuta
Gost
Ljuta

Moli se Vladiko za dušu njegovu valja se….đavo ne bi imao ništa cinjeti da ga ovakvi ne prizivaju…..
Vidiš li Vladiko da je stalno dobro prehladjen…
Ne zna on za onu poznatu izreku;
Kad umres
ti ne znaš da si umro
i nije ti teško.
Tesko je drugima.
ISTO TAKO JE I KAD SI GLUP.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Ljuta na aparatima, dosao je kraj brutalnoj otimacini imovine Crne Gore

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Zar je kraj oligarhiji koja to 30god. radi? Bojim se da nije dok je tebe i takvih.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Tako je lolcino, ako ti se ne svidja u CG aj polako

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Prije ces ti da prtis vjeruj mi.

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Ekonomista,mislis na PRVU FAMILIJU?

Čuš vladika
Gost
Čuš vladika

Ljuta: E, baš si ti neka vladika.

Kokice
Gost
Kokice

U kako je zabavno. Uzivamo da gledamo kako ce se drpsovci opredjeljivati za koga su. Za Sv. Mla Rastockog ili za Sv. Vasilija Ostroskog.
Svi sem drpsovaca su se odavno opredjelili dje su i sa kime su. Ovo je samo referendum unutar drpsa. Zato kupimo kokice i uzivajmo u njihovim podjelama.

vuk
Gost
vuk

ako imaš što protiv ove politoke koja se bori za prava Crnogoraca – a sad adio,i ko zna gdje…

CrnogoracSuSrbi
Gost
CrnogoracSuSrbi

“Adio” jedna prava izvorna crnogorska rijec XD

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Crnogorci uvijek za svetog Vasilija i svetog Petra, a bogami i za naseg Mila!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sveti Vasilije Ostroski Srbin iz Trebinja….a Sveti Petar egzarh trona peckoga….sta su docekali

Javise
Gost
Javise

Pop Milo

Filip
Gost
Filip

E ako ćemo realno i iskreno,amfilohije nikakve veze sa crkvom i bogom nema,osim što je generalni direktor ofsor SPC….tako da ….tutanj

ona
Gost
ona

presmijah se! 😀 a nema veceg ateiste od Amfija,
Amfi je veci ateista i politicar, no vjernik.
Od vjernika necete cuti da kune, a jos manje dijeli narod.
Bog je jedan. niti je pravoslavni, niti katolicki niti islamski.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Niti postoji 😂😂😂 kolektivni imaginarni drug?

Zamka
Gost
Zamka

Komentari su na mjesto nema sto?! Sto neispuni dosad obecano; bolji zivot,sigurnost,bogatu drzavu… ! Samo su uspjeli da zavade narod! Blago njima sa narodom i pamcenjem od dva dana…

Perast
Gost
Perast

ZIVJELA CPC!

krepali mačić
Gost
krepali mačić

Što je ovo, kakva obnova CPC, zna se da su Svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu na Lučindan 1993, aklamacijom obnovili birani Crnogorci: Kazamanovići, Huteri, Marcani…

Masan
Gost
Masan

A sto ne nabroja Nikcevice , Borilevice, Perovice, Martinovice. Ja se sjecam da je Nikcevic zapalio policijski papir o zabrani skupa. Amfilohije je tada bio u misju rupu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Martinovici iz Bajica su uz SPC

Bane
Gost
Bane

Svasta ljudi pisu,a ne poznaju istoriju. Crnogorska crkva kao crnogorska nije postojala. Postojala je Mitropolija koja je bila jedna od autonomnih jedinica pravoslavne crkve na ovim prostorima, a svakako ne odvojena i nezavisna. Autonomna,jer istorijske peilike nisu dozvoljavale da bude drugacije. I sad kad dio naroda ne zeli da bude vise dio zajednickog naroda, ne zeli ni zajednicku crkvu. I… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ćuti neznalice

Daka
Gost
Daka

@ Bane Ne može Crnogorska mitropolija biti dio nečega što ne postoji a isto tako i zavisiti od Pećke patrijaršije koja je ukinuta 1766.Ne može Crnogorska mitropolija biti autonomina u odnosu na nešto čega nema.Čovječe,zaobiđu ovu temu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Daka, možeš li navesti kada je osnovana CPC?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bane čitaj malo. Ne moraš crnogorske izvore. Čitaj što piše u ruskim, srpskim, vaseljenskim dokumentima. Svuđe piše Crnogorska autokefalna crkva. Imaš ih desetine. Do skoro je ta priča mogla prolaziti. Sada svako može sam da provjeri. Hvala internetu jer je dostini oči otvorio.

