Politika

Đukanović: Ponovo smo na stolici izgubljenoj nakon tragične aneksije od Srbije

Ovo je veliki dan za našu zemlju-evo nas, opet, kao nezavisna i suverena država, na svom dostojanstvenom mjestu, ravnopravno, među evropskim i svjetskim partnerima, u onom gradu u kom je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobjednica izašli iz Prvog svjetskog rata i, naravno, nakon tragične aneksije od strane Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora upravo i ušla u taj rat, rekao je nakon ceremonije obilježavanja stogodišnjice kraja Prvog svjetskog rata u Parizu predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Đukanović na ceremoniji u Parizu

Pariz je, naglasio je, danas bio centar mira i nove nade za današnje i buduće generacije.

“Sve zemlje, neposredni i posredni učesnici Prvog svjetskog rata, danas su željele da se, preko svojih predstavnika, poklone sjenima svih žrtava stradalih na bilo kojoj strani”, kazao je Đukanović.

Đukanović na ceremoniji u Parizu

Prema njegovim riječima, poređenje Evrope i svijeta od prije 100 godina i danas možda je najupečatljivije izraženo kroz jučerašnji susret njemačke kancelarke Angele Merkel i predsjednika Frnacuske Emanuela Makrona, na mjestu na kom je potpisano primirje kojim je okončan Prvi svjetski rat.

“Ovo dvoje lidera zemalja, tadašnjih ključnih aktera Prvog svjetskog rata, su otkrili spomen-ploču i potvrdili vrijednosti njemačko-francuskog pomirenja, u funkciji mira i funkciji Evrope. Treba podsjetiti da na tom istom mjestu još postoji spomen-ploča iz Prvog svjetskog rata, na kojoj je zapisano da je 11. novembra 1918. tu umro kriminalni ponos njemačke imperije”, ukazao je Đukanović.

Đukanović na ceremoniji u Parizu

Takođe, na tom mjestu je Hitler 22. juna 1940. godine primorao Francusku na predaju.

“Ove činjenice, rekao bih, više od bilo kojih drugih riječi govore o grandioznosti današnjeg događaja u Parizu”, dodao je predsjednik.

Đukanović u Parizu

Kako je ocijenio, grandiozan je i podvig koje su ostvarile sve generacije Crne Gore u ovih 100 godina, podižući našu zemlju iz pepela i obezbjeđujući joj istorijski zasluženo mjesto na evropskoj i svjetskoj pozornici.

“Vjerujem da je današnja Crna Gora čvrsto utemeljena na istorijskim vrijednostima slobodarstva i antifašizma, svjesnija nego bilo kada vrijednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije i da je upravo sa tog temelja spremna da pravi sljedeće korake u saradnji unutar regiona, na evropskoj i na svjetskoj sceni, a sve u cilju stvaranja dodatnih vrijednosti za državu Crnu Goru i njene građane u daljoj budućnosti. Usredsređeni smo, prije svega, na dalji svestrani razvoj naše zemlje, na unapređenje kvaliteta života svakog našeg građanina, i vjerujem da na ovom temelju i sa ovim naučenim lekcijama, današnja Crna Gora može u bliskoj budućnosti dosegnuti te vrijednosti”, poručio je Đukanović.

Đukanović u Parizu

Podsjetio je da je Crna Gora, kao zemlja pobjednica na kraju Prvog svjetskog rata ostala bez svoje države, ostala bez svog imena, sasvim nepravedno, nakon nasilne aneksije i nakon što su velike sile tako odlučile, da u interesu viših ciljeva Crna Gora bude žrtvovana.

“Nije bio jednostavan posao u ovih 100 godina savladati posljedice te nepravde, nije bilo jednostavno mobilisati svu tu nacionalnu energiju unutar crnogorskog društva, da se pokrenemo u novo pregnuće, nije bilo jednostavno to pregnuće izvesti po onim standardima koje je podrazumijevao novi savremeni trenutak i nova evropska i međunarodna praksa, ali kao što smo svjedoci-savremena Crna Gora je pokazala i da ima tu energiju, to znanje, da ima neke nove kvalitete, da više ne demonstriramo samo hrabrost i odlučnost, nego demonstriramo istrajnost, strpljivost, toleranciju, da smo pažljivo gradili svoju poziciju, pažljivo čekali najbolji trenutak i ostvarili cilj”, rekao je lider Crne Gore.

Đukanović u Parizu

Zbog toga, naveo je, uprkos žalu šta se dogodilo Crnoj Gori i generacijama oko 1918. godine, danas svi moramo biti ispunjeni i ponosni.

“Jer, Crna Gora je danas ovdje, uvažena od evropskih i svjetskih partnera, Crna Gora je danas zemlja članica NATO-a, zemlja koja izvjesno može da kaže da će biti prva sljedeća članica Evropske unije i vjerujem da to može služiti na ponos ovim generacijama”, zaključio je Đukanović.

Đukanović u Parizu

Đukanović je u Pariz otputovao na poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Upravo Makron je uoči početka ceremonije dočekao Đukanovića i njegovu suprugu Lidiju ispred Jelisejske palate.

<<< Đukanović doputovao u Pariz<<<

Obilježavanju vijeka od okončanja Prvog svjetskog rata prisustvuju lideri iz više od 80 država, a ceremonija je održana ispred Trijumfalne kapije.

Đukanović u Parizu

Đukanović je, osim ceremoniji, prusustvovao i inauguraciji Pariskog mirovnog foruma, na kom su govorili potpredsjednica savjeta Pariskog foruma za mir Triša Šeti, predsjednik Francuske Emanuel Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Nakon završetka zvaničnog dijela programa, predsjednik je dao i intervju za Figaro.

Đukanovićev poklon Biblioteci mira- Istorija Crne Gore na francuskom jeziku

Đukanović je poklonio Biblioteci mira u Parizu Istoriju Crne Gore na francuskom jeziku istaknutih crnogorskih autora Živka Andrijaševića i Šerba Rastodera, saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

Niz bilateralnih susreta

Na margini događaja, prvi čovjek Crne Gore razgovarao je sa brojnim zvaničnicima, od Emanuela Makrona i svih lidera iz regiona, do njemačke kancelarke Angele Merkel, turskog predsjednik Redzepa Tajipa Erdogana, španskog premijera Pedra Sančeza, ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, predsjednika Kipra Nikosa Anastiasijadesa, češkog premijera Andreja Babiša, jermenskog premijera Nikole Pašinjana, čelnika Evropske komisije Žan Klod Junkera, predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjorna Jaglanda i drugih.

Lidija Đukanović i Brižit Makron

U drugom dijelu dana, predsjednikova supruga Lidija učestvovala je u odvojenom programu koji je Brižit Makron priredila za supružnike šefova delegacija, uključujući i obilazak dvorca Versaj.

Lidija Đukanović i Melanija Tramp

Osim toga, crnogorska delegacija je prisustvovala koncertu za mir Kraljevske opere dvorca Versaj i Bečke filharmonije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toro
Gost
Toro

Slino, dusu si prodao, cast si prodao, obraz, dostojanstvo, narod si prodao, drzavu si prodao, sve si dao…. za sta?????
Opet na kraju bi rekao to nisi ti, nisi takav, nesto te primoralo… sta je toliko veliko i vrijedno da pljunes na oca i na djedove???
Zamuckujes, znojis se…

Branko
Gost
Branko

Sve sto je treba da prica 90tih sada prica. Dobro je, barem je prizna da je pogrijesio sto je cera liberale po zatvora.

gugleta
Gost
gugleta

Ako mi neko pokaže jedan novinski članak koji je praćen sa 8 fotografija Tita, Staljina , Kim …., ja ću se izviniti na komentaru da je CDM postao instagram pretsjednika.

Marko K.
Gost
Marko K.

@Joo

Bar ste se vi verzirali da bacate cvijece na okupatore kao sto ste uradili na Cetinje 1 maja 1941.

Joo
Gost
Joo

niko vise cveca okupatoru nije bacio od srbijanaca….Turcima ste ga bacali 500 godina….cak ste im toliko bili zahvalni da ste im zene vodili prve bracne noci……ciji ono kralj potpisa savez sa nacisstima pa pobeze u Englesku….da ne nabrajam mogao bih knjigu napisati…..batali bacanje blata, kad u blatu zivis…….

Smiješni ste
Gost
Smiješni ste

Hahaaha, kakva sprdnja. A kome je ovo Milaš kazao, kojoj televiziji? Našoj, koja ga prati tamo, drži govor za naše tržište. Hahaha, kakva je to smijurija i montaža. Niko ga ništa nije pitao ni iz jednog medija na planeti, pa tamo u Parizu daje izjave za TVCG i one naše poltronske medije, koji nam onda truju mozak tim izjavama. Što… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Smiješni ste, nešto slabo vidiš tekst. pa pročitaj ponovo taj dio koji komentarišeš: “…i, naravno, nakon tragične aneksije od strane Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora upravo i ušla u taj rat, …” Je li sad malo jasnije?

Znatiželjan
Gost
Znatiželjan

Pročitaj ti ponovo i taj i druge djelove! Da ne znaš ko mu je napisao ove gluposti?

Gost
Gost
Gost

Nasilna aneksija – trebalo vam je samo 100 godina da smislite alternativni naziv za ujedinjenje. Zasto Milo pre 10-20 godina nije koristio taj termin.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kome nije jasno, neka pročita telegram Živojina Mišića, komandantu srpskih snaga u Crnoj Gori: “Na teritoriji koju je naša vojska okupirala ugušiti svaku agitaciju…” Eto je Mišić znao pravi termin, da se ne sjekiraš.

