Politika

Đukanović: Napredak na Balkanu doveden u pitanje

Milo Đukanović

Napedak na Balkanu doveden je u pitanje, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu francuskom listu “LE FIGARO”, koji je dao prilikom učestvovanja na ceremoniji obilježavanja završetka prvog svjetskog rata, na poziv francuskog predsjednika Emanuela Makrona u Parizu.

“Napredak je doveden u pitanje u cijelom regionu. Ja to objašnjavam dvijema glavnim okolnostima. Prva se odnosi na interese velikih koji se ponovo sudaraju na Balkanu. To nije nikakva novost: mi smo u istoriji uvijek korišćeni kao moneta za potkusurivanje u rješavanju problema velikih sila. Druga okolnost je to što od devedesetih godina vučemo tri problema koji truju region: Makedoniju paralisanu od 2008, konflikt Srbije i Kosova čiji je krajnji rezultat svima nepoznat i nefunkcionalna Bosna i Hercegovina”, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, novi pregovori između predsjednika Srbije i Kosova stvaraju posebnu nervozu u regionu.

“Nestabilnost je pojačana nedavnim pogoršanjem odnosa između Srbije i Hrvatske. Plašim se da takav razvoj situacije daje polet pristalicama Velike Srbije. Neki od njih ponovo počinju sa osporavanjem crnogorske nezavisnosti trvdeći da Srbija ima prirodno pravo na Crnu Goru. Takva retorika je opasna u vremenu nestabilnosti, čemu smo mogli da posvjedočimo devedesetih godina”, naveo je Đukanović.

Na pitanje podržava li ideju prema kojoj bi približavanje Srbije i Kosova išlo preko razmjene teritorija, Đukanović ističe da je pominjanje eventualne razmjene teritorija potpuna novost.

“Ta je tema dugo vremena predstavljala tabu zato što nas je podsjećala na loša iskustva iz devedesetih. Nakon završetka ratova, u regionu se najviše govorilo o multikulturalizmu i međuetničkoj demokratiji. Tačno je da su neke zapadne prijestonice promijenile mišljenje, čak vrlo eksplicitno. Drugim riječima, došla su druga vremena. Ja mislim da treba sačuvati opreznost i voditi računa o tome da se ne stvori presedan koji će izazvati domino efekat u regionu. Sačekajmo odluke dva predsjednika”, poručio je Đukanović.

Primjećuje, kaže, da se najveći euroentuzijazam često pronalazi izvan same Unije.

“Nemam iluzija, znam da evropsko javno mnjenje nije spremno na integraciju Zapadnog Balkana i shvatam da je pred nama dug put. Međutim, proširenje nije kontradiktorno konsolidaciji Evrope. Ja čak mislim da je nastavak procesa proširenja u interesu Evrope. Alternativa tome je da čekamo izbijane nove velike krize”, naveo je Đukanović.

To što je Crna Gora dobila nezavisnost bez rata i s lakoćom ušla u NATO, Đukanović objašnjava na dva načina.

“Prvo, mi smo uvijek imali kristalno jasnu viziju za Crnu Goru, koju smo željeli da vratimo Evropi. Crna Gora i Balkan su proveli previše vremena udaljeni od Evrope. Drugo, mi smo radili na crnogorskom mentalitetu. Zajednička osobina svih Balkanaca je potreba da dobijemo sve odmah. Crnogorci imaju ratničku tradiciju, uvijek su se ponosili svojom hrabrošću i često se angažovali na teškim zadacima. Naučili smo da ublažavamo tu karakternu crtu. Naučili smo se strpljenju i sada znamo kako da odaberemo pravi trenutak. Kad je NATO bombardovao Srbiju, neki su odmah željeli nezavisnost. Mi smo prvo radili na tome da steknemo povjerenje EU i prihvatali približavanje Beogradu”, objasnio je Đukanović.

Rusija je pokušala da se usprotivi ulasku Crne Gore zemlje u NATO. Đukanović naglašava da se Rusija generalno protivi NATO integraciji Zapadnog Balkana.

