Politika

Đukanović: Kotor neodvojivi dio državnog bića Crne Gore

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjedniku Željku Aprcoviću, predsjedniku Skupštine opštine Jovu Suđiću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Kotor, grad velike istorije, bogate kulturne baštine i vjekovnog multietničkog sklada, neodvojivi je dio državnog bića Crne Gore, trajni žig na njenoj evropskoj legitimaciji, po kojemu je, između ostalog, prepoznata u svijetu. Tako je bilo i tokom slavne antifašističke borbe u kojoj smo prije 75 godina, zajedno s drugim jugoslovenskim narodima izvojevali slobodu, i na tim temeljima učvrstili državu koja je danas važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO i lider u pregovorima sa EU”, poručio je Đukanović.

Predsjednik je dodao da “takav položaj savremene Crne Gore u ovom vremenu sveopšteg prosperiteta našeg društva otvara nove mogućnosti da Kotor, kao grad pod zaštitom UNESCO, unaprijedi svoju turističku ponudu, i u tijesnoj saradnji lokalne uprave s Vladom i drugim državnim institucijama, racionalno valorizuje svoje neiscrpne resurse”.

“To nas zajedno obavezuje da pažljivo sagledavamo planove daljeg razvoja, kako bismo novim generacijama ostavili u nasljeđe Kotor kao trajno dobro ne samo Crne Gore, nego čovječanstva”, istakao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
369
Gost
369

Ne treba nam vasa cestitka.

Nenad
Gost
Nenad

Jednu istu izjavu vrte za svaki dogadjaj..daj napisite ponekad nesto novo..

Marko
Gost
Marko

Veliko umna izjava.

Pjer
Gost
Pjer

Kotor
Najvise firmi ugaseno
Od svih gradova Crne Gore
No koga briga

Boća
Gost
Boća

Iha vidji ga kako je uzbičio 😂

Send this to a friend