Bane
Gost
Bane

Evo sam rad vrlo da procitam kad je to osnovana, da procitam gdje, ko, kako. Posalji mi link da se i meni oci otvore konacno. Cuda da crkva ima sve vazne dokumente,a nema taj jedan nigdje. I da ti svi koji pricaju o cpc,nemaju niti jedan jedini dokument svoj koji potvrdjuje. Ja ti nisam napisao bilo sta drugo. Tajna nije… Više »

Oro
Gost
Oro

Bane, pa Crnogorci su podigli i ocuvali Ostrog. Svete mosti u njedrima su nosili da ih sacuvaju od Turaka. Provjeri i procitaj. Da ga nijesu iz Guce pravili? Ne blesavi.

Oro
Gost
Oro

Bane, procitaj Ustav CPC, i vidi sto je to drzavna vjera. Sve jasno kao dan.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bane ukucaj Tomos srpske pravoslavne crkve 1922, ukucaj Diptih Ruske crkve 1850. a mogu ti poslati viberom, ako te stvarno interesuje.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ma svako zna da Sveti Sava uveo pravoslavlje u Crnu Goru i da je Miras odje da vodi crnogorce u katolizam

Marko
Gost
Marko

Dosta je bilo srbovanja! To Milo vracamo nase

Bel
Gost
Bel

Haha znaci Amfi ti si uspio da probudiš medvjeda dok spava i bilo je vrijeme vise da se mili britva vise probudi pa vas bandite stavi na mjesto dje pripadate !

Sefket
Gost
Sefket

Hramovi pripadaju vjernicima.Ali oni sto su ih rusili,stoku drzali u njih,jahali svestenike nemaju prava da privire u hramove.Ne zaboravite da su grobna mjesta vladara jedne crnogorske dinastije bila zatrpana sa pola metra stajskog djubriva.A sad kad je neko to sve ocistio,hramove obnovio olos bi da otima i opet unisti.

Fileopg
Gost
Fileopg

proglašavate svečevima popove što macama i kamama ubijahu žene i svoj narod, popovi vi diluju vreće trave, lopatama ubijaju nesrećne zavisnike koji utočište potražiše u vašim manastirima, o raširenim pedofiliji i pederastiji, švercu alkoholnih pića i i drugih proizvoda, rentiranjem zemljišta i hotela, i to vam je vaša crkva…

Sefket
Gost
Sefket

A kakva je ta vasa.

Fileopg
Gost
Fileopg

Veljikosrpski i proruski elementi pokušali sa Vojvodom i pipunom ne ide, pokušali sa majkama ne ide, pokušali sa odupiračima ne ide, pokušali sa DKejom ne ide, sad im je osta Amfilohije kao zadnji adut. Amfilohije je pozva građane o trojčindanu da se okupe ispred hrama i da otale pokušaju da konačno uruše bastion koji se zove Crna Gora…Non Pasaran sotono,… Više »

Sako
Gost
Sako

Postoji samo jedno pravo, pravo jacega! Platon, epinomisi, zakoni. A ti narode pjevaj dok ne lipses!

Miloš Kobilić
Gost
Miloš Kobilić

Nije lahko danas biti srb, cipcijeli svijet se urotio protivu njih 😂😂😂 izađi mala izađi mala 🎼🎶🎼🎺🎸

POSRED
Gost
POSRED

GOL IZNENAĐENJA!