Pantelija
Gost
Pantelija

Čim me nema, avetaš ponovo! Srbija je zajedno sa savezničkim snagama okupirala teritoriju Austrougarske, medju njima i ove predjele koji su kapitulirali 21. 01. 1916. godine. Tako da znaš o čemu se radi.

Joo
Gost
Joo

Crnogorci su oslobodili svoj teritorij….a lazna braca upadose, nakon oslobodjenja, zabise noz u ledja i okupirase teritoriju do 2006-e godine, do oslobodjenja…….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Glupi Pantelija. Ne može se okuprat okupiraba teritorija. Može se oslobodit. A kad su Srbi došli u CG, Austrijske vojske nije bilo. Ili ti znaš bolje, pa nam reci đe su bile borbe za oslobađanje Crne Gore i koliko je Srba poginulo. Mišić je zna najbolje o čemu se radi.

Pantelija
Gost
Pantelija

A dje je bila Austrougarska a ne Austrijska vojska, avetinjo? Isparila, je li? Savezničke jedinice i Srpske trupe su ćerale Austrougare koji su bježali i povremeno se branili, najviše oko Podgorice. Kako se ne može okupirati okupirano? Austrougarska je okupirala Crnu Goru poslije kapitulacije, a onda je Srbija okupirala tu Austrougarsku teritoriju!

Joo
Gost
Joo

kako moze ujedinjenje da bude nesto gde izbrises svaki trag postojanja jedne drzave….silom je nateras u “savez”…….to je okupacija a ne ujedinjenje….

Marko Miljanov
Gost
Marko Miljanov

I živimo fenomenalnoooooo. Kad bi se šalili.

natali
Gost
natali

Bravo cestitamo!!!!!!!

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

Mali grad Berane … aaaaaaa e da joj je bilo da sanja da ce ovako zivjet ne bi mogla da dosanja

Profa!
Gost
Profa!

Crnogorac koji baca kamen na Srbiju, bacio je taj isti kamen i na svoje pretke i na svoje potomke!!!

Razredni
Gost
Razredni

Tebe je pogodio nešto u glavu, a nije kamen.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne bačamo kamenje na Srbiju. Dovoljno je istorijske podatke da napišemo, koje niko od vas ne demantuje. Tužan je narod kojem se svoja istorija ne sviđa, pa uzima od komšija.

Joo
Gost
Joo

a sta da bacimo na okupatore….cvece…..moji pretci su Crnogorci, ne srbijanci…..tvoji su verovatno srbijanci, tako da te shvatam sto se sramis…..ali cinjenice su cinjenice…..i sto pre se srbijanci njima pomire….brze ce te se vratiti na normalan put…..a ne ovaj na kojem ste gde vam je ugled, polozaj, itd. Srbistana na nikad nizem nivou……

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Aneksirali ste vi ime slavne Banovine Zete,sram vas bilo,temelji prve Srbske drzave Balsica,Crnojevica su slavna ZETA ,zato i dan danas postoji mrznja prema Zeti i njenome svekolikom narodu

Strijelac
Gost
Strijelac

Koliko glup može biti čovjek koji misli da zna, ono što ne zna.Zećanine, tvoja škola je pojata, zato i lupaš gluposti-niđe veze.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zamislite da neko komentariše a ne zna razliku između Države Zete i Zetske Banovine. Prije Zete je bila Država Duklja, koja je imala svoje kraljeve i teritoriju od Drača do Stona. Inače je prvi Kralj Duklje Mihailo, 140 godina prije krunisan, od prvog srpskog kralja Stefana.

Joo
Gost
Joo

aka je tako kako kazes onda su svi srbijanci Crnogorci a ne obrnuto kako srbijanci uporno tvrde…..

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Nije Milu lako bogomi.Prvo je mislijo da zapad ovo nece slavit a kad je vidio da Austrija,Njemacka,Francuska slave dosa je pognute glave da su uvlakac uvuce.A sta bi bilo sa Crnom Gorom jado da su te Albanci Aneksirali ? Sto ne lanes koju za Skadar te nam ga otese,sta je sa tom Aneksijom.Udaras samo po Srbstvu jer znas da ti… Više »

Hag
Gost
Hag

Teže tebi, kako gođ okreneš!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Stop okupaciji. E viva Montenegro!

Stefan
Gost
Stefan

Lijepo mu u trecem redu stoje one slusalice za prevod, odmah se vidi iz daleka da je kosmopolita 😉

Branko
Gost
Branko

To je dobro jer se cuva tradicija crnogorskog jezika.

Joo
Gost
Joo

Vazno da tvoj Dačić svaki put kad mrdne preko trenutno upitnih granica Srbistana….pokazuje kako treba da izgleda, da se ponasa, i da parla strane jezike…..pravi srbijanski kosmopolita 😶

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Pusti to Milo, no reci ti nama jesi li ponovo poceo da igras sah.

Gost
Gost
Gost

Milo je visok, a Lidija i Melanija su ćaskale o modi.

Podsjecanje
Gost
Podsjecanje

Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo. I šta smo uradili? Poraženi svuda isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinacke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima. Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da… Više »

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

pise li ovo Danica ili je ovo rekla … Posto je njen muz dosta za ovo napisano KRIV … ko god je s njim drugova i isa za njim djavo mu ga je izio … tako da ne mlatis puno , Danice ili neki sipatizeru Danice

Komšija
Gost
Komšija

Rambo, sve imaš, osim pameti.

Branko
Gost
Branko

Ko prizna pola mu se prasta. Dobro je, poceli ste da prihvatate istinu. Mozda za nekih 100 godina bude sve zaboravljeno ali se mora mijenjati svijest prosjecnog Srbina jer ce u suprotnom Srbija nestati.

Strijelac
Gost
Strijelac

Bravo Danice, zvijezdo- odivo crnogorska!

Durmitor
Gost
Durmitor

Drzeca je Liska.

Marko K.
Gost
Marko K.

@Sonja
U pravu si,hvala Bogu sto nijesi Srpkinja i strasno si nas nasekirala sto nas sazaljujes. A tek koliko mi tebe zalimo ?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ajde nema veze! Nemogu da vijerujem da nas predsijednik priča hrvatski! Istoriju promijenio, nema veze pobjednici je pišu, neko ce je drugi opet promijenit! Ali niko nezna sto šerbo rastoder zna! Ali hrvatski, a da to je novi crnogorski, e pa bravo!

PG-TG
Gost
PG-TG

Kad se srbin trudi da bude Crnogorac pa piše ijekavicu onda dobijemo komične riječi kao što su vijerujem i predsijednik…hahahahaa…

Дробњак
Gost
Дробњак

Анексија од стране Србије ххахахаха, а Сваки Црногорац тог времена био .Србин и желио је државу у којој живе сви Срби , па боже мој краљ Никола је први био заговорник те идеје, док није шмугнуо па Карађерђевићи преузели краљевину за себе. Борба између династија.је постојала то је очигледно али борба између народа није пошто су се сви писали као… Više »

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Drobnjak probudi se iz srBskog lažnog sana

Naravno da boli
Gost
Naravno da boli

A ti se vrati iz dukljanskog diznilenda.

Sonja
Gost
Sonja

Crnogorci nikad nisu bili Srbi niti su željeli Srbski državu
Vi ste gubitnici

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Jok, na Podgorickoj skupstini su bili Ostoja iz Svilajnca, Petko iz Vranja i Arandjel iz Male Krsne, oni su glasali za ujedinjenje.

Zaaz
Gost
Zaaz

Pa i Novak je Crnogorac

Ništavilo
Gost
Ništavilo

@Zaaz Čudo jedno kako svi ti “Crnogorci” postanu uspešni kad se rode i razviju u Srbiji, a nikako im ne ide kad su autohtoni. Izgleda da se na tom kamenjaru ništa ne prima osim ljudske gluposti, zlobe i zadrtosti.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ništavilo, taman ti se nick ugodio. Da nemate Crnogoraca, ni u jednom sportu reprezentaciju ne bi sastavili. Baš kod nas nema zlobe i zadrtosti. Nikad vam nijesmo prigovarali što ste od 1918-e do 1929-e, palili i ubijali po Crnoj Gori. Ni za tošto smo mi ratovali na Mojkovcu, dok ste vi bježali za Grčku.

Licemeri
Gost
Licemeri

O tome ko ne može da sastavlja reprezentaciju, govori vaša krpljena fudbalska reprezentacija. Da vam nije poluproizvoda iz Srbije, ne biste jedanaest igrača uspeli da izvedete na teren. Čudo jedno, pa se stalno šlepate na srpskim leđima, što ne regrutujete igrače iz Hrvatske, BiH ili Albanije, nego samo iz mrske Srbije. A što se tiče paljenja i ubijanja po Crnoj… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Licemjer, za fudbalski sramotu si u pravu, no vi ni jedan sport ne bi mogli igrat. Od tenisa, rukometa, vaterpola, košarke a i u fudbal nemate bez dva-tri Srbina.

PG-TG
Gost
PG-TG

@Ništavilo što te zovu ništavilo?