“Budući da smo mi bili jedina zemlja kandidat, to se protivljenje prirodno okrenulo prema nama… Naš cilj je uvijek bio da se pridružimo zapadnoj porodici čije vrijednosti dijelimo. Taj proces je započeo ulaskom u NATO, a završiće se učlanjenjem u Evropsku uniju. Mi smo istorijski i kulturno uvijek bili bliski Rusiji. Međutim, posljednih godina, naši su se odnosi značajno pogoršali. Mogao bih čak da kažem da nikada ranije nijesu bili tako loši. Crna Gora je podržala politiku evropskih sankcija protiv Rusije nakon aneksije Krima. Moskva je odgovorila primjenom sankcija prema nama”, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ruska politika na Balkanu je vrlo jasna i nepromijenjena, protiv ulaska u NATO i ulaska u EU.

“Sve je počelo političkim porukama iz Moskve, koja se protivila toj integraciji. Nakon toga, Kremlj je formirao filijale ruskih medija na Balkanu, a Moskva je pružala i finansijsku podršku protivnicima NATO i EU integracije. Pojačane su i obavještajne aktivnosti pa je Moskva na kraju podržala i pokušaj državnog udara 2016. Uspjeli smo se oduprijeti tom prijetećem zemljotresu, ali pritisci se nastavljaju. Rusija pokušava, kao i drugdje u Evropi, da dovede u pitanje evropski sistem vrijednosti”, kazao je Đukanović.

Treba, dodaje, da nađemo put pomirenja.

“Istovremeno treba da zaštitimo naše najvažnije interese u kritičnim momentima, tim više što je ulazak u NATO (5. juna 2017.) učvrstio stabilnost Crne Gore i doprinio njenom međunarodnom prestižu. Zahvaljujući stranim ulaganjima, naš ovogodišnji ekonomski rast će se kretati između 4,7 i 4,9 odsto. U isto vrijeme nastavljamo pristupne pregovore sa Evropskom unijom. Prvi smo u redu za učlanjenje ako EU odluči da nastavi sa politikom proširenja”, istakao je Đukanović.

Na pitanje da li je turski uticaj jednako problematičan kao ruski, Đukanović odgovara da je osnovni problem nedostatak entuzijazma u EU u odnosu na nas.

“Ta nezainteresovanost podstiče treće zemlje da se angažuju na Balkanu. Rusija i Turska, koje se smatraju važnim međunarodnim faktorima, u tome nalaze svoj interes. Samo aktivnija Evropa može spriječiti da Balkan ne padne pod njihov uticaj”, zaključio je predsjednik Crne Gore.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
okupacija
Gost
okupacija

nikad vishe 18-ta

KLM
Gost
KLM

Svi krivi samo mi lideri i nas niko nije kriv za ovaj jad od 30 godina propadanja.

Peka
Gost
Peka

Miloooo…svima je njima jasno da si ti trojanski konj Rusije u NATO-u, nemoj misliti da su oni glupi a ti prepametan. Druga je stvar što oni glume i igraju tvoju igru, u kojoj će i pobjediti. A mogao si i malo pametnije igrati, skloniti s pozornice ruskog agenta Roćena i srpskog Bijelog Orla Boškovića…mada ovi sa zapada su svakako previše… Više »

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

Srbi dalje prste od C.G.

Montenegrin BG
Gost
Montenegrin BG

Srbiji je vreme da podigne ogradu prema Crnoj Gori kao sto je Amerika uradila prema Meksiku ili Izrael ka Palestini ali ne zidanu vec od glogovih kolaca, za svaki slucaj.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kako sam srećan što nijesam srbin!

Дробњак
Gost
Дробњак

Онда си Албанац, Хрват или Египћанин.

PERA LOZAC
Gost
PERA LOZAC

Kada lokalno /cek i za Balkan/ nebitna licnost pokusava da bude od nekog uticaja to smesno izgleda.

hopacoopa
Gost
hopacoopa

udruži se sa peepoonom i manadalom..ko šeeša zapad

Дробњак
Gost
Дробњак

Мене интересује, хоће ли бити икаквог референдума за улазак у ЕУ, пошто за НАТО није било и нјесмо се питали својих гаћа.

boomerang
Gost
boomerang

lisice drobnjačka

Yuyu
Gost
Yuyu

Moguće,ali na taj referendum će izlaziti tvoji praunuci jer prije toga vremena EU je samo misaona imenica za CG.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Trebalo mi je pedeset eura moje ujak mi ih nije htio dat p sam mu se na njih. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Zato što mi ujna nije dala da jedem majka me nije prepoznala. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Ova mu je slika ssnducica zakopcan do grla. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Tamo đe je lidija idila da se liječi. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Zato kad dođu izbori milo preko svoje banke traži da mu se iz švajcarske isporuči 50 100 miliona za izbore i za njega i eto. 👍