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ne bulazni Risto…kopas i rukama i nogama da unistis.Crnu Goru..ovi tvoji u tvojoj Srbiji te ne vole pa si se jos jace angazova sa tvojim stadom da ponistis i preuzmes sve crmogorsko…malo si se za…..Ja sam ateista ali hocu svoju CPC koju ste nam oteli.

Ljuta
Gost
Ljuta

Okle se ti filozofu iz prvog osnovne pojavi…e sprdnja ni da si sa CT…Ja sam ateista ali hocu svoju CPC koju ste nam oteli….

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

21 maj, potpuno si u pravu, uglavnom ateisti i nepravoslavci hoće svoju CPC, nije slučajno gospodin Dedeić rekao: ,,Alah je jedan i svi mu se molimo”.

Pol
Gost
Pol

Oprosti mu boze ,ne zna sta govori!Ateista i antihrist!Nego nije nicija do zore!

Rašo
Gost
Rašo

A što, mislio je Amfilohije da će Crnogorske crkve i svetinje ostati vječno okupirane i zloupotrebljavane od strane SPC . I tome dolazi kraj.

Cgcgcg
Gost
Cgcgcg

Toliko ruznih rijeci i izjava o Crnogorcima, pokisaja da se sve Crnogorsko svede na banalno,proglasavanje nasih svetaca za crveno slovo u zadnji caspred otcjepljenje, lobitanje protov Crne Gore, sve po programu iz Srbije da bi se u naivne Crnogorce unio nemir, dovelo je do logicnog otcjepljenja i sada Crkve.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crnogorci su Srbi covjece a vi ste blizi hrvatima

Eminem
Gost
Eminem

Tačno tako, kad nekrst počne da priča o crkvi, ne boji se nikoga, pa ni Boga …

Sramota
Gost
Sramota

Eminem: Ti to napadaš Amfilohija?!

Eminem
Gost
Eminem

Dobro znaš koga napadam, a ime si sebe nađenuo svaka ti čast, mora da si sramota za porodicu i za ime svoga bratstva ..

nebojsa
Gost
nebojsa

Tako je nas Vladiko,svaka ti je rijec sveta.Hoce komunisti i ateisti crkve da stvaraju i da oni budu glava crkve.Ali mi svi znamo koji ih znamo da to oni rade iz licnih interesa i da crkvu i vjeru posmatraju kroz euro ili dolar.

Ja sam to
Gost
Ja sam to

I jedan i drugi imaćete više odgovornosti pred BOGOM jer vam je i dao više!!!

Dno
Gost
Dno

Dođu tako vremena da talog neko uzmuti pa se on domogne do vrha, ali prirodni zakon je takav da to ne traje dugo. Talog ubrzo padne gdje mu je i mjesto, na dno dje je vazda i bio.

...
Gost
...

Eto, to je taj Risto, bio je mnogo poletio…

Ostrvo komunizm
Gost
Ostrvo komunizm

Zasto se cuditi. U drzavi u kojoj u 21.vjeku podizu spomenike Titu i komunizmu, je sasvim za ocekivati da na crkvu stave petokraku.
Kad je predlagac clan Saveza komunista, onda se ne moze ocekivati nista bolje.
Cuvena misao predlagaca je ” zasto mi nebi ostali jedino ostrvo komunizma u Evropi”. Ova misao sve govori.

🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸
Gost
🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸

S cetnicima na Goli otok! Fasisti!

Bel
Gost
Bel

Bezobrazno i sebično pričaš .

Fileopg
Gost
Fileopg

Drug Tito je uvidio da nam je oteta država nepravo i na silu, pa nam je pomogao da je vrnemo, što mu veljesrblje nikad neće oprostiti…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Drug Tito vam je tako pomogao što je naredio savezničko bombardovanje Podgorice i Nikšića, a malo posle toga je poslao preko 4000 stanovnika Crne Gore na Goli Otok.

Kom.partija
Gost
Kom.partija

Nas voljeni vodja je ostvario to sto je rekao. Postali smo jedino ostrvo komunizma u Evropi. Necemo valjda sa izbjeglickom vladom i duskom knezevicem u London.