Joo
Gost
Joo

@nistavilo….da da, a sta je to njemu Srbistan dao….zato i zivi u MC i USA….zato je organizovao svadbu u CG….otac Crnogorac, majka Hrvatica……a on nekim cudom srbijanac…..pa hahahahahahahaha

Zaaz
Gost
Zaaz

Junacka! Sve sami Crnogorci

Zaaz
Gost
Zaaz

Nikad vise rat

Zaaz
Gost
Zaaz

Gospodin

£€$
Gost
£€$

Fantasticno izgledaju!

realan i običan
Gost
realan i običan

Aneksija!? Na Balkanu je bila samo jedna, Austrougarske na Bosnu. Naš narod je želio zajednicu sa Srbijom, da nije tako ne bismo tako silno izginuli na Mojkovcu, nema nikakve sumnje. Politika je politika, a istorija je istorija.

Cuca štetni
Gost
Cuca štetni

Nova istorija se piše, Živko i Šerbo, na francuskom, možeš misliti šta je to. Ne znam tuže li se više.

Joo
Gost
Joo

narod niko nije pitao….clanak u Politici nekoliko godina nakon okupacije pokazuje kako su se srbijanci sprdali Crnogorcima….pogotovo onaj deo gde im je najsmesnije sto Crnogorska deca umiru od tuberkuloze i gladi…..u tom clanku je ponudjeno resenje da se podigne zica, proteraju crnogorci preko Skadra….i da se CG ocisti za srbijance……vidim neki bi i danas isto to……

Grgec
Gost
Grgec

Zemlja pobjednica a imali samo jednu bitku i nju izgubili. Koga smo to pobjedili. Jedina zemlja koja je kapitulirala u Prvom svjetskom ratu. Jedina zemlja kojoj je vladar pobjegao sa zlatom i ostavio narod na milost i nemilost okupatoru. Onaj ko ne prizna sebi istinu ne moze krenuti naprijed. Njemci su priznalida su bili na pogresnoj strani istorije i tek… Više »

radosav72
Gost
radosav72

Dje je CG bila na pogresnoj strani istorije, osim one stranputice od 1989godine, a i tada ne svojo vecinskom voljom , nego su bili “pametni zacutali” NAZALOST

CG amnezija
Gost
CG amnezija

Još samo da nam kažeš, ko su bili predvodnici te stranputice iz 1989. Ja neke od njih i danas prepoznajem i pored pokušaja da se preruše, noseći evropska odela. A kad se jurišalo na osvajanje vlasti, na Žutoj Gredi, tada “stranputica” nije smetala.

Globovanje
Gost
Globovanje

Crna Gora ide naprijed i bez vas koji se zalazate da je nema …

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Crna Gora je bila zemlja koja je kapitulirala, kralj utekao, dobar dio vojske otisao sa srpskom preko Albanije i Krfa i Kajmakcalana, pa se vratili i zajedno oslobodili i Srbiju i Crnu Goru, sve do Boke. E, sad, kako je to Milentije zamislio da je Crna Gora zemlja pobjednica, ako tvrdi da je okupirana od Srbije, to samo Milentije i… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dangrad, da pokušam. Kad jedna vojska uđe u drugu državu, zauzme institucije, organizuje i bira ljude za skup, koji nazove “Skupština” i poslije toga priključi sebi državu koja postoji 1000 godina, to se zove okupacija. To kaže i Živojin Mišić:” Na teritoriji koju je naša vojska OKUPIRALA…”

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Jedino nisi objasnio da li je ta vojska prije toga procerala iz te zemlje nekog okupatora, zbog kojeg je ta zemlja kapitulirala. I opet, nisi objasnio, po kojem je to osnovu onda CG zemlja pobjednica u Prvom svjetskom ratu. Koga je to pobijedila?

Joo
Gost
Joo

@dangrad, jedini VECITI gubitnik na Balkanskim zemljama je Srbistan….valjda vam tako zapisano u horoskopu…..okupirali ste CG, jasno kao dan….sad se koprrcate da to objasnite kako se u stvari dosli nakon sto smo mi oslobodili svoju teritoriju da nas spasite od nas samih….dzabe se trudite……te lazi ala veliki vodja mali Alek Kim Dzong Vucic, prolaze samo u Srbistanu…..istorija vas uporno demantuje… Više »

Алекса
Gost
Алекса

Смрадови црногорски кад су Срби гинули да би вас спасили тада су вам ваљали.
Само показујете какви сте нељуди били и остали.

radosav72
Gost
radosav72

Dje i kad?

£€$
Gost
£€$

Ma ne da nemas pojma, nego nemas veze s mozgom! Bozeeee koliko imamo primitivnog naroda u Crnoj Gori! Oprosti im, jer ne znaju dje grijese!

Radule S
Gost
Radule S

da mi vas nismo spasili na Mojkovcu.ne bi vas ni bila jade jadni Da je sva nasa vojska ostala na Lovcen Zlotvori bi.i danas kidisali ali 75% nase vojske podje za Mojkovac da brani ppbjegulje srpske

Sonja
Gost
Sonja

i Ja bi bila tako frustrirana da sam Srbkinja ali hvala Bogu nisam nego Crnogorka iz Boke
Zato se ponosim sa time ne mrzim nikoga pa ni vas srbe samo imam sažaljenje prema vama jer ste sve izgubili
Pozdrav iz Boke🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Aleksa, đe su to Srbi ginuli da bi nas spasili. Koliko je bilo mrtvih, da im se spomenik digne da se ne brukamo. Ubijene od 1918-e do 1929-e nijesmo zaboravili. Kao ni više od 6 hiljada popaljenih domova i preko 3 hiljade prognanih. Pročitaj srpske izvore iz tog vremena.

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Momak je promasio, nisu Srbi ginuli da spasavaju Crnogorce. Srbi su samo docekali i prihvatili nekoliko hiljada Crnogoraca koji je poslao Kralj Nikola u Sumadiju da bi se spasili gladi. Procitaj i srpske i crnogorske izvore tog vremena. Recimo, “Iseljavanje Crnogoraca u Srbiju”. Uostalom, cuveni Garasanin koji je napisao “Nacertanije” je bio Boskovic iz Orje Luke kraj Danilovgrada.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Srbi su noćas za brigu zato što je Tači ima bolje mjesto od Vučića i što su ih ufatili u prepravljanju snimaka dok je Makron drža dovor. A ovi naši jadovi se utrkuju ko je veći Srbin.

zbunjen
Gost
zbunjen

posle 100 godina francuzi i njemci zajedno zale svoje zrtve iako su bili na suprotnim stranama a mi tek od predprosle godine ukapirasmo da smo pod okupacijom 98 godina.

Krsto
Gost
Krsto

Odlicno !

Djuzzz
Gost
Djuzzz

Kako je došlo do toga da nam se predsjednik konvertuje u Hrvata, a nekad je mrzio šahovnicu?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Batalio je i šah, nije mogao da ukopča kako konj ide.

Musa
Gost
Musa

Zato sto je shvatio da su nas srbijanci gurnuli na dubrovnik pod plastom price kako ce nas hrvati napasti, a nikad u istioriji nisu i nisu nam okupirali drzavu. Je li ti sad jasnije?

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Nije ovo tema za ovo ali radi se ovamo i đevojke isto dvokratno od ujutro do uveče samo što ručaju kući i uveče idu kući kad su slobodne ukafic su ili na kafu ujutro uveče piju špric bijelo vino sa aperativom itd. Slabo je ovamo džabe sve kako gledaju nokte jesu li oturpijani sve pod liniju. 👍

Rale
Gost
Rale

Zemlja pobjednica koja na dan pobjede slovom i brojem ima 0 vojnika. Kapitulirala na samom pocetku rata, a Kralja sa zlatom nijesu do Italije uspjeli stici. Zato nas je i oslobodila junacka Srpska vojska. Braca nas oslobodila okupacije. Zemlje pobjednice su Srbija, Engleska, Francuska

PRCKO
Gost
PRCKO

Rale, sve ćemo te vjerovat, nego objasni nam zašto su srpski vojnici primali samo pogotke s leđa? I zašto ta brzina ,,povlačenja” iz Srbije nije nikada predložena za Ginisovu knjigu rekorda?

Sram te bilo
Gost
Sram te bilo

Zato što su nakon 1915. godine, morali ratovati protiv 3 armije umesto jedne (koja je 1914. vraćena preko Drine na podešavanja). Uz to, Bugari su nam zašli, kukavički s leđa. Ne znam čemu večito to insistiranje na nekakvom “bežanju” kao da su trebali kao kamikaze da izginu svi do jedog. Kako to izgleda, boriti se u neravnopravnim uslovima, pokazuje i… Više »

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Srpska vojska se vratila u Srbiju. Dje su se vratili oni sto su 1916. polozili oruzje?

bajo
Gost
bajo

Kompletna vojska nam je bila u Gaeti kao tvoja na Krfu . Do Krfa je tvoj kralj letio preko Albanije da ga nijesu mogli stici . A da mu nije bilo onoga kome se rugas bio bi u apsani u Becu . Zbog prljave igre , Petra , Aleksandra , Baje Pasica i slicnih , nasoj vojsci nijesu dozvolili da… Više »

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Ako je kompletna vojska bila u Gaeti, odakle onoliko Bokelja i ostalih casnih Crnogoraca ostavilo kosti na Solunskom frontu, eno ih sahranjene na Zejtinliku?