Skobalj
Gost
Skobalj

Kakva blamage. Da je znao kako ce ga izbjegavati svjetski lideri, vjerovatno ne bi ni isao u Pariz. Ovako pred domacom javnoscu pokazao da su u pravu oni koji slave 100 godina od kad nas je Srpska vojska oslobodila, a u Parizu blamage jer mu niko ne pruzi ruku. Mada, stvarno niko ga nije ni čuskao i pogrdno nazivao. Mozda… Više »

Udica
Gost
Udica

Bjezali su od njega u Vucicev zagrljaj! Ako je to ta istina koju Crnogorski izdajnici Sprskog porijekla su smislili onda ste smijesni ko mister bin. Isto ste pricali i zimus da je zapad blokirao kandidaturu Đukanovica pa on razbuca opoziciju. Sto cete jos smislit da zapad radi protiv Mila i protiv Crne Gore, to sami bog zna!

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Mene ujna kad sam bio u goste kod njih nije dala mjesec dana da jedem. Da joj vidite samo lik. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Milo je opasan drži sve pare crnogorske pod svoje i barata sa njima i prijeti svakome ko mu ne da glas i ko ne glasa za njega. 👍

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Evropska severna koreja hoce da udje u eu, neca da moze sa ovakvom vlascu, prvo promenite nacin pobasanja pa se nadajte necemu.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Ako crna gora ima ustedeno deset milijardi od 2006 godine to je svake godine plus od četristo miliona na kamate i đe su te pare narod gladuje umjesto da se da narodu milo skida pavlaku i stavlja ih na svoj račun. Otvorio je banku da može da kontroliše svoje pare po inostranstvu jer on kao gazda banke može da traži… Više »

ZEMLJO OTVORI S
Gost
ZEMLJO OTVORI S

“”UMRI MUSKI”””

Čatko
Gost
Čatko

“UMRI MUŠKI NA PUT TUŠKI” 😁😆😅😄😃🤣😂🤓

ZEMLJO OTVORI S
Gost
ZEMLJO OTVORI S

🤣🤣🤣🤣🤣😃😃😃MUSKI MUSKI

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Evo vidi kako smo mogli da prosperiramo od 2006 do danas koliko je bačeno para na info strukturu na puteve čitam 200 miliona pa čitam milijarda i nešto više za auto put pa sad čitam ponovo će u puteve. Za te pare mogao je kao presjednik crne gore da ih stavi u svajcarsku i da nikakve puteve za sad da… Više »

Mrki
Gost
Mrki

Zshvaljujuci tebi.

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Da pozdravim mog brata od strica marka i da mu kažem da mi ne bi bilo žao da nasledstvo ostane njemu bilo bi mi žao jedino da ode ujni i njima. A da ostane mom bratu od strica bio bih srećan. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Nas procenat BDP rasta je veliki ali šta je pet procenata na četiri ipo milijarde ništa da je sto milijardi pa ajde i ajde ali ovako ništa italija ima isto preko bilijarde i dvjesta milijardi i njen procenat se kreće od rasta jedan zarez dva do jedan zarez devet u naredne tri godine o tome stalno pišu u novine. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Ovaj zadnji pasos da padnemo pod uticaj rusije i turske tako nam je kad nemamo svoje ja. Rusija je bogata sa BDP ima preko bilion i dvjesta milijardi samo druga je stvar što su lopovi pa ima gladnih. I turska je bogata ko zna sta se sve tu sprema i čija će crna gora i podgorica biti. 👍

Čatko
Gost
Čatko

“Dejo, Deša je li preša?” Aaa ha ha haaa 😁😆😅😄😃🤣😂🤓

Čatko
Gost
Čatko

Kad će predsjednik Milo u političku penziju zna li ko? Dosta mu je više politike. Umorio se i on i njegovi stariji u DPS-u. Ja vjerujem kada sa srećom završi msndat. Crna Gora bi tada trebala da je pred članstvom u Evropskoj Uniji🇲🇪🇪🇺🤓