Cgcg
Gost
Cgcg

Svaka tema je vazna… a tvoje prica je kao basna o lisici i siru

Sako
Gost
Sako

Aj ispricaj basnu o lisici i siru! Ja sam cuo za basnu o lisici i gavranu koji je imao sir u kljunu a lisica i sir, takva basna ne postoji, bez ako je ti nisi napisao!

Roki
Gost
Roki

Bice ka’ Marovic da ga zove da mu dodje u posjetu u SPuzu kad dodje stani pani. ahahhah

Ljuta
Gost
Ljuta

To ti prozivas nas Grbljane?
Kod nas se još zbori kad je bilo stani pa ni svi grbljanin partizani ..ostavi te se sveta marovica..on je beba koja je pobjegla roditeljima…..
No se pozabavite roditeljima

Haris
Gost
Haris

Ja sam iznenađjen, iznenađjen i uvrijeđjen 😂😂😂😂😂😂😂😂 bači mu koju kletvu.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne pomaže kletva majko sa korita ivanova…

Dace bog
Gost
Dace bog

Evo su se botovi raspucali! Idemoo 6590 komentara a pare su kod njih, jedan ima svoj a drugi svoj budzet a ti narode bez prebijene banke! Oni pare u dzep a narod na grani!

Princ 7
Gost
Princ 7

I ja sam zapanjen da su ordinarne ubice Maca i Šiljak uz Ristovo odobrenje postali sveci,kao i apologeta malog Adolfa N.Velimirović.Zabezeknut sam da su Pahomiije i Kačavenda vaše vladike.Zaprepašćen sam da o pravosnažno osuđenom ratnom zločincu Karadžiću govori biranim riječima.E,više nećeš Risto !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne zaboravi Sv. Milutina (Nemanjića) koji je oženio Simonidu kad je imala 5(pet) godina i po pisanju njegovih istoričara “počeo da konzumira brak” kad je ona imala 8(osam) godina. Ima i onaj pop što pade sa punim kolima, pa onaj što liječi lopatom, onaj što se žali na heroin…

nebojsa
Gost
nebojsa

Engleski i francuski kraljevi zenili su djevojcice od par godina,a spanski i egipatski suvereni su zenili rodjene sestre ili drugi najblizi rod.Ovo sigurno i ti znas,ali ti ne odgovara to da napises.A knjaz Danilo Petrovic je naredio da se otruju njegovi sestrici,a prije toga je htio da ih u oganja-otvorenu vatru baci pa su ga u tome jedva sprijecili i… Više »

Giro D Shabo
Gost
Giro D Shabo

Knjaza Danila je nadimkom “Zeko Maniti” častio, dakle prvi izmislio, Trebinjski paša u svome pismu u kojem se žali na Crnogorce da potpiruju Hercegovce i materijalno ih pomažu u njihovim ustancima protiv turske vlasti u Hercegovini. Trebinjski paša je tim izrazom, ne mogavši ničim drugim, htio napakostiti crnogorskom knjazu… Kasnije su Karađorđevići preko svojih vjernih slugu u CG tkz posrbica,… Više »

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Crnogorci potpirivali Hercegovce na ustanak? hahahaha Nisi ti očito čuo dje se prva puška čula – Nevesinjska.
Crnogorci su pljačkali te iste Hercegovce, upadajuci im na teritoriju kao divlja banda i otimajuci stoku.