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Reklo bi se da su visoki drzavnici bili prezauzeti pa zato ovi nasi nijesu nafatali nikoga za selfi.
Ponasali su se kao sa kraljom kupa u lori.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Samo tužno je ovamo što italijanke ne rađaju đecu slabo i neće da ti postave da jedeš i da operu suđe i čiste po kući samo se sređuju italijanke. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

A i mene je glava u nebesa kad sam saznao da na jedan račun imam milijardu eura. Prodajem polako akcije državi i ko traži ko zna mozda se moji vrate a meni je dolje dosadno i odaljio sam se ođe sam za 20 minuta do grada i mogu da kupim što mi srce poželi. Samo i ođe mi je dosadno… Više »

888
Gost
888

Hej drugar koji ti je vrag

...
Gost
...

Srećom je ovu gomilu nebuloza čuo samo reporter RTCG!

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Ranki mogu da poklonim mog plišanog medu i da ga čuva kad ja nisam tu. 👍

888
Gost
888

Pokloni su znak paznje…Ne dvoumi se Dejo

Kjok
Gost
Kjok

On je samo jedan Hrvat u odijelu Crnogorca

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Kod psihijatra pod hitno

Kjok
Gost
Kjok

A ti si kao kompetentan da procijenis? A nemaš dvije zdrave daske u glavi, moj DundoCmaroje!

Monako
Gost
Monako

Kako je lijepo biti na funkciji pare moc vozaci obezbedjenje privilegije sva familija zaposljenja privatni biznis luksuz lijecenja najaci doktori firmirana garderoba zene svuda ulazis preko reda zato se vi borite!!!A ti narode se svadjaj koje srbin ili crno gorac i zivite od prvog do prvog a njihova jedna vecera vise kosta nego vasa mjesecna plata koliko im samo kosta… Više »

888
Gost
888

E moj monako nije ovo narod ……kreteni

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Zar nije Crna Gora kapitulirala u I svjetskom ratu i posle usla u zajednicu Srba,Hrvata i Slovenaca??? O čemu se odje radi???

Anonimus
Gost
Anonimus

Bačili Srbi oko na naše plaže, eto o čemu se odje radi… Ali vratili smo mi njima, poslali smo im Sloba da vodi šajkače u ratove do samoistrebljenja….

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Poruka za JAAA nije moja ranka 1 000 km je razlika. 👍

JAAA
Gost
JAAA

Ihaaa pa nije to nista..Avionom za tren..
Dejo Dejo pametije ti komentarises nego sto se pravis malo nedaj boze …..jel Dejo☺

Ljuta
Gost
Ljuta

Ta stolica je bila za SRPSKOG KRALJA Nikolu a ne za tita i komunisticke lopove

Mrgud
Gost
Mrgud

Dokle vise ove budale mogu blejati,aoooo

minac
Gost
minac

@Mrgud
Bolest je to. Blejaće dok im ne potrefe terapiju

£€$
Gost
£€$

LJUTA I PRIMITIVNA

Miki Karkonnenn
Gost
Miki Karkonnenn

Uporedite ovog covjeka i ovaj govor i onaj cirkus u Budvu prije 3 dana i dobicete odgovor na sva pitanja i sumnje. Bravo predsjednice !

Cuca štetni
Gost
Cuca štetni

Ne zna se šta je crnje!

Anonimus
Gost
Anonimus

Ali znamo da si ti štetni…

Cuca štetni
Gost
Cuca štetni

Ja štetni, ti niko i ništa, ni imena, ni plemena…

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Imaju tri dana iz bajke pa će se ponovo neđe skupit. Da popiju i procaskaju. Ista ekipa sa balkana. 👍

srb
Gost
srb

car je go

Anonimus
Gost
Anonimus

Vučić i neuspjela montaža?

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Kakav je ovo gospocki život popiješ malo šampanjca popricas sa presjednicima država malo procaskas na kraju kažeš biće bolje. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Hahahahahaha šta reći a ne zaplakati. 👍

Strijelac
Gost
Strijelac

Plači slobodno, ne suši obraza.

JAAA
Gost
JAAA

Placi placi ispiraj dusu..Zdrav je plac

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Gospodin nad gospodom . Politicar i jako mudar drzavnik. Ljudina . Njegovo Velicanstvo Milo Djukanovic

Antipoltron
Gost
Antipoltron

Ne ugusi se, izroni ponekad……

Cuca štetni
Gost
Cuca štetni

Mora da je to onaj Čmarko! Otišao je u Pariz, unutra.

Mrki
Gost
Mrki

Koji ne silazi sa stolice evo 30 godina..mora da mu je gospodja ovu tasnu kupila od plate.

foteljaš Britva
Gost
foteljaš Britva

Oportunista koji čas ne voli šah zbog šahovnice, čas srbuje, čas je mafijaš, čas dukljanin… ma biće on i krilati pegaz samo da sačuva vlast.

Podele, sukobi
Gost
Podele, sukobi

Ni u tom svečanom trenutku, nisi izdržao da ne spomeneš Srbiju. Sjaši nam sa grbače više, kompleksašu. Jedino ti je važno da produbljuješ podele u crnogorskom društvu. U takvom okruženju plivaš kao riba u vodi.

Pranje prozora
Gost
Pranje prozora

Jesi li ti iz Srbije? Ako jesi zasto te brinu Crnogorske podjele?

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Da nijesi ti, malo više iskompleksiran?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A što je srbijanče, boli te istina, aa, dosta smo učili lažnu historiju i jezik! Nikad više 1918.!!!

Lažni car Suljo
Gost
Lažni car Suljo

Reč historija te odaje “Crnogorče”.

xyz
Gost
xyz

Izdrži još mjesec i po, i nikad više 2018.!

Makica...
Gost
Makica...

Ti je izgleda nikad nisi ucio 😂😂😂 opismeni se covjece….procitaj nesto , valjace ti 😂

srb
Gost
srb

ni nas vucic nije bolji

srb
Gost
srb

cega se pametan stidi time se glup ponosi

goodbye
Gost
goodbye

Pođe, srb u ub.

srb
Gost
srb

hfala

PDG
Gost
PDG

Tako je predsjednice Milo!
Podaci koje iznosis si relevantni.
Slavice te pokolenja!

Isti je to nivo
Gost
Isti je to nivo

Relevantni koliko i izjava Kajrija Irvinga da je Zemlja ravna ploča.

PDG
Gost
PDG

U cosak i glavu dolje!

Anonimus
Gost
Anonimus

Ne nego da u SAD padaju perači prozora ko majske bube.

Boka bay
Gost
Boka bay

kakav brat

Savjetnik
Gost
Savjetnik

Nije on kriv, on samo čita!

srb
Gost
srb

e jado ..

Ajd sad
Gost
Ajd sad

Kazu da je Pasic bio ovakav tip politicara…. Misljenja je mijenjao kao carape po potrebi da dobije izbore…. A kazu i da se obogatio politikom… I Ovaj a i onaj u Srbiji gaze slicno….. Mislim bojim se da ne postanemo ponovo srbi kad ekonomski vjetar obrne…. na celu sa DPS

goodbye
Gost
goodbye

Ništa se ti ne boj.Nikad više srbi.

Fadd
Gost
Fadd

Kakva gomila izdajnika i neznalica vodi Crnu Goru

PDG
Gost
PDG

Izdajniksi ti jado jadni, nikogovicu

Mrki
Gost
Mrki

E,nista robo.

Anonimus
Gost
Anonimus

Zato gomila Srbijanaca dolazi sezonski kod nas da nešto zaradi…

Back to stones
Gost
Back to stones

Jeste, samo se naši za razliku od vaših, vrate kući.

Gabelj Duklja
Gost
Gabelj Duklja

Mi smo Dukljani, najjači smo, najjači

Janik
Gost
Janik

Nije sporno to sto je nakon raspada Jugoslavije Crna Gora nezavisna drzava jer je to najbolje i jedino pravedno resenje za Crnogorski narod ! Medjutim nije dobro trovati narod u Crnoj Gori ovom naknadnom pamecu koje recimo nije bilo devedesetih godina proslog vijeka. Politicari od formata treba da izbjegavaju otužne i nepotrebne izjave koje ne doprinose nicemu. Crnogorci su 1918… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ajd ti to objasni bravima

Ljuta
Gost
Ljuta

Čita….ol mi dat izvor toliko pobijenih crnogoraca i srušenih kuća?

Pantelija
Gost
Pantelija

Štamparska greška, ta budala je pisala i da su Srbijanci iznosili hiljade knjiga iz dvorca kralja Nikole i palili, a onda na njihovo mjesto ubacali falsifikate!

Bobo
Gost
Bobo

Mi smo trovani osamdeset godina da smo srbi ! Nikad vise okupacija !

SNSD
Gost
SNSD

Kako moze biti okupacija nesto sto podrzava vecina naroda?
To je mozda bila okupacija u legalnom smislu, ali u smislu legitimnosti, imala je vecinsku podrsku medju crnogorskim narodom.
Ako zelite da krivite nekoga, ne krivite Srbijance nego Crnogorce koji su vecinski podrzavali ujedinjenje sa Srbijom.
Tom logikom i Srbija je okupirana, jer vise nije postojala Kraljevina Srbija nego Jugoslavija.

PDG
Gost
PDG

Snsd, ne pricas pod kakvim je pritiskom izvijevana vecina u toj prokletoj pg skupstini i sta su sve srbende uradile i koliko su crnogoraca pobili i kuca popalili, to ne pricas?
Sjedi dolje, imas 1 do kraja godine!