Ljuta
Gost
Ljuta

Sve me strah da ne bude kao sa YU …srbi je stvorili i srbi je unistili…

Čatko
Gost
Čatko

Samo da bude mir u našem regionu. Da ne bude opet rat na Kosovu i Metohiji🙏 🤓

Ćotek
Gost
Ćotek

Gospodine preśedniče, kad vi završite u Spuž CG ulazi u EU. Jasno kao dan! Niko ništa ovdje ne dovodi u pitanje. Zadatak je istaknut na početku pristupnih pregovora a on glasi ‘borba protiv korupcije i kriminala’ na višem nivou, tj. vas i vama bliskim saradnicim.
Au revoir 😻😻😻

Dragutin
Gost
Dragutin

Posto taj film necemo gledat, jedini moguci je kad mi uđemo u EU dotični gospodin ce u Spuž. No znaš đe je problem? On na žalost nije glup. On to zna. Tako da ćemo vidjet eu o kukovu danu. Nije lud da uđe u eu.

Selendra
Gost
Selendra

Bravo Dragutine! Zamajavanje birackog tijela sve vrijeme. Njemu i njegovoj bratiji eu ni najmanje ne odgovara jer im tamo ne moze bit sto im sad prolazi, pa je cijela prica mlacenje prazne slame. Sudeci po stanju u opoziciji, tesko da ce on idje, a ni mi s njim.

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Sa dragutinom i selendrom nam stvarno niđe puta nema. A ima ih takvih dosta. Kakve koze sanske.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nije pravilno, ekipa iz kraja nego ekipa sa kraja!

milos pav
Gost
milos pav

A lagano ovo stvorenje i izvrsna i zakonodavna i apsolutna vlast od 1989. Na rijec licemjer samozalijepiti gospodarovu sliku, mozda po ovom novom licimur. Jad i cemer za sve nas a za njegove potomke, kumove, partijske borce nema zime, svi retardirani samo oni onako mudri sa onolikim glavama prave lovu.

Thor
Gost
Thor

Za nas je EU nedosanjani san. Ta EU se pocela urusavati od 2003 godine kad su nasilno bombardovali Irak, a kasnije Libiju i Siriju. EU je jedno carstvo totalitarizma, koje naravno nema svoju buducnost u jednom hrabrom novom svijetu. Problemi sa migrantima kojih je oko 6m uslo u zadnjih 5 godina, izlazak V. Britanije, jacanje desnice svuda po Evropi, izbor… Više »

Udica
Gost
Udica

Ti si jedan veoma pametan covjek, zar tolika pamet cuci neđe neiskoriscena!

Kjok
Gost
Kjok

Kakav je ovo portal? Hoćete li vi objavljivati komentare ili ne? Nikakvo vrijeđanje, nikakav sporan izraz, a komentara nema. Što je? Da vam se vođa ne naljuti jermu ne štitite lik i djelo! Gonite se i vi i on, znate gdje!

Dragutin
Gost
Dragutin

Hoće. Kad budeš hvalio lik i djelo našeg diktatora. Evo probaj pa ćeš vidjet.

ZEMLJO OTVORI S
Gost
ZEMLJO OTVORI S

Da nema NJIH nebi bilo ni OVIH…

Ramo
Gost
Ramo

Sve je rečeno kako vijerovatno sav normalan svijet misli, ali daj Mika su okreni se malo gradjanima CG! Pusti tu Evropu docice ona kad dodje! Ja mislim kao i većina gradjana da nije teško na nas 600 000 dignut duplo plate i penzije! Sve ostalo će doći, jer penzija od 160 je armagedon CG!

Ljuta
Gost
Ljuta

A ko to u monte carlo ima samo 160€

bodulski borej
Gost
bodulski borej

vladika milo, najvisi crnogorski jablan nakon njegosa, djetic pomalo ide pravim smjerom, voljko ili nevoljko nije bitno. nakon njega onaj po caci bosanac bugojanac vucic-kucic takodjer uz puno galame i buke cini ono sto mora i kako mu gazde vele. na zapdnome balkanu rata vec ne ce biti tako brzo. inace, dobra vijest, na svjestki poznatoj sorbonni se uz srbski… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Dal ga ti to uporedi s Njegošem, da te ne kunem?? Dokle ide ljudska glupost majčin sine.

Sonja
Gost
Sonja

Milo Kralju nas
Živio 100 godina
Ne dušmani pucaju od muke

Dragutin
Gost
Dragutin

Aj sad polako da podigneš onaj džak brašna.