Geograf
Gost
Geograf

Lolčina Ti isti Hercegovci(zapadno od Bileće) su 500 godina nosili bukagije i vjerno služili sultanu a kasnije i austrijskom caru.Crnogorci su pokušali da od robova iz Hercegovine naprave slobodne ljude,ali je Hercegovcima zalud bilo.Kakva li tek živopisna prezimena nose Hercegovci koje su im Turci iz sprdnje nađenuli.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Ma daaaa. Tako je! Pola Evrope pod Turcima bilo, samo mala CG slobodna :)))
Uključi logiku mislim ono…

nebojsa
Gost
nebojsa

U svakom slucaju takav kakav je bio bio je,ali knjaz Danilo i svi nasi preci njegovog doba su bili Srbi,a sto dokazuje clan 92 Danilovog zakonika iz 1855 godine koji je stampan na Cetinju. ДЕВЕДЕСЕТ ДРУГО И ако у овој земљи нема никакве друге народности до једине србске и никакве друге вјере до једине православне источне, то опет сваки иноплеменик… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nebojša, ti jedini u ne znaš kako u originalu glasi član 92 Danilovog zakonika. Hvala internetu što će ti omogućiti da pročitaš u rukopisu što je napisao Knjaz Danilo a što su Srbi (Medaković) prepravili na štampanju. Uzgred, pogledaj i od koga je Predić prekopirao “Kosovku devojku”

nebojsa
Gost
nebojsa

Vama je sve falsifikat sto vam ne odgovara.Ali dobro,jeli vam onda i ovo falsifikat>
Zakon o narodnijem skolama-Cetinje 2 februara 1907 godine
Члан 26.
У основној школи уче се ови предмети:1., наука хришћанска;
2., српска историја;3., српски језик;
Ako nismo Srbi zasto se onda u skolama za vrijeme vladavine knjaza Nikolea i prije uci srpski jezik a ne recimo crnogorski.Ili vam je i ovo falsifikat.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nebojša, kad bi nasljednici engleskih i francuskih Kraljeva zauzeli naše Cetinje, pisao bih i o njima. Ali ovaj koji veliča Sv. Milutina, Sv. Nikolaja, Sv. popa Macu, Šiljka… teško da zaslužuje hrišćansku samilost. Nadam se da će u jednom trenutku shvatiti što je činio.

Princ 7
Gost
Princ 7

@ Stara Podgorica Ne može sve da stane,a tom spisku pripadaju Joanikije Lipovac,Arkan,Draža i Pavle kojima Risto služi parastose…A onaj pop što liječi zavisnike tako što ih na smrt prebije preziva se Peranović ili Perovanović.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što bi Maratonci rekli: “što ga je izliječio, svaka mu čast”

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koliko je godina imao knjaz Nikola a koliko Milena kad su mu je doveli na dvor? Kad je Nikola počeo da “konzumira brak” i kad je prvi put rodila Milena?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O pope sa mojim nickom. Samo sam prenio što su istoričari (savremenici) Sv. Milutina Nemanjića zapisali. Ne znam je li ko zapisao to za Nikolu i Milenu ali se zna da je prvo dijete rodila u osamnaestoj godini. No ti viđi što ćeš kad Amfilohiju kesa presuši.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Buduća crnogorska kraljica Milena Vukotić je rođena na Čevu 22. aprila 1847. godine, kao najstarije dijete vojvode Petra i majke Jelene, rodom od Vojvodića iz Bjelopavlića. Milenu su vjerili 1853 (sa nepuno 6 godina) i doveli je na dvor a zvanično stupila je u brak sa knjazom Nikolom 27. oktobra/8. novembra 1860. godine. Ljubica–Zorka je rođena1864…

djuradj
Gost
djuradj

…nemoj tako…Maca i Siljak su perjanice, prvi medju njima…brend srpstva…

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto papa Franjo svako malo o pedofiliji u njihovim redovima…zajeba hrvate sa stepincem…..

Princ 7
Gost
Princ 7

Magistar Ljuta razmišlja globalno a tema o kojoj je riječ je lokalna,pride nije ni katolička.Kada ih satjeraš u rupu “ugroženi” Srbi počinju priču o Indijancima,Sorošu,crvenim mundirima,Kominterni,Vatikanu,CIA-i,novom svjetskom poretku,Tarabićima,baba Vangi,Žalosnoj Sovi,baba Višnji…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Princ, taj kako ti kažeš, apologeta Hitlera, je drugi svjetski rat proveo u pritvoru, a jedno vrijeme je bio i u Dahau. Nego, pošto vidim da si antifašista, vjerovatno ti smetaju stihovi crnogorske himne koje je napisao Sekula Drljević i nikada ne skandiraš Eviva, jer je to fašistički pozdrav od 12.jula 1941.