SNSD
Gost
SNSD

Koliko su Crnogoraca to pobili i koje su to kuće popalili? Ne kažem da nije bilo represije, ali to je podržavalo VEĆINA Crnogoraca. Tu većinu niko nije silio i mučio. Ne volim bajke i mitove u istoriji, ni u srpskoj ni u crnogorskoj. Sad neki oće da stvaraju od dinastičkog sukoba neku kataklizmičnu borbu. Nije bilo tako. Volja naroda je… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

SNSD, većina je podržavala ujedinjenje, kao sa Hrvatima i Slovencima. Niko nije podržavao okupaciju. Po srpskim izvorima, mrtvih je nekoliko hiljada (žene, đeca, stari) broj je sporan. Nije sporno više od 6 hiljada zapaljenih kuća i više od 3 hiljade prognanih. Imaš pisanje ovih sa “skupštine”, koji su kasnije pisali da su prevareni.

Ljuta
Gost
Ljuta

Tvoj istoricar Adjic navede 230 kuca…i to najvise u Metohiji a ne u staroj CG

Pantelija
Gost
Pantelija

Ja napiši 60, Stara doda dvije nule, ja napiši 30, Stara doda dvije nule… A ovo za žene, djecu, stare je istina, ništa nam nije bilo milije nego da śedemo i ubijamo ih. Ne bi koga odraslog dofatili, nida Bog.

SNSD
Gost
SNSD

A drugo, niko ne spominje da su Italijani podržavali protivnike ujedinjenja i dobro ih finansirali, ne jer nas vole nego da bi nas oni okupirali…ta bi ti okupacija odgovarala je li brate? Bolje pod tuđu čizmu nego sa bratom u ujedinjenu državu? Takvo je vrijeme bilo, nisu to bile lake odluke. Ukapiraj samo ovo: Crnogorac koji mrzi Srbe pljuje na… Više »

Bobo
Gost
Bobo

I na Kosovu većina naroda želi svoju Drzavu !

Gadhdhdh
Gost
Gadhdhdh

Dje je izrazena ta vecinska podraka, sram te bilo! Dosao si odje da demagogiju i lazi siris! Koji narod je podrzavao, dje to pise? Dje je glasao taj narod ! Znas li da je srpski general sa CT pisao srpskog generalstabu da ce da bjezi iz CG je ne moze da sprovede okupaciju, da ce ih pobiti Crnogorci. Spasio ih… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

E imas pravo Gadhdhdh – neka pogledaju krstenice djedova svojih – nego im ne basta da vide istinu jer su otrovani izmisljenim srpstvom , lazu sebe i sve oko sebe.

Janik
Gost
Janik

Hoces da kazes da smo mi bravi kojima je osamdeset godina proslo u blejanju sve sa ovnovima vodjama…….

Bobo
Gost
Bobo

Bravi su dobrovoljno pristali da su srbi ! Vi ste dokazali ko ste kad ste ubili vazda Karadjordja !

goodbye
Gost
goodbye

Ti, zaisto jesi, blejiš li blejiš.

Janik
Gost
Janik

Ja sam za tebe i takve kao sto si ti vuk ali kad ce ovca kao ti to shvatit ?

SNSD
Gost
SNSD

Upravo tako. Crnogorci su se tada izjasnjavali kao Srbi i vecina je podrzavala ujedinjenje sa Srbijom a onda i sa ostatkom Juznih Slovena. Ovi sto su bili protiv su bili protiv jer su bili za drugu dinastiju, a ne jer su bili nekakvi crnogorski nacionalisti koji su mrzjeli Srbe. Mozda je ujedinjenje bilo greska, ali to je potpuno druga tema… Više »

dragan
Gost
dragan

A ti si zivio u tom vremenu pa znas sto se desavalo,je li..znas ko su bili nacionalisti,izdajnici..ko je sve mrzio Srbe…e zemljo propala se sa ovakvima..

goodbye
Gost
goodbye

Vidimo što te nervira, ali džaba ti je, Jadniče.

Janik
Gost
Janik

Nervira me kad neko ne vidi dalje od nosa !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

I neka ste.
I zauvijek ostanite na toj izgubljenoj stolici, ali dižite d…ta sa srpskih stolica po Srbiji i vraćajte se u CG.

PDG
Gost
PDG

Opet R prska

Strijelac
Gost
Strijelac

Reci za koga navijaš Šumski, za Karadžića(Crnogorca), ili Mladića(Srbina iz Bosne)?Znaš li koji će rezultat biti u Hagu?Ko će dobiti više godina robije?Kreiraj klađenje!

4С
Gost

Kakva je to “slavna” istorija braco i sestre kojom se dicite ? Sta su radili Nemanjici? Vodili osvajacke ratove i napadali sve susede. Kralj Milutin ozenio devojcicu od pet godina kao mator covek, Stefan Decanski pokusao da zbaci oca, kasnije ubio brata, rastrgao ga, odsekao mu glavu i od njegove lobanje napravio pehar iz kojeg je pio vino, Car Dusan… Više »

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Miroslave Cosovicu ti li si?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije Mikroslav, ovo je neki srbijanski DPS bot

Pantelija
Gost
Pantelija

U pravu si nije on Mikroslav, nego ti!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ko god da je sve je istinu napisao. Čak je zaboravio da napiše da je Milutin Nemanjić oslijepio svog sina Stefana Dečanskog. I ovi što lupaju minuse, lijepo bi bilo da napišu što nije istina od napisanog.

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Svaka ti je sveta. A naravo ucenije je . ” nevjerujte srbijanskoj politici nit srbijancima jer ce odma noz u ledja ” pa tamo sto dalje od nas

drug
Gost
drug

Odličan komentar.

Strijelac
Gost
Strijelac

Sažeto i istinito od početka do kraja…..jedini problem je što to u njihovu glavu ne ulazi.Oni lajkuju isključivo laži.

£€$
Gost
£€$

Tacno! Velicaju ih i svoje nacionalno porijeklo otpocinju njima. Ponosni na njih takve. Duklja je mnogo starija bila od njih, nekrvolocna i cestita. Ponosna i mirna u odnosu na njih. Nismo harali. Samo smo se branili i utemeljivali se. Istina ih boli, pate i kradu podatke. Da mogu unistili bi nas i dosli do Jadranskog mora. Njihova krvolocnost se ne… Više »

Bravo
Gost
Bravo

Prva dama blista. Bas kao i nas predsjednik.

Madjo
Gost
Madjo

Svaka cast Predsjednice

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Nikada vise …Nikada vise…Prvi put u istoriji svijeta da je saveznik (srbija)..okupira saveznika (CG)…Fala Dukljanima…Fala Crnogorskim Patriotima…Nek im je vjecna Slava?

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Monako što sičijate toliko…relaxxxxx

nebojša
Gost
nebojša

Čim počnu priče našeg nam vođstva da je za bilo što kriva Srbija,to znači da će se uskoro uvesti novi porezi ili će se povećati postojeći porezi na ovu raju,koja je to ako ćemo iskreno i zaslužila.

Sonja
Gost
Sonja

Dušmani pucaju od zavidnosti

Weknd
Gost
Weknd

Evo šta je zapisao Srpski novinar Pantelija Jovovic o okupaciji Crne Gore u uvodniku svoje knjige „Crnogorski politicari – Portreti” (Štamparija „Vreme”, Beograd, 1924). „Slom Crne Gore 1915. i nacin njenog ujedinjenja sa Srbijom 1918. godine. dva su kobna datuma u njenoj istoriji. Prvi datum može se nekako i pravdati, ali onaj drugi jeste najgrozniji spomen srama i stida zvanicnoga… Više »

Zabjelo je majk
Gost
Zabjelo je majk

Sto se radi u Tuzi? Jesu li mladizi iz depeesa dzabe krse kupili?

Kos
Gost
Kos

posle da se vidi sa canetom da mu kaze sta misli bebe a onda u shoping milo car

Trifko
Gost
Trifko

A kad je u njegovoj državi proslavljan kraj tog istog prvog svjetskog rata u Budvi prije dva dana, nije išao nego je pljuvao po učesnicima i zabranjivao ulazak akademicima. Reci tamo Francuzima Milašu da je to proslava 1918-te, jer oni su ukinuli Crnu Goru i stvorili Jugoslaviju. Nego nećeš smjeti da pisneš tamo đe treba, a ovdje se širiš na… Više »

Gadhdhdh
Gost
Gadhdhdh

Zasto da pritiska ! Fran je zemlja koja ima vjekovnu trad i ist, nacija koja je identit vjekovima stvarala. Srp nacija je vjestacka tvorevina sklepana pocetkom 20.v. od ljudi od kojih niko srbin nije bio (nije ni mogao) jer u srbiji nakon 2 seobe srbalja a. carnojevica nema srb, samo naseljene skupine okolnih naroda… pogedaj prezime u srb odmah znas… Više »

Monako
Gost
Monako

A volite Beograd i da se udvarate Beograđankama a naravno volite i da se kurč…e kad dodjete u njega A nešto pametujte nemate doktora da velja u klinički da vam ne dodju iz Srbije i sa VMA to znamo svi!!!I kad mrzite Srbe i Srbiju sto dolazite da se liječite u Bg?!

