Politika

Đukanović – Kemp: CG primjer za ostale države Zapadnog Balkana

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, poželio ambasadorki uspješnu misiju i zahvalio na kontinuiranoj podršci Velike Britanije u svim fazama novije političke istorije Crne Gore, koje su zahtijevale reforme na putu integracija u evropske i evroatlantske strukture.

U tom smislu, Velika Britanija je bila strateški partner u pružanju ne samo ekspertske pomoći, već i u pravilnom političkom razumijevanju potreba regiona i njegove evropske budućnosti.

Ambasadorka Kemp je uputila čestitke predsjedniku Đukanoviću na ličnom doprinosu koji je dao za ključna istorijska dostignuća Crne Gore, među kojima je i članstvo u NATO, što je od značaja za sigurnost i bezbjednost cijelog regiona. Ambasadorka je istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava proces EU integracija Crne Gore kako bi se obezbjedila njena evropska budućnost. Takođe je naglasila da pristup Crne Gore procesu integracija, odnosi sa susjedima i sa članicama EU predstavljaju model i primjer koje ostale države Zapadnog Balkana treba da slijede, kako bi se garantovala njegova puna integracija, što je preduslov mira i stabilnosti.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se i u narednom periodu nastaviti veoma sadržajna i kvalitetna saradnja dvije države, kao i da će se tokom mandata ambasadorke Kemp podsticati nastavak realizacije postojećih i definisanje novih modela saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

Send this to a friend