ZEMLJO OTVORI S
Gost
ZEMLJO OTVORI S

Milo nije kralj…On je CAR U SVOJOJ “””CAREVINI”””..Zivio i on i opozicija 100 god

Ljuta
Gost
Ljuta

Pozdrav iz Beograda Sonja…

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Bodulski, na cemu si ti pa ti je tako lepo, tolko ti je lepo da non stop pricas nebuloze.

Ljuta
Gost
Ljuta

Na sremske kobasice no na sto drugo?

Mina
Gost
Mina

Dosadio je vise i bogu i ljudima.Kad ce u penziju?

Boke
Gost
Boke

A covjek bi citajuci ovo rekao da je Crna Gora Norveska, i da smo sredili sve kod nas, pa je vrijeme stvarno da pomognemo Evropi da se konsoliduje…i ko ce drugi to da uradi nego JEDAN ČOVeK! A bjezi Đukanoviću. No ti gledaj ovamo nas, da vidimo mi sto cemo sa PODGORICKOM SKUPSTINOM! Eto sta nas je dovelo U PITANJE!

Boke
Gost
Boke

I brze malo botovi te dislajkove.

Risto Sotona
Gost
Risto Sotona

Danas je ponovo , nakon popa Krivokapića , srpski pop Plamenac , širio tezu da je “Crna Gora okupirala srpsku Boku ” ?
Hoće li reagovati drzavni organi na ponovni udar na teritorijalni integritet države Crne Gore ?

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali to nije istina?

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Kad te muka velika snadje tebe i tvoje, pomoli se Bogu i pokaj se iskreno da bi ti oprostio grijehe

Dragutin
Gost
Dragutin

Dolazim do zaključka da je na ovom portalu jako teško odgovorit obožavaocima lika i djela dragog nam diktatora. Ne mogu postizat! 99 posto dps botova! E pa komedija. :)))

Željko
Gost
Željko

@Dragutin Shvatite da na portalu( ima ) ima i nas “manjina”( Albanaca, Hrvata, Bošnjaka ) koji će UVIJEK biti na strani Predsjednika Mila Đukanovića!

Dragutin
Gost
Dragutin

Tako treba turčine. Lijepo ime nosiš.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali vi znate pisat?

calabria
Gost
calabria

Ima manjina koje nece biti UVJEK uz one koji su ih devedesetih gazili a koji nisu ni tada ni sada bili poltroni

Željko
Gost
Željko

@calabria Albance kako vi pišete “gazili” 90-tih u Crnoj Gori i oni su za Crnu Goru! Hrvati i Bošnjaci isto! Ne znam na koju “manjinu” mislite, Srbi su bili ti koji su “gazili” današnje “manjine” u Crnoj Gori!

Grgec
Gost
Grgec

Sve bi ovo lijepo bilo da zemlje zapadne Evrope i Amerika nemaju dobre podatke o nama. Mozda neki nijesu primjetili ali su naseg kralja, svi lideri izbjegavali kao kralja kupa u lori. Niko nije pokusao da se pita sa njim. Da ne govorimo da za 30 godina vlasti nikad u Njemacku nije usao. Ekipe Javnog servisa i vladinih medija cekali… Više »

Udica
Gost
Udica

Od straha gologa bjezali! I ti bi bjezao da si pametan za Srbiju i ostavio se disanja na skrge!

Stari
Gost
Stari

Netreba odmah evo cekamo 30 i kusur godina pa moze jos 30.Mi sto bijasmo relativno mladi 90 tih nikad CG u EU necemo vidjeti.

Globovanje
Gost
Globovanje

Treba da krivimo malo starije od nas zbog toga , a ne ove iz EU . Da nije bilo rata i nazadnih ljudi , koji su dobili prostor tada , mi bi u EU bili pocetkom 2000-ih , ako ne i na kraj 90-ih !

Dragutin
Gost
Dragutin

Globovanje… Napomenuo bih te da su nam Milo Djukanović i Momir Bulatović (tadašni srbi) ispred stroja održali govor, poželjeli sreću i poslali u RAT ZA MIR u Hrvatsku. Ovo je jedina istina. A ti sad krivi koga ti mislis da treba, nije problem.

calabria
Gost
calabria

@ Dragutin 100 posto si u pravu vrlo dobro to pamtim licno

Stari
Gost
Stari

Saglasan

Autogram Pikaso
Gost
Autogram Pikaso

Dobih ja autogram!