Danko
Gost
Danko

Koja budala je tebi rekla da iko iz Crne Gore mrzi Srbiju ili Srbe????? Nemoj da nas mijesas sa vasim fasistima!!!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Danko …” Koja budala je tebi rekla da iko iz Crne Gore mrzi Srbiju ili Srbe????? “….- mrzjeli ili ne mrzjeli, savršeno smo indiferentni. Samo,….. daleko vam kuća od naše bila. …” Nemoj da nas mijesas sa vasim fasistima!!! “….. – lupetaš gluposti. Srbi vas ne mrze, ali Srbi vas ni ne vole. Srbi vam ne žele ništa loše,… Više »

Sažaljivi
Gost
Sažaljivi

Sanjaj, jadan, nešto lijepo, probaj dan bez ljekova.

dragan
Gost
dragan

Sto se ti izlupa moj druze..

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Avetinjo..ne lijecite nikoga dzabe..zato cuti ..molim te…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Zeljko Jovetic

Avetinjo..ne lijecite nikoga dzabe..zato cuti ..molim te…
———————————————————————–
Pazi malo, da vas nebi džabe i liječili.
Kad već plaćate, plaćajte po Tirani ili na klinici ” Rebro” u Zagrebu, zašto plaćate po Srbiji ???
Shvatite već jednom da su vam Srbi isto što i Albanci i Hrvati.
A i vi Srbima.

Zoran
Gost
Zoran

Odakle ti to da mrzimo srbe, jesi li normalan. Vi koji sebe nazivate srbima a iz Crne Gore ste mrzite sve što ima crnogorski prefiks. Vi ste sramota i bruka

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Monako da slučajno to ne radite džabe,ja sam opeaciju laparaskopsku, tumor na bubregu platio 700.000 din.(oko 6500 eur)to je besplatno.Ništa Vo ne dajete džabe moj dragi Srbine.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Nikšićanin

Da vam nebi davali i džabe ???
Da su pametni pa da vas ne primaju i kad platite.
Imate Prištinu, Tiranu, Zagreb, …. to su vam prijatelji.

Gadhdhdh
Gost
Gadhdhdh

Zasto Tirana i zg? Pa direktor svih bolnica u srb je Crnogorac, ministar Loncar takodje! Svi najbolji doktori i nacelnick odjeljenja su Crnogorci u Beogradu… nazalost, beograd je sistematski unistavao CG,ne dozvoljavajuci joj da osniva svoje univerzitetske jedinice da bi mladi isli tamo dje bi ih asimilovali u srbe i ucili da CG ne postoji… ti mladi ljudi su bili… Više »

Monako
Gost
Monako

Pa sto se nisi operisao u klinicki centar crne gore niksicaninu i drugo kad imas uput sve ti fond za zdravstvo crne gore nadoknadjuje tako da te nista ne kosta sto ti tvoji nisu dali uput njih krivi!!nisi se operisa u klinicki jer ne vjerujes njihovim doktorima jer nisu neki strucnjaci priznaj da je tako!!!Nikscaninu!!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Monako

A Beograđani ih ne mogu očima vidjeti pogotovo kad čuju onaj njihov ogavni dijalekt.
Naj gore je što se po Srbiji ne osjećaju kao daleki stranci, što u stvari i jesu.
Daleki po svemu osim ( na žalost) geografski.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Vas iz Bosne tek ne mogu ocima vidjeti i to ne samo u Srbiji

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Cmarko, mi smo iz Republike Srpske, a srpski narod je jedan, jedinstven i nedjeljiv.
Mi smo Srbi, a ne Crnogorci odnosno stranci.

Ma kako se ono samo nađe uvrijeđeno kad mu spomeneš crnogorštinu po Srbiji !
Odma’ reaguje.

R.Srpska
Gost
R.Srpska

Kaži Đede, koliko ubi braće po Srbiji za tri god. okupacije Austrije?Jesi li za pare koje su ti dali, kupio ona dva vola o kojima si mi pričao.

luckystrike
Gost
luckystrike

nemo se napinjat.

luckystrike
Gost
luckystrike

pa KRALJU!!!

tika-taka
Gost
tika-taka

Osvojićemo dio po dio Beograda.Novi Bgd je, već naš, kao i naselja oko njega.

Puz Demon
Gost
Puz Demon

Pisali su Francuski mediji za zenu Luke Bojovica da pet zena vrijedi.Lijepa je Barbara.Bas.A Lidija valja za deset Evropljanki.Eto mediji javljaju pa vi crknite zene od muke.Alu Francuzi ne lazu imamo i mi oci.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Lijepa je Lidija i to sam odmah zapazio gledajuci ove fotografije ali nije to neka utjeha vjeruj mi. Mijenjao bi ja krsnog Mila i lijepu Liki za bilo kog ruznog premijera koji uspjesno i ponosno vodi svoju zemlju u boljitak umjesto sto nas ovi lijepi zaduzuju, prodaju i ponizavaju po svijetu.

JAAA
Gost
JAAA

Djed moj stalno prica kako Milo uzima mote Titove…Samo sto ne drzi KUBU kao Tito…A veli zivjeli su ekstra…mogli po sedmoro djece podizati od plate…skolovati…kuce graditi i sve to u Titovo doba…Kaze i treba spomenik da mu dignu da ih sjeca na lijepo djetinjstvo .jer kaze vi ga djeco necete gledat ni vasa djeca od dugova…Nije ovako Tito rabotao….ovi su… Više »

JAAA
Gost
JAAA

Puz demon eh da je meni samo malko slave umjesto Lidije…Nebi bas ni sekund slave Barbarine..Tamo joj put…Makse i ne zajebaj …Uzivaj tamo i zaboravi ovu elitu ovamo…Ko te cera novine da citas kad si u tu ljepotu svijetsku….poz.puz demon …

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čuj ovoga glupana

Ljuta
Gost
Ljuta

Koliko onda vrijedi ona SC da ne kažemo za šćepanovićku

Cirilo
Gost
Cirilo

Nista bez naseg lijepog naroda,bez prelijepih nasih zena sa ovih prostora.Djece i mladih.Nista bez Slovenske krvi.Vidimo Makrona kao Kvazimoda a supruzi samo hvali metla da poleti.I jedno 50 godina manje.Za nasu Lidiju svi Francusku mediji jevljaju o njenoj ljepoti.Skromnost je ipak vrlina.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Magare na kub

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ko? Ti? Ti nijesi magare ti si mazga

Pjer
Gost
Pjer

Radi istine Libanke najljepse zene

simo
Gost
simo

tako je presshjednice vidju malo svijeta mozda se i kupe bolji i brzi gliseri zlu neterbalo

Rankovic
Gost
Rankovic

Mora da mu je Milo svasta reka za onu okupaciju 1918. !!! 😂😂😂😂😂

Vuk
Gost
Vuk

Zali boze dokonoga naroda. Ode predsjednik do Pariza, i na portalu se zarati medju (ne)pristalicama. 60 miliona Francuza postavi manje komentara na portal kad Makron ode u Ameriku ili Kinu, pa cak i Rusiju. Mene je sramota sto i ovo napisah, i potrosih vrijeme, i sto uopste citah ove glupe komentare, bice da sam isti kao vi. A Milo ili… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na suđenju za izdaju pukovniku Pešiću, koji je komandovao crnogorskom vojskom on je pitao: “Što bi bilo da se crnogorska vojska povukla sa srpskom i da je pored Aleksandra bio Kralj Nikola?” I objasnio sve što je nekima kao nejasno. U tom slučaju ne bi bilo moguće okupirati Crnu Goru.

Pantelija
Gost
Pantelija

Kakvo sudjenje, kad, dje, ti stvarno nijesi normalan, Stara!?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije kalsično suđenje, nego ga je General Z.Pavlović osuđivao za izdaju u srpskom “Ratniku”, to je bio odgovor. A ratnici sa Mojkovca su u filmu snimljenom povodom 50 godina od Mojkovca, pričali da je rekao da unište svo oružje poslije pobjede. Tako da je svakom normalnom jasno.

Pantelija
Gost
Pantelija

I to si gledao u filmu sa djedom, koji je bio na Marsu? Bravo.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veseli staropodgoričanine, o kakvom suđenju govoriš, da i o tome nije pisao Pantelija? Nego, jesi li čitao šta je Janko Vukotić rekao Kralju Nikoli, kada je Kralj Nikola odlučio da napusti Crnu Goru i da država potpiše kapitulaciju?

4С
Gost

Vazda su bolji i visiji isli boljima i visijima. A vi camite u mrznji, gorcini i bijesu slaveci izdaju i izdajnike

Rankovic
Gost
Rankovic

A kako kod mrskih neprijatelja Francuza koji su obezbjedjivali Podgoricku skupstinu?

He he
Gost
He he

Ne smije je Milo tać od Radmile!

CDM
Gost
CDM

Ovaj Makron je baš nezreo političar. Njegovo poimanje politike i istorije je za osnovce. Sad još i vojsku da formira, a Evropa se toliko dugo bori za kulturnu emancipaciju. Interesantno je što advertajzing radi. Čovjek ispade dokon, piše knjige…kako sve stiže? Pišu za njega da ga promovišu…američka škola. Lutan. Dok se ne pojavi neki stvarni čovjek sa svojim iskustvom, ništa… Više »

Kviki
Gost
Kviki

Kako mi mozemo slaviti 100 godina od pobjede kad nijesmo imali ni jednog vojnika koji je ucestovao u pobjedi. Mozemo slaviti samo 100 godina od kad su nas Srbi oslobodili od okupacije Austrougarske. Pobjedu samo mogu slaviti Srbi, Francuzi, Englezi, Amerikanci. Kakvo samo drustvo u pobjednickom taboru Srbi imaju. Svaki Srbin mora biti ponostan na heroje koji su bili na… Više »

Zato...
Gost
Zato...