Pisar
Gost
Pisar

Đukanović je rekao jedino ispravno, logično i ljudski prema Crnogorskoj crkvi koja je nesporno postojala. Sa druge strane Amfilohije ne može iznenaditi koliko god negativno i ružno pričao za CG, CPC, jezik, naciju.. iznenadio bi da kaže afirmativno..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Može Milo privatno da bude što god oće, ali obaveza Predsjednika države je da za crkvu svoje države traži Tomos. Kod nas je to jednostavnije nego u Ukrajijini, jer postoje desetine ruskih, srpskih i vaseljenskih dokumenata u kojima se pominje Crnogorska autokefalna crkva.

Aco
Gost
Aco

Idemo polako i ka posljednjem cilju, vracanju Crnogorske autokefalne crkve i nakon toga Mikaš može u zasluženu penziju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti sanjaj, a Mikaš će penziju da guli u Spužu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Velja muka je pope kad opet moj nick uzimaš. Najžalije vam je što ćete ostat bez biznisa. Nema viže zidanja stanova i hotela, izdavanja poslovnih prostora, prodavanje placeva, vašara pored Ostroga… Neće bit srbovanja po Crnoj Gori. SVAKOG GOSTA,STO GODINA DOSTA.

Pol
Gost
Pol

Oce li mu penziju u spuz isporucivati zaboga?Mislim da oce

Dukljanin
Gost
Dukljanin

General okupatorske vojske spc..se uznemirijo..Sigurno ima razloga..Sigurno vidi da je stiga kraj..otimanju..devastiranju okupiranih svetinja..Milo sigurno ne zbori praznu priču..Zna da okupatorska sekta spcu CG mora bit stopirana..jer radi sve da cg i CRNOGORCI nestanu..Vrijeme.je

Dukljanski brav
Gost
Dukljanski brav

Tako je, brate

Lektor
Gost
Lektor

Vrijeme je prvo da naučiš pravopis. Dvije tačke između rečenica te sigurno nijesu u školi učili! “Uznemirijo” si se zbog otimanja i devastiranja okupiranih svetinja? Ko je i od koga oteo devastiranu svetinju? I vidi zašto ti je Crna Gora čas mala, čas velika!

Pol
Gost
Pol

Tacno tako.A doci ce vrijeme da isti ovi antihristi mole boga za oprost!Nego koliko su zla svom narodu nanijeli nemaju se cemu dobrom nadati.

Giro D Shabo
Gost
Giro D Shabo

SPC je osnovao Dekretom Aleksandar Karađorđević 1920 god. Faksimil tog dokumenta se lako može naći na internetu. Obrazloženje potrebe stvaranja SPC je obrazložio iz potrebe objedinjavanja svih pravoslavnih crkava u novostvorenoj državi. Shodno rečenom, srpska crkva u Crnoj Gori je nekanonska organizacija još od obnove crnogorske države 2006 god. Amfilohije to vrlo dobro zna. A Crnogorska Pravoslavna Crkva je obnovljena… Više »

Leopold
Gost
Leopold

Dovoljno rečeno, a ako treba ima još!

raspali mačić
Gost
raspali mačić

Tako je Giro, hirotonisali su ga Bobo Bogdanović, Slavko Perović i Miro Vicković.

djuradj
Gost
djuradj

…bravo…u srce mi blago…:)))))

LOLCINA
Gost
LOLCINA

A javno su ga podržavao 96.?! Eto ti ga sad.
Nego ti je valjao da dodjes na mjesto koje si sad i otjeras Grigorija.