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Crna Gora je nezavisna i tu je KRAJ tugo..!Problem je sto zatires nase Srbstvo a ja kao Srbin sam glasa 2006 za NE zavisnu CG i opet bi

Ljuta
Gost
Ljuta

Ti si Srbin kao i milo….

Mkk
Gost
Mkk

“državni udar protiv mene 2016-e”…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

MILO je nazalost JEDAN….Bravo Predsjednice !!!svakome si naredan.

Dragutin
Gost
Dragutin

A pi.

Podgorica
Gost
Podgorica

Sve precizno i jasno, Milo israstao u pravog Lidera ,iako ga nijesam kao Liberal podržavao jedan veliki puls za ovo sto radi

Ljuta
Gost
Ljuta

I jedan puls od mene ako moze preko 200

Dragutin
Gost
Dragutin

A tek kad vidim vas nekadašnje liberale kako ga slavite… povraća mi se. Unuštio ti je partiju. (ako si srvarno bio liberal) Uništio ti je Slavka, jedinog tadašnjeg iskrenog borca za Crnu Goru. Milo, srbin, je to uradio. I sad ti je on izrastao u pravog lidera?? Izrastao je druže u pravog diktatora. Eto u sta je izrastao. I neka… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Moj Dragutine nema vise liberala svi su u DPS odreda.Eto jase jos drzim mada mi mnogi bivsi kazu lako je tebe jerbo si pomorac mi moramo raditi i zivjeti.Razumijem ih i ne osudjujem osim u ovome daje meni lako.

Dragutin
Gost
Dragutin

Evo ja nijesam pomorac. I osuđujem ih. I ne razumijem ih. Nek pitaju Slavka dal je ljudski da se danas kunu u Mila. Ako im on poferma, ja sam tu da im se svima izvinim.
Druže moj, lako je reć “zbogom obrazu” nego ne može svako živjet bez obraza. Pozdrav.

Udica
Gost
Udica

Dragicka znas li ti ista osim pricat gluposti?! Slavko je unovcio ljubav prema Crnoj Gori i svoj Liberalni savez i to za 10 miliona maraka, od kojih je kupio vilu u centar Praga. Tako su i ovi tvoji iz SNP, DF, NS, DCG i ostali redom dobro unovcili svoje Serbsko porijeklo i nije im malo i jos bi da uzimaju.… Više »

calabria
Gost
calabria

@ Dragutin – komentar ti je vrhunski , 100 posto ispravno

Bole
Gost
Bole

Prvo treba srediti svoju kucu, pa onda ici dalje. Treba srediti interne stvari, eliminisati korupciju i smanjiti kriminal, samim tim povecati zivotni standard i osavremeniti drzavne institucije, srediti stanje u medicini i obrazovanju… onda ce evropa ka nama potrcati.

Dragutin
Gost
Dragutin

Istina. Sređuje je tek 30 godina. Još 30 i taman će je sredit da bez problema uđemo u Evropu. Polako, nije trka.

dobro receno
Gost
dobro receno

Odlican intervju, lijepo prica Predsjednik.

Kos
Gost
Kos

da nije bilo srbije ne bi ni tebe bilo

Irena
Gost
Irena

Glupost cista

Dragan
Gost
Dragan

Napadi na Srbiju su mu postali poltička hrana i pogonsko gorivo. Da nema Srbije, ne bi znao šta da kaže. Izduvao bi kao balon. Alibi političar kojem je Srbija kriva za sve pa i za vlastitu nesposobnost.

Dragutin
Gost
Dragutin

Istina živa. A u zdravlje Srbije i danas bitiše tu đe je. Kako? Tako sto mu srpske stranke svako malo daju vjetar u leđa. Evo zadnje ova proslava porobljavanja u Budvi. Što misluš, šta kažu crnogorci, muslimani, albanci, hrvati… i ostali kad vide ono?? Pa odprilike: i koga da glasamo ako ne Mila?? Samo slijepci ne vide da ga lično… Više »

Građanin
Gost
Građanin

Jes, jes, u pravu si. Srbi još od 18te istu politiku vode. A sve radi Mila. Bože avetinje ove.

CDF
Gost
CDF

U prevodu opšti lopovluk na Balkanu se toleriše od strane minorne manjine na vlasti i oko vlasti, koja je opljačkala SFRJ kroz tranziciju.

Send this to a friend