Nasi vojnici su izginuli braneci bjezaniju brace Srba. Kralj Nikola je poslao vojsku u pogibiju braneci im odstupnicu a svoju prestonicu ostavio nebranjenu. Posle mu se unuk Aco zahvalio na tome sto mu je zabranio povratak i ukinuo drzavu

Milosava
Gost
Milosava

Ko te nauci tom cobanskom pogledu na istorijske dogadjaje, kami ti u glavu ?

Zato...
Gost
Zato...

Ja pricam o pravoj, istinitoj i na cinjenicama zasnovanoj istoriji. To sto je ti smatras “cobanskom”, je tvoj pogled, tvoja kultura i tvoja stvar. Kad i ako nekad budes u mogucnosti da to vidis bez guslarsko-mitomanskih lazi i epova, onda se javi

Pastir
Gost
Pastir

Čobane, činjenice zašto-zato, mogu samo kod ovaca.

Milosava
Gost
Milosava

Nijesam ni mitoman, ni guslar i ne interesuju me epovi na koje ti mislis. Ipak tvoje razumijevanje istorije je cobansko i sto je jos gore palanacko ! Tesko crnogorskoj istoriji i Crnogorcima sa takvim tumacenjem istorije Crne Gore, da ne pricamo o Kralju Nikoli, koji po tvom vidjenju mora da je bio retardiran. Istina, nijesi ti usamljen, ima dosta takvih,… Više »

dragan
Gost
dragan

A ti si istoricar,a..sve neki istoricari a da ih sastavis nema za jednu postenu osnovnu školu..

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Pa ko je branio tim tvojim pretcima da oslobadjaju svoju drzavu? O cemu ti pricas junacino? Ko je htio da brani svoj dom bio je u oslobodilackoj vojsci,nijesu mogli biti u cg vojsci kad nije postojala. Pa nisu balisti i turci danasnji bosnjaci bili oslobodioci. A ostali petokolonasi su cistili cipele austrougarima.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

@Zato Koji Vasi?? Pa vi se njih danas stidite, jer su ti upravo to radili jer su htjeli ujedinjenje s Srbijom i da prave Jugosalviju. Onda su znali da je to jedini nacin da iamte danas ovo. I umesto da se zhavalite njima i Srbiji kroz koju ste to uradili, vi pricate o okupaciji. E tu lezi kljuc problema. Dobri… Više »

dragan
Gost
dragan

A i ti se izlupa..sačuvaj boze ko sve komentarise

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Ha ha ha ha ha ha ha ha hs..zar ste vi ikad nekog pobijedili ili rat dobili ha ha ha ha ha ha ha..pozlice mi ..od smijeha ha ha ha ha ha ha

Kviki
Gost
Kviki

Znaci li da se od danas smije slaviti dan pobjede. Je li zabrana prestala. Cemu onda ono opsadno stanje i zabrane skupova na kojima se slavi ono sto Milo danas slavi. Koja muka za drpsovce, juce se osudjuje oslobodjenje, danas kao da to nikad nijesu pominjali. Stav kao ameba.

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Kviki..vjerovatno ti je kviki udario u glavu.pa ne znas sto pricas..Ne slavimo mi isto sto i vi Srbi.Mi slavimo pobjedu u prvom svjetskpm ratu i nase zrtve u ratu kojeg smo zapoceli zbog vas..a vi pobjegoste..dok mi izginusmo.Vi slavite nasu okupaciju … sram vas bilo

Шареница
Gost
Шареница

Ovo je nasto sto Mandic, Knezevic, Medojevic, Krivokapic, Dritan & Becic – nikad nece dozivjeti u svojim karijerama. Bas, bas NIKAD !

Milosava
Gost
Milosava

O cemu ti razmisljas, blago ti u pamet !

Jevrem
Gost
Jevrem

Da se upoznaju sa Pikasom kao Milo i Lidija, dao im je autogram! Oni to samo mogu da sanjaju.

Ranko
Gost
Ranko

Jelena… a što tebe nije poveo .. nego ovu babu

GRAĐANSKI
Gost
GRAĐANSKI

Da se Makron samo još u svojemu govoru śetio i u jednoj rečenici reka da se navrh 100 godinah u ime Francuske izvinjava Montenegru za fukarsku podršku koju dadoše sramnoj i krvavoj srpskoj okupaciji o koncu rata i godinama potlje – bilo bi jedino normalno časno! No, i za to trebamo imat moćan međunarodni “lobby”.

Čatko
Gost
Čatko

Ima ona dječija pjesma: ” Samo da rata ne bude, ludilo među ljudima, veliki nude zablude plaše nas raznim čudima, i svakoj bajci naude, da rata ne bude”🔊🎵🎶🎤🎷🎸🎹🎺🎻🥁🤓

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Kralj Sparte đe mu i priliči da bude.

Čatko
Gost
Čatko

Što je Emanuel rekao Milu tamo?🇫🇷 🇲🇪🤓

Kviki
Gost
Kviki

Voli Emanuel da miluje po noga. Bolje se drzati na distanci.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Gde da lutam gde da tražim tebe marija ♩♩♩♩♩♩👍😃

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Čekam moj peterac.👍

Čatko
Gost
Čatko

Đe si Dejo, Deša!Kakav lik sa komovima na ovi portal aaaa ha ha ha haaa😅😄🤣😂😆😁👍👌🤓

Malina iz župe
Gost
Malina iz župe

Bravo milo. 👍

veki
Gost
veki

BOG im dao da ne dočekaju nikome slike da pokazuju, gdje su pozirali i skitinjali s imunitetom

Oto
Gost
Oto

Milo , Erdogan i Thaci braca prava. Prave ljudine 🙂

Krapo
Gost
Krapo

e zaboravio si Balonju Vucica,da ti “lakse”bude,Oto

razocarani
Gost
razocarani

Krapo Kralino,
Jeli ti Danas jasnije Ko je Drzava,a KO je Minijaturna Kolonija.
Prati OVAJ REDOSLED Vucicevi sastanaka danas u Parizu.
Vucic –Makron,Vucic –Tramp ( 2 puta ),Vucic — Merkl,Vucic –Putin,Vucic — Lavrov.
U Toku DANA,ocekuje se Susret Djukanovic —Taci.

drug
Gost
drug

Pa naravno razočarani, dobit će mrkvu ili batinu.

drug
Gost
drug

Poznavajući Vučka on će radije mrkvu. Milošević je glumio mangupa pa je dobio ono drugo.

Hasan
Gost
Hasan

A onda uzvratna posjeta Taci – Djukanovic.

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Kako si ti pametan..Srbi ce te ukrasti😂

JAAA
Gost
JAAA

Joj samo da mu se ne omakne Taciju da kaze SVI STE VI KRETENI..

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Bolji su od vas oto..daleko mi kuca od tebe i takvih kao sto si ti

Reiss
Gost
Reiss

Cekaj….nije mi sad jasno…. Smije li ili ne smije da se slavi dan pobjede u velikom ratu!?

kralj Nikola
Gost
kralj Nikola

Smije, mi slavimo 102 godine i 11 mjeseci od kapitulacije, oni 100 godina od pobjede. To je pravo.

Vojvoda Mirko
Gost
Vojvoda Mirko

U pravu si sine, svako slavi svoje.

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Dan pobjede da..ali pizdogoricku skupstinu slavi u Srbiji

Milodarka
Gost
Milodarka

Mene je milo odje najvisi kralj

Kibo
Gost
Kibo

Kralj Rastoka i Kočana!

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Moj peterac se ne javlja kao da je u zemlju propao. 👍

Monako
Gost
Monako

A sa Kim se to još Djukanovic od svetskih zvanicnika sastade???Sve vam je jasno kolik ima uticaj u svijetu nasa politika Bitno je da je premijeru krivo sto je Crno Gorska vojska spasavala Srpsku na Mojkovcu!A devedesetih i on i svi ostali su bili veliko Srbi kako se promijenise svaka im čast veliki zaokret😀

Boba
Gost
Boba

Zaboravio si ljekove jutros

Monako
Gost
Monako

Kako da pijem, Boba, kad mi ih stalno ti piješ!

Krapo
Gost
Krapo

Monako,brzo se “otrcaj”dok si na vrijeme.

Monako
Gost
Monako

Svi ste vi Srbi i oce te da crknete zbog toga!!!svi porijeklom ste Srbi ili vise volite da ste italijani!E viva Montenegro i pravi pravoslavni Crno Gorci!!!A volite Beograd vise od svega i da se udvarate Beograđankama i da se kurč..e kod njih!

Mao
Gost
Mao

Ne moramo se mi njima ništa udvarati, one same skaču.

Pametnjakovic
Gost
Pametnjakovic

Morate se opismenit prije nego pocnete komentarisati nesto gospodine iz Monaka

bbc
Gost
bbc

Jesu li sve posrbice tako pismene ?