Dace bog
Gost
Dace bog

Toliko je nazapoljenih, plate su mizerne, narod siromasan, kriminal na visokom nivou, drzava se srodila sa kriminalom, do posla se tesko dolazi, nepismeni i nesposobni na viskookim funkcijama, opozicija nikad nije i nece doci na vlast jer joj narod slabo vjeruje, nvo bliske drzavi, parlsament similulacija demokratije, politicari postali milioneri, svi su dr i mr a sve preko veze partijske… Više »

Cgcg
Gost
Cgcg

Svaka tema ie vazna. Tvoja prica lici na basnu o lisici i siru… pokvatena ploca

Dace bog
Gost
Dace bog

Znas li poentu basne o lisici i gavranu a ne siru, sirnulo te u mozak! Dok je gavran sa sirom u kljunu bio na grani dosla je lisica i rekla mu da lijepo pjeva i nagovarala ga da zapjeva, kad je gavran otvorio kljun ispao je sir, lisica ga zgrabila i otisla, tad je gavran shvatio da ga je lisica… Više »

Medovina
Gost
Medovina

Kako je to čudno da se, predsjednik Države, koji je uz to ateista, zalaže da Crnogorci vjernici imaju svoju crkvu, otetu prevarom i na silu od druge crkve i druge Države.

Janko
Gost
Janko

Biće ti još čudnije, zaboravićeš ubrzo na SPC u Crnoj Gori.

Medovina
Gost
Medovina

Janko, isto mislimo, ako si meni replicirao……pročitaj komentar do kraja.

Djoko
Gost
Djoko

Dosta si ti Antilopije zapanjivao druge izjavama,neka se nadje neko i tebe da zapanji.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Panj se zapanjio. Čudo veliko.

Nenad
Gost
Nenad

Milo ce stvorit i marsovce ako treba samo narod da posvadja a on da vlada

Cgcg
Gost
Cgcg

Lisica i sir

Gile
Gost
Gile

Bolje ateista nego biti kao ti

ИЗАЂИ МАЛА😆😆
Gost
ИЗАЂИ МАЛА😆😆

IZAĐI MALA,IZAĐI MALA,IZAĐI MALA,IZAĐI MALA,bote DRPS-a

leon
Gost
leon

nije bot svaki normalni gradjanin Cg koji se bori za pravdu u njoj!

Libero7
Gost
Libero7

Anfi dosta je tvoga bahacenja po crnoj giri milo nije vjernik a ti jesi vjernik velike srbije i cetnicke ideologije

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Živ bio čestiti vladiko!

vuk
Gost
vuk

i živio van Cg!

Strijelac
Gost
Strijelac

Počni sa odbrojavanjem, pope Risto, dolazi dan tvoga odlaska sa trona sv. Petra Cetinjskog.

LOL
Gost
LOL

A Petar Cetinjski htio da Ruski car bude car svih Srba i Slovena. Kako je sa mozgom ahahha

Cgcg
Gost
Cgcg

Prvo u arbiji sredite odnose sa rusima pa pricaj drugima

LOL
Gost
LOL

Ne strucnjace. Prvo ćemo svoj prag – CG da sredimo, pa za Beograd da zavodimo red 😉

Klasika 🎩
Gost
Klasika 🎩

Jeli ti to insinuiras da su Srbi Sloveni?

GoranM
Gost
GoranM

Tacno tako.Doslo je njihovo vrijeme.Na zalost,narod se edukuje samo preko internet portala,lakse je procitat serviran tekst nego knjigu.O vjeri i crkvi se prepucavaju oni koji u crkvu nijesu 5 puta usli.

pavle
Gost
pavle

Milu je malo što je gazda CG no bi da vedri i oblači i u Vaseljenu tj. da bude patrijarh

Fiume
Gost
Fiume

Djukanovic je sve u pravu i napokon je rekao ono sto je istina

djuradj
Gost
djuradj

…i mene je Amfilohije zapanjio kad je kleo crnogorce i nazvao ih Djilasovim kopiladima…i tada sam prvi put cuo da kunes nekog za njegovo dobro..:)))))))))))

djuradj
Gost
djuradj

…najvise lakova…:)))…J am the king..:))))..ljubi ruku, ljubi, ljubi…:)))))))))

Emilijano
Gost
Emilijano

Ne znam ko je veći ateista.

Send this to a friend