Kokot iz, Djura
Gost
Kokot iz, Djura

Nije nam krivo sto smo ih spasavali,krivo nam je te ni vratise onako…

JAAA
Gost
JAAA

KRETENI

JAAA
Gost
JAAA

Blago Lidiji..Napokon ulazi u svijet elite…hmmm…eh da je meni….hmhm…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Francuzi treba da se stide…1918 godine…

Boba
Gost
Boba

Preśednik top, supruga i nije nesto vala

Stil
Gost
Stil

Za tebe je kraljica.

lipovo
Gost
lipovo

nije valjda da će ga dočekati šef diplomatije, ovo nijesu pregovori u Briselu, zna se ko je pobjednik i ko je na kojo strani bio!

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Đe je moj brat aco iz herceg novoga zaradio sam malo. 😂😆👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Ja sam zaključio po ovim nikovima da su đevojke masovne ubice na ovaj cat. 👍😆😃

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Moja Amerika je nastala u znaku nijeznog rakcica. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Koliko je moj peterac bio puta u Pariz 😃👍😆

NBA
Gost
NBA

DOBRI I CASNI LJUDI ,KAO NAS PRESJEDNIK SA SUPRUGOM UVIJEK SU DOBRO DOSLI GDJE GOD POSLI! SVAKA CAST! SRECNO I DA SE ZDRAVO I VESELO VRATITE U NASU CG!

Blazo
Gost
Blazo

Casni? Ljubi brat!

Kibo
Gost
Kibo

Mafija, ovo, ono časni ljudi…

NBA
Gost
NBA

KIBO IS,IS,AS BRE OPERUTANE KOKOSKE!

Kibo
Gost
Kibo

Ti si operutana vrana, nepismeni.

Pobjednik
Gost
Pobjednik

Predsednik Srbije izjavio je, da će u Parizu, imati bilateralne razgovore sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. “To je ono što smo do sada zakazali, sve ostalo će biti u okviru manifestacije na kojoj ću sa ponosom nositi naš cvet – Natalijinu ramondu, pošto je Srbija, sila pobednica iz Prvog svetskog rata, na žalost izgubila… Više »

istoričar
Gost
istoričar

Kad Srbi govore o broju svojih poginulih ne treba ih uzimati za ozbiljno.

Mitar budvanski
Gost
Mitar budvanski

Ispravi ga ti, tvoja istorija je tačnija!

istoričar
Gost
istoričar

Mitre pitaj Dobricu.

Mitar budvanski
Gost
Mitar budvanski

Ajde izgrmi podatke, dokaži!

istoričar
Gost
istoričar

Prema francuskim i britanskim relevantnim podacima, Srbija je izgubila oko 400 000 ljudi, uključujući i civile. S obzirom da su ljudi masovno umirali od zaraznih bolesti broj poginulih u borbama nije ni blizu zvaničnim brojkama srpske države. Broj od 1 200 000 poginulih koje Srbija iznosi su čista fantazija.

Mitar Budvanski
Gost
Mitar Budvanski

Potraži:
Everett, Susan, History of World War I, (page 248), Bison Books, 1980.
Za civilne žrtve:
Tucker, Spencer C. The European Powers in the First World War: An Encyclopedia, Garland Publishing, New York, 1996.
Za prvu pomoć, oko 450000 vojničkih i oko 650000 civilnih, ukupno oko 1100000(milion i sto hiljada)

@@@
Gost
@@@

Trebalo bi iz poštovanja da uz Natalijinu radost ponese i obilježje sa Mojkovačke bitke.

Grom
Gost
Grom

U veljem ratu pogibe 1,2 miliona. U drugom 2,5. Na Kosovu oko 1 miliona. E sad nijeste racunali 2 miliona u krstaskim ratovima, 1 milion u Termopilskom klancu, u stogodisnjem ratu je poginulo makar 5 miliona, u ratu ruza je najmanje oko 0,2 miliona. Ne bijase rata dje ne izgibose. Zrtve su velike na svjetskom nivou a velike sile ih… Više »

Zeljko Jovetic
Gost
Zeljko Jovetic

Bas ste sila..pokazali ste se….

SKORUPAN
Gost
SKORUPAN

Dok se danas u Parizu dive nasem pres’edniku, neka u Crnoj Gori placu njeni neprijatelji.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Sve o milu pričaju. 👍😃

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Sve za milom pričaju. 👍😃

JAAA
Gost
JAAA

Jes vala Dejo kao da ne vide tvoju Ranku…ha ha ha

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Javite se ranka tanja dušica silvija i maša. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Đe je moj peterac. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Minja ako ti kupim rolex nemoj ga draganu dati. 👍

Čoda
Gost
Čoda

Kako Makrona i Francuze nije sramota da obeležavaju godinu kad je nestala Crna Gora? Nikad više 1918-ta!

Pobjednik
Gost
Pobjednik

Evo ti se priča da je Crna Gora nestala 21. januara 1916. kada je kapitulirala a oslobodjena novembra 1918 od sila pobjednica, medju kojima je i Srbija.

Dirigent
Gost
Dirigent

Pobjednice, ta perfidna podlost koja je okrutno dotukla CG od strane “bratske” Srbije izgleda još uvjek živi u ljudima koji u opšte ne razmišljaju o riječima koje izgovaraju.

Pobjednik
Gost
Pobjednik

Šta nije tačno u komentaru?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije tačno da je oslobođena od Srbije. Srpska vojska je došla u oslobođenu Crnu Goru. Kome nije jasno što je bilo neka pročita telegram Živojina Mišića, komandantu srpskih snaga u Crnoj Gori:” Na teritoriji koju je naša vojska okupirala ugušiti svaku agitaciju…”

Pobjednik
Gost
Pobjednik

U pravu si, Crnu Goru je okupirala Austrougarska 21.011916. Zatim je Austrougarske teritorije, pa i ovu o kojoj pričaš, okupirala Srbija krajem oktobra 1918. sa saveznicima i krčmila teritoriju poraženih, kao u svakom ratu! Šta misliš, da pobjednici puštaju poražene da se koprcaju?

dragan
Gost
dragan

Interesantno je kako Srbi odjednom spoznase i otkrise svoju slavnu prošlost i istoriju..malo ih zeza ta rupa od tricavih 512godina pod Turcima ali se dobro vade..bili su kazu sila pobjednica?Uz 80 drugih država?!Jesu li bili takva sila kad su bjezeci od Austro-ugarske završili na Krfu do posljednjeg vojnika?Jedino po cemu svijet pamti Srbiju je podatak da je to vojska koja… Više »

£€$
Gost
£€$

Apsolutno ste u pravu!

Dirigent
Gost
Dirigent

Zahvaljujući Srbiji, Crnoj Gori je bilo zabranjeno da se bori pod svojim barjakom i imenom na Solunskom frontu, takođe zbog veliko-Srpske hegemonije sprijeceno je da CG učestvuje na konferenciji u Parizu i tamo je bila ta čuvena prazna Crnogorska stolica. A to je ista politika koju danas vode srpske partije u CG i skoro cijela Srbija. Posle 100 godina se… Više »

Sovljak
Gost
Sovljak

Sve odluke u vezi ucesca crne.gore u velikom ratu donio je kralj nikola licno i bez pritiska srbije. Da li je pogresno i kratkovido odlucivao, jeste, ali je to drugo pitanje !

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Pariz ko Pariz kiša. 👍

Rajan 07
Gost
Rajan 07

…kako ova njegova mrko gleda, dok Lidiji ljubi ruku…

Rajan 07
Gost
Rajan 07

Ma sto jeste jeste, lijep su i vidjen par ….

Poltronski
Gost
Poltronski

Ljepsa je Lidija komat !

Duda
Gost
Duda

Otmeni su i Lidija i on.
Dusmani mogu samo da crknu …

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

Ovaj ,,Brioni’’ nije ispod 7-8 hiljada.

Jebes ratove
Gost
Jebes ratove

Znaci za samo 72-e godine su bila 3 velika rata na nasim prostorima , to je dokaz da smo necivilizovani , puni mrznje prema drugome i kao evropljani najgori narod na planeti.

£€$
Gost
£€$

Pod uticajem Srbije. Zato smo stavili tacku na pomenutu i ratove.

Milena
Gost
Milena

Fala Francuskoj na onome iz 18. Ne ponovilo se !

Oto
Gost
Oto

Pristoji mu za presjednika 🙂

Jimdo
Gost
Jimdo

Gledaj našeg Mila milo ga je videt gospodin čovjek !!!!!.

Dirigent
Gost
Dirigent

Zamislite da je pobijedio onaj metiljavi Mladen Bojanić.. uh.. teško i sramno.

Bezimeno
Gost
Bezimeno

A nemoj,da je bio Milacic po Parizu pa imali bi cemu da se smijemo narednih godinu

£€$
Gost
£€$

Pravi gospodin

Stil
Gost
Stil

Predugacke su mu pantalone, treba da su krsce ks Makronu !

Laf
Gost
Laf

Makron je docekao svakoga a ne samo Mila !

Duško
Gost
Duško

Samo da ga ne sretne Tramp.

poluteška
Gost
poluteška

Milo bi ga razbio.

Duško
Gost
Duško

Ne bi no reka, majka bila, majka mila, ka ja!

Duško
Gost
Duško

Samo da se ne sretne opet s Trampom.

Velimir
Gost
Velimir

ZNA SE KOGA!
NEKA SE POHVALE OVI” VELIKI” SRBI,SAMO IH PUTIN DOCEKUJE I TO REDA RADI!

Jato
Gost
Jato

Dobar mu je kaput.

Rajan 07
Gost
Rajan 07

…ama sve brate bogomi…

Send this